اسلام‌آباد: مرزهای ایران و پاکستان باید به سمبل ثبات و صلح تبدیل شود-راهبرد معاصر
اروپا کشتیرانی ایران را تحریم کرد ترامپ: مهاجران غیرقانونی را با تجهیزات نظامی بیرون می‌کنم خزانه‌داری آمریکا سه نهاد و سه فرد اسرائیلی را تحریم کرد حزب الله از شهادت ۴ عضو خود خبر داد + عکس عراقچی: اگر قدرت نباشد دیپلماسی ابتر خواهد ماند امانی سفیر ایران در لبنان: هیچ تهدیدی ما را از حمایت از مقاومت باز نمی‌دارد کلینتون: به زودی یک رئیس‌جمهور زن در کشورمان خواهیم داشت واکنش حماس به ادعای خروج رهبران خود از قطر و نقل مکان به ترکیه اخراج صد‌ها هزار مهاجر از آمریکا در ۱۰۰ روز اول دولت ترامپ آنروا: هیچ آژانس دیگر سازمان ملل نمی‌تواند جایگزین ما شود سازمان امنیت فدرال روسیه یک حمله تروریستی را خنثی کرد واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق

اسلام‌آباد: مرزهای ایران و پاکستان باید به سمبل ثبات و صلح تبدیل شود

وزیر خارجه پاکستان در نشست خبری مشترک با امیرعبداللهیان با بیان اینکه شاهد همگرایی بسیار خوبی بین ایران و پاکستان هستیم، گفت: به اعتقاد ما صلح و ثبات در منطقه به نفع کل منطقه خواهد بود و معتقدیم مرزهای ۲ کشور باید به سمبل ثبات و صلح تبدیل شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 03
کد خبر: ۱۹۷۶۷۰

به گزارش راهبرد معاصر، بلاول بوتو زرداری وزیر خارجه پاکستان ظهر امروز (پنجشنبه) ۱۲ مرداد ماه پس از دیدار و گفت‌وگو با حسین امیرعبداللهیان در اسلام‌آباد در نشست خبری مشترک به تشریح رایزنی‌های انجام شده پرداخت.

 

وی ضمن خیرمقدم به همتای ایرانی برای حضور در اسلام‌آباد اظهار داشت: ۱۵ ماه پیش، یکی از اولین سفرهای خارجی من در ژوئن ۲۰۲۲ به ایران انجام شد و زمانی به آن دوران نگاه می‌کنم با افتخار و رضایت از آن دوره یاد می‌کنم. چون پیشرفت خوبی در روابط دوجانبه داشتیم و در روزهای پایانی دولت جاری پاکستان نیز شاهد سفر آقای امیرعبداللهیان هستم. یکی از نمونه‌های بسیار کوچک این پیشرفتی که از آن صحبت کردم را می‌توان در افتتاح مشترک بازارچه مرزی پیشین-مند شاهد بود که توسط نخست‌وزیر پاکستان و رئیس جمهور ایران در ۱۸ می افتتاح شد و همچنین افتتاح پروژه برق به پاکستان.

 

بلاول بوتو زرداری ادامه داد: این پروژه‌ها نشانگر تعهد جمعی دو کشور ایران و پاکستان است برای یافتن راه‌حل‌هایی به نفع مردمان دو کشور و این دو پروژه گام اولیه‌ای برای تقویت روابط و همکاری‌های چندجانبه بین دو کشور است. امروز بسیار خوشحالیم مدارس، بیمارستان‌ها و مکان‌های مهمی در کویته پاکستان به لطف برقی که ایران به پاکستان انتقال داده، می‌توانند فعالیت‌ داشته باشند.

 

وزیر خارجه پاکستان گفت: ظرف روزهای گذشته به ویژه امروز، پیشنهادات زیادی را در خصوص این داشتیم که چگونه روابط خود را در زمینه‌های اقتصادی و انرژی تقویت کنیم. امروز و همتایم اسناد مهمی را به امضا رساندیم که مهمترین آنها برنامه راهبردی تجاری بین دو کشور برای دوره ۲۰۲۳ و ۲۰۲۸ است. می‌خواهیم به هدف خود که ارتقای سطح مراودات تجاری به پنج میلیارد دلار است بعد از این دوره پنج ساله دست یابیم. توافق تجارت آزاد و توافقاتی که برای همکاری و تعاملات بیشتر بین بخش‌های خصوصی داشتیم و علاوه بر این، سند نشست مشترک کمیسیون سرمایه گذاری دو کشور در این سفر امضا شد.

 

این دیپلمات عالیرتبه پاکستانی خاطرنشان کرد: امیدوارم در نتیجه این اسناد به پیشرفت‌های خوبی دست یابیم. در نتیجه بحث‌‌های مختلف در این چند روز بین تیم‌های دو کشور و صحبت‌های امروز با همتای خودم در خصوص مسائل مختلفی با یکدیگر به توافق رسیدیم. رایزنی‌های بسیار خوبی داشتیم نه تنها درباره روابط دوجانبه بلکه تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی شاهد همگرایی بسیار خوبی بین ایران و پاکستان دربراه مسائل دوجانبه هستیم و ایران و پاکستان بر این نظرند که صلح و ثبات در منطقه به نفع کل منطقه خواهد بود.

 

* امیدواری به افتتاح پنج بازارچه مرزی تا پایان سالجاری میلادی

وی با بیان اینکه پاکستان قویا به دنبال همگرایی منطقه‌ای است، افزود: ما به دنبال این هستیم که همگرایی و در هم تنیدگی بیشتری در منطقه داشته باشیم و این با شعار و سیاست رئیس جمهور رئیسی کاملا همخوانی دارد که اولویت‌ها را به همسایگان می‌دهد و امیدواریم بر مبنای این سیاست‌ها، شاهد افتتاح پنج بازارچه مرزی دیگر تا پایان سالجاری میلادی با توجه به موقعیت استراتژیک ایران و پاکستان در جنوب، مرکز و غرب آسیا باشیم.

وزیر خارجه پاکستان ادامه داد: معتقدیم در این زمینه سازمان اکو می‌تواند نقش کلیدی ایفا کند و به عنوان موسسان این سازمان آماده همکاری بیشتر با دیگر اعضا به منظور همگرایی بیشتر در منطقه هستیم.

 

* توافق درباره تبادل زندانیان و آزادی ماهیگیران

بلاول بوتو زرداری همچنین عنوان کرد: در مذاکرات امروز درباره مسأله انساندوستانه تبادل زندانیان و آزادی ماهیگیران و لنج‌های آنها توافق کردیم که محکومان دو کشور را مبادله کنیم. قرار است به سرعت فهرستی را تهیه کنیم که در اختیار بخش کنسولی به این منظور قرار بگیرد. بر تعهد خودمان تأکید کردیم که مرزهای دو کشور باید به سمبل ثبات و صلح بین دو کشور تبدیل شود.

 

وی گفت: در گفت‌وگوهای امروز به حمایت‌های ایران و رهبران آن از کشمیر که مورد اشغال هند واقع شده تشکر کردیم ایران همواره از مسلمانان کشمیر حمایت کرده است. درباره مسائل افغانستان گفت‌وگو کردیم و قرار شد ایران و پاکستان به همکاری و تعامل خود ادامه دهند و هر دو مایل به صلح و ثبات در این کشور و ارتقای معیشت و رفاه مردم افغانستان هستند. در خصوص همکاری برای مقابله با اسلام هراسی و تنفری که ایجاد شده است، گفت‌وگو کردیم.

 

وزیر خارجه پاکستان اظهار داشت: خوشحالم که در این مدت توانستم نقشی را در روابط دوستانه ایران و پاکستان که روابطشان به قدمت تاریخ بشریت است، ایفا کنم./ فارس 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده