نقش پر رنگ ایران و ترکیه در کاهش دادن به تنش سوریه-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

نقش پر رنگ ایران و ترکیه در کاهش دادن به تنش سوریه

وزیر امور خارجه امروز از نقش پر رنگ توافقات میان ایران و ترکیه در کاهش تنش های سوریه پرده برداشت.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۵ - ۱۳ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 03
کد خبر: ۱۹۶۹
به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدجواد ظریف صبح امروز در جشن انتشار بیست هزارمین شماره روزنامه خراسان در موسسه تربیت بدنی آستان قدس رضوی اظهار داشت: امروز در دنیا تحولاتی که اتفاق افتاده، تحولات عظیمی است و مشاهده می‌کنید دیگر دنیایی نیست که یک گروه برای بقیه تصمیم بگیرند؛ در دنیایی زندگی می‌کنیم که تصور ابرقدرتی رنگ باخته است و کسی نمی‌تواند ادعا کند که می‌تواند مقدرات دنیا را رقم بزند.

وی ادامه داد: برای بنده افتخار است که در جوار بارگاه منور رضوی و قبله معنوی ایران در خدمت دوستان مطبوعاتی باشم و این مسئله سبب شد که به مشهد مشرف شوم.

وزیر امور خارجه با اشاره به فرآیند تحولات سوریه و منطقه خاورمیانه خاطرنشان کرد: وزیر خارجه سابق یکی از کشورهای غربی در جلسه‌ای خواست در سوریه آتش‌بس اعلام کنند و بعد از یک هفته معلوم شد آنها شکست خورده‌اند؛ بعد از آن ما به همراه ترکیه که هر کدام در داخل سوریه ارتباطاتی داشتیم در «آستانه» قزاقستان توافق کردیم و شاهدیم که این توافق دو سال است که سبب کاهش تنش در سوریه شده و به امید خدا این روند ادامه می‌یابد.

ظریف مشخصه دنیای امروز را وجود قدرت متکثر دانست و عنوان کرد: این مسئله به این معناست که هم دارندگان قدرت و هم ابزار رسیدن به قدرت انحصاری نیست و نیازی نیست که ما دنیا را در دو قطب ببینیم.کسانی که می‌گویند که قدرت چندگانه شده است، اشتباه می‌کنند. در دنیای امروز هر کشور و هر فردی، قدرت دارد و این اتفاق مبارکی است که انسان امروز ابزار قدرت را در دست دارد.

وزیر امور خارجه اظهار داشت: روزی می‌خواستند قدرت نظامی و توپ داشته باشید و روزی اقتصاد یا امپراطوری اما امروز ما توانسته‌ایم ابزارهای قدرت را به نحوی تقسیم کنیم که یک شرکت چند ملیتی به اندازه چندین دولت تأثیرگذار باشد.

ظریف تأکید کرد: ما شاهد هستیم یک سازمان تروریستی مانند «داعش» می‌تواند از دنیا امنیت‌زدایی کند. یک زمان مشخصه دولت مستقل این بود که بتواند وارد جنگ و صلح شود اما امروز یک گروه تروریستی این توانایی را داشته و می‌تواند هم «امنیت‌زدایی» و هم «امنیت‌زایی» کند.

وی افزود: ما در جهان امروز شاهد هستیم که هم قدرت نظامی و هم قدرت رسانه‌ای، از دست دولت‌ها خارج شده و اسباب قدرت و شکل‌دهی بر علایق، احساسات و نگرش‌ها متکثر شده به ‌گونه‌ای که یک خبرنگار می‌تواند در خانه‌اش خبری را تهیه کند و سبب به وجود آمدن تحولی بزرگ در دنیا شود.تعداد زیادی از تحولاتی که هم‌اکنون در دنیا به وجود آمده به واسطه یک خبر ایجاد شده و این قدرت می‌تواند در دنیا تأثیرگذار باشد.

ظریف با بیان اینکه برخی از افراد به همه ابعاد قدرت توجه نمی‌کنند، خاطرنشان کرد: بدون شک مقاومت برای شکست دادن تجاوز، ضروری و غیرقابل اجتناب است. وقتی رژیم صهیونیستی به مردم لبنان و غزه تجاوز می‌کند و یا رژیم صدام به ایران حمله می‌کند این مقاومت مردم است که سبب راندن متجاوز می‌شود.

وی ادامه داد: زمانی ما مقاومت می‌کنیم اما در دنیا تنها هستیم و به همین علت فشار کمتری به متجاوز وارد می‌شود؛ ما شاهد بودیم جنگ لبنان 33 روز به طول انجامید چرا که ابزارهای رسانه‌ای همراه لبنان نبودند اما جنگ غزه 22 روز طول کشید به این علت که ابزارهای رسانه‌ای با آنها همراه شده بودند.

وزیر امور خارجه مقاومت و داشتن توان نظامی را اصلی ضروری و غیرقابل اجتناب عنوان کرد و افزود: آنچه که این قدرت را چندین برابر می‌کند ابزارهای اجماع‌سازی و سایر موارد از این دست است.

ظریف بیان کرد: این قدرت را تک‌تک خبرنگارها دارند. همین جلسه امروز را در نظر بگیرید که خبرنگارها فردا می‌توانند صحبت من را به دو شکل تیتر کنند؛ یک تیتر این است که ظریف گفت مقاومت مهم نیست رسانه مهم است و یا اینکه حرف‌های خودم بیان شود که هر دو هم احتمالاً در میان صحبت‌های من وجود دارد اما یک حرف، تیتر را به عامل عزت ملی و همان حرف، تیتر را به عامل ذلت ملی تبدیل می‌کند و اکثر مردم ما هم تیترها صفحه‌ اول را می‌خوانند و به صفحات دیگر کمتر رجوع می‌کنند که این تیترها را هم خبرنگاران ساخته‌اند.

وی با بیان اینکه سابق بر این تعداد خبرگزاری‌ها  و رسانه‌ها کمتر بود، ابراز کرد: امروز هر کس می‌تواند کار خبررسانی را انجام دهد و ما باید به آن اهمیت داده و اجازه رشد دهیم چرا که هر چقدر این قدرت در کشور ما نهادینه شود بهتر است. بنده اعتقاد دارم کسانی که با ما به هر نحوی زاویه دارند در روز مبادا پای ایران می‌ایستند و تقویت کردن این صدا و اینکه ایرانی بتواند نظر و خواسته خود را در سطح جهانی منتشر کند و یا اینکه در فضای مجازی ترند بسازد و این فرصت به شهروند ایرانی داده شود می‌تواند آثار خوبی به جا داشته باشد.

ظریف تأکید کرد: مبنای قدرت ما همین مردم هستند. بزرگترین افتخار جمهوری اسلامی ایران این است که کسی(قدرتی) نمی‌تواند بگوید اگر من یک هفته از شما حمایت نکنم، عربی صحبت می‌کنیم و یا روسی صحبت می‌کنیم و یا انگلیسی و چینی صحبت می‌کنیم.

وی گفت: جوان‌های ما باید این واقعیت را بدانند که استقلال ما کم دستاوردی نیست؛ اتکای ما به داخل و درون‌زا بودن امنیت ما دستاورد کمی نیست. در همین کشورهای همسایه و یا حتی کشورهای دورتر بروید و مقایسه کنید و ببینید کدام کشور این چند گزینه را با هم دارد؟ امنیت ما، پیشرفت صنعتی ما، اقتصادما، اعتبار ما و مشروعیت ما درون‌زا است.

وزیر امورخارجه ادامه داد: ممکن است شما به کشورهای خارجی سفر کنید. از سرویس هتل و یا ساختمان‌های آنها خوشتان بیاید اما آقای ترامپ به درستی می‌گوید که همه اینها در یک هفته می‌تواند خراب شود و این مکان تبدیل به یک فضای ناامن شود؛ اما به لطف خداوند بزرگ، ائمه‌اطهار(ع)، امام رضا(ع) و کمک همه مردم 40 سال است که دشمنان هر کاری از دستشان برآمده انجام داده‌اند که ما را نابود کنند اما نتوانسته‌اند.

ظریف خاطرنشان کرد: این مسئله دستاورد خون شهدایی است که ما در قبل از انقلاب در زمان حمله صدام و جنگ تحمیلی و در دوران بعد از آن برای پیشرفت علتی داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه مردم باید اختیار داشته باشند تصریح کرد: احترام به حقوق مردم یک ضرورت امنیتی است چون ما جز این مردم چیزی نداریم؛ اگر این انقلاب را خوب استفاده کنیم شاهد این خواهیم بود که جمهوری اسلامی با موفقیت و نشاط بیشتر وارد دومین چله حیات خود می‌شود.
ارسال نظر