ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران

کنعانی: آمریکا با کارنامه سیاهش نمی‌تواند پرچمدار منع گسترش سلاح اتمی باشد

کنعانی: آمریکا با کارنامه سیاهش نمی‌تواند پرچمدار منع گسترش سلاح اتمی باشد سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به استفاده آمریکا از بمب اتم در هیروشیما و ناکازاکی و حمایت آن از تسلیحات هسته‌ای رژیم صهیونیستی گفت: آیا چنین دولتی می‌تواند پرچمدار منع گسترش سلاح اتمی در جهان باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۹ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 06
کد خبر: ۱۹۸۰۴۹

به گزارش راهبرد معاصر. امروز (یکشنبه) ششم آگوست ۱۹۴۵ سالگرد بمباران اتمی هیروشیما است که در زمان جنگ جهانی دوم به دستور هر ترومن رئیس جمهور وقت آمریکا صورت گرفت و سه روز بعد در نهم آگوست بمب اتمی دیگری در شهر ناکازاکی استفاده شد. حدود ۲۲۰ هزار نفر در اثر این دو بمباران اتمی جان باختند. بیش از یکصد هزار نفر همزمان با بمباران کشته شدند و بقیه تا پایان سال ۱۹۴۵ بر اثر اثرات مخرب تشعشعات رادیواکتیو جان باختند.

 

در ساعت ۸:۱۵ صبح روز ۶ آگوست ۱۹۴۵، بمب افکن «بی-۲۹» آمریکا بمب اتمی «پسر کوچولو» را بر روی شهر هیروشیما انداخت.

 

هر ساله در دهم آگوست مراسمی برای یادبود قربانیان بمباران‌های اتمی در پارک یادمان جنگ شهر ناکازاکی برگزار می‌شود و نخست‌وزیر ژاپن در پایان این مراسم با قرائت قطعنامه‌ای بر حرکت به سمت جهان عاری از سلاح‌ هسته‌ای تأکید می‌کند.

 

در همین خصوص ناصر کنعانی سخنگوی دستگاه دیپلماسی امروز (یکشنبه) ۱۵ مرداد ماه و در سالگرد بمباران اتمی هیروشیما در صفحه خود در شبکه اجتماعی «ایکس» (توئیتر سابق) با انتشار تصاویری از این بمباران به زبان انگلیسی نوشت: آمریکا تنها دولتی است که سابقه بکارگیری بمب اتم به عنوان سلاح کشتار جمعی را در کارنامه سیاه خود دارد و از رژیمی نامشروع و دارای بزرگترین زرادخانه تسلیحات هسته‌ای حمایت می‌کند.

 

وی با طرح این پرسش که «آیا چنین دولتی می‌تواند پرچمدار منع گسترش سلاح اتمی در جهان باشد!؟» به ادعاهای بی اساس آمریکا درباره برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران اشاره کرد و افزود: ادعاهای آمریکا در مورد برنامه هسته ‌ای ایران، تکرار هدفمند یک دروغ بزرگ است.

 

ناصر کنعانی سخنگوی دستگاه دیپلماسی پیش از این هم با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که ساخت سلاح هسته‌ای در دکترین نظامی ایران جایی ندارد، افزود: ایران به عنوان دولت عضو آژانس و موافقتنامه جامع پادمان، به حقوق و تعهدات خود آشناست. تردیدی نیست که طرح ادعاهای بی پایه و اساس در خصوص فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، هیچ کمکی به تلاش‌ها برای مشروعیت بخشی به اقدامات و تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و باج خواهی از آن نمی‌کند و ایران ثابت کرده است که تسلیم منطق زور نخواهد شد.

 

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ تلفنی گفت‌وگو کردند و گوترش درباره سالگرد وقوع فاجعه هیروشیما و ناکازاکی اظهار داشت: ما باید اطمینان پیدا کنیم که چنین اتفاقات وحشتناکی دیگر رخ نمی‌دهد و در این راستا موضوع خلع سلاح هسته‌ای و عدم اشاعه بسیار مهم است.

 

محسن نذیری اصل سفیر و نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دهم مرداد ماه سالجاری در نشست کمیته مقدماتی بازنگری معاهده عدم اشاعه هسته‌ای (NPT) در جمع نمایندگان دولت‌های عضو در خصوص وضعیت نگران کننده تسلیحات هسته‌ای رژیم اسرائیل عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران نگرانی عمیق خود را از تاخیر مداوم و طولانی در اجرای قطعنامه ۱۹۹۵ و برنامه اقدام ۲۰۱۰ در خاورمیانه ابراز می‌کند. رژیم اسرائیل با حمایت و کمک آمریکا با تمام ابتکارات و تلاش‌ها در زمینه ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته‌ای در خاورمیانه مخالفت کرده است.

 

به گفته وی وجود صدها سلاح هسته‌ای در دست این رژیم، تهدیدی جدی برای امنیت منطقه خاورمیانه و فراتر از آن است.

 

وی گفت: جامعه بین‌الملل باید از طرق مقتضی از این رژیم بخواهد تا از سلاح‌های هسته‌ای دست کشیده و ضمن پیوستن به معاهده منع اشاعه، تمامی تأسیسات و فعالیت‌های هسته‌ای خود را تحت پادمان‌های جامع آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و پروتکل الحاقی قرار داده و پاسخگو باشد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار