خطر رژیم غذایی کم فیبر در بارداری برای مغز نوزاد-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

خطر رژیم غذایی کم فیبر در بارداری برای مغز نوزاد

تحقیقات نشان می دهد که فیبر بسیار کم در رژیم غذایی مادر در دوران بارداری ممکن است رشد ذهنی کودک را کُند نماید.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۳ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 30
کد خبر: ۱۹۶۹۵۸

به گزارش راهبرد معاصر، مطالعات بر روی حیوانات نشان داده است که رژیم غذایی کم فیبر در دوران بارداری عملکرد اعصاب مغز را در فرزندان کُند می‌کند. حال مطالعه جدید، همین تأثیر را در انسان‌ها نشان می‌دهد.

 

«کانیو میاکه»، سرپرست این مطالعه از دانشگاه یاماناشی ژاپن، گفت: «اکثر زنان باردار در ژاپن فیبر غذایی بسیار کمتری نسبت به مقدار توصیه شده مصرف می‌کنند.»

 

میاکه در ادامه افزود: «نتایج ما شواهد تقویت‌کننده‌ای ارائه کرد مبنی بر اینکه سوءتغذیه در دوران بارداری با افزایش خطر تأخیر رشد عصبی در کودکان مرتبط است.»

 

برای این مطالعه، محققان رشد کودکانی را که مادرانشان بیشترین فیبر را می‌خوردند با مادرانی که فیبر کمتری مصرف می‌کردند، مقایسه کردند. این مطالعه شامل ۷۶۰۰۰ جفت مادر و نوزادی بود که بخشی از مطالعه محیط زیست و کودکان ژاپن بودند.

 

در مقایسه با کودکانی که مادرانشان بیشترین فیبر را در دوران بارداری می‌خوردند، کودکانی که مادرانشان کمترین فیبر را مصرف می‌کردند، بیشتر احتمال داشت که تأخیر در رشد عصبی را نشان دهند. تأخیرها بر مهارت‌های ارتباطی، حل مسئله و مهارت‌های شخصی-اجتماعی تأثیر می‌گذارد.

 

محققان همچنین شاهد تأخیر در حرکت و هماهنگی بودند.

 

منابع خوب فیبر رژیمی شامل آجیل و دانه‌ها، غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات است./ مهر

ارسال نظر