ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

چه کسانی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند؟

سرطان روده یکی از اصلی‌ترین سرطان‌های مرگبار در سراسر جهان محسوب می‌شود که در دهه‌های اخیر با رشدی حیرت انگیز مواجه شده است. بر اساس مطالعات جدید انجام شده به نظر می‌رسد دلیل این امر مصرف بالای قند در رژیم غذایی ما در دوران نوجوانی و بزرگسالی باشد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۶ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 01
کد خبر: ۱۹۷۴۲۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ سرطان روده یکی از اصلی‌ترین سرطان‌های مرگبار در سراسر جهان محسوب می‌شود که در دهه‌های اخیر با رشدی حیرت انگیز مواجه شده است. بر اساس مطالعات جدید انجام شده به نظر می‌رسد دلیل این امر مصرف بالای قند در رژیم غذایی ما در دوران نوجوانی و بزرگسالی باشد.

بر این اساس مشخص شد زنانی که نوشیدنی‌های شیرین شده با قند مصرف می‌کنند، قبل از رسیدن به سن ۵۰ سالگی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند. این یافته‌ها همچنین نشان داد ابتلا به سرطان کولورکتال زودرس در میان افرادی که به طور معمول در سنین ۱۳ تا ۱۸ سالگی و در بزرگسالی نوشیدنی‌های شیرین مصرف می‌کردند، شایع‌تر بود.

دکتر یین کائو (Yin Cao)، نویسنده ارشد این مطالعه درباره موضوع فوق گفت: سرطان کولورکتال در بزرگسالان جوان نسبتاً نادر است، اما این واقعیت که آمار ابتلا به این بیماری در طول سه دهه گذشته در حال افزایش بوده و ما دلیل آن را نمی‌دانیم، یک نگرانی عمده بهداشت عمومی و یک اولویت در پیشگیری از سرطان است.

با توجه به افزایش سرطان روده بزرگ در سنین پایین تر، میانگین سن تشخیص سرطان کولورکتال از ۷۲ سال به ۶۶ سال کاهش یافته است. متاسفانه این سرطان‌ها معمولا پیشرفته‌تر بوده و ویژگی‌های متفاوتی در مقایسه با سرطان‌های افراد مسن‌تر دارند. در این مطالعه مشخص شد زنانی که دو وعده یا بیشتر از نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر (۲۳۰میلی لیتر) در روز مصرف می‌کردند، در ۵۰ سالگی دو برابر بیشتر از زنانی که کمتر از یک وعده در هفته مصرف می‌کردند، در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ بودند.

این داده‌ها نشان می‌دهد که به ازای هر ۲۳۰میلی لیتر افزایش، ۱۶درصد افزایش خطر وجود دارد. به گفته محققان، رشد و تکامل نوجوان بین ۱۳ تا ۱۸ سالگی تنظیم می‌شود و رژیم غذایی می‌تواند تأثیر زیادی در این دوره حساس از زمان داشته باشد.

پژوهشگران در این رابطه هشدار می‌دهند که هر وعده روزانه نوشیدنی‌های شیرین در سنین ۱۳ تا ۱۸ سالگی با ۳۲ درصد بیشتر خطر ابتلا به سرطان کولورکتال زودرس مرتبط بود. از سوی دیگر نوشیدنی‌های قندی با چاقی و دیابت نوع ۲ در کودکان و بزرگسالان ارتباط مستقیمی دارد.

لازم به ذکر است که تأثیر نوشیدنی‌های شیرین بر افزایش نرخ سرطان روده بزرگ در جمعیت جوان‌تر مشخص نیست، ولی آمار‌ها نشان می‌دهد طی دو دهه گذشته، مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر در نوجوانان و افراد ۲۰ تا ۳۴ ساله به شدت افزایش یافته و در همین بازه زمانی، بروز سرطان کولورکتال در بزرگسالان جوان نیز بیشتر شده است.

دکتر کائو در این رابطه گفت: مصرف نوشیدنی‌های دیگری مانند شیر و قهوه کم شکر با خطر کمتر سرطان روده بزرگ در بزرگسالان جوان مرتبط هستند، که این موضوع نشان می‌دهد این نوشیدنی‌های شیرین نشده در دراز مدت گزینه بهتری هستند. با توجه به این داده‌ها، توصیه می‌کنیم که مردم از نوشیدنی‌های شیرین شده پرهیز کنند و در عوض نوشیدنی‌هایی مانند شیر و قهوه بدون شیرین کننده را انتخاب کنند. /سینا پرس

ارسال نظر