شمخانی: پاسخ به اقدام نظامی آمریکا بی‌سابقه خواهد بود توضیح سخنگوی دولت درباره گرفتن خسارت حوادث اخیر از سلبریتی‌ها + جزئیات ضرب‌الاجل یک هفته‌ای عارف درباره خسارات جنگ ۱۲ روزه و حوادث اخیر پزشکیان: قدرت خرید دهک‌های یک تا هفت بهبود یافته است بررسی صلاحیت نامزد‌های انتخابات شورا کلید خورد / ۱۵ درصد داوطلبان زن هستند ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود تدوین برنامه اصلاح نظام اداری با ۶ محور و ۴۸ برنامه پزشکیان: آمریکا و اروپا نگران مردم ایران نیستند/ تا زمانیکه مردم با ما باشند، حل مسائل ممکن خواهد بود عارف: هدف از اصلاحات ساختاری، تثبیت نسبی ارز، رسیدن به رشد قابل قبول و مهار تورم است وزیر کشور: دشمن اعتراضات مردم را به آشوب و اقدامات تروریستی تبدیل کرد لاریجانی: ترامپ این را لو داد که اگر بحران اجتماعی در ایران ایجاد شود، ما عملیات نظامی اجرا می‌کنیم اطلاعات سپاه: بازداشت و احضار ۷۳۵ نفر از عناصر مرتبط با شبکه‌های ضدامنیتی/ شناسایی ۴۶ نفر از عوامل مرتبط با سرویس‌های بیگانه دستگیری لیدر‌های اصلی اغتشاشات در غرب و شرق تهران پزشکیان: اگر مدیران ما به شکل صحیح آموزش دیده بودند، امروز وضعیت بسیار متفاوت بود آخرین مهلت معرفی نماینده احزاب و جبهه‌های سیاسی در حوزه انتخابیه تهران

توضیحات طحان‌نظیف درباره بررسی داوطلبان انتخابات در مرحله «پیش ثبت‌نام»

سخنگوی شورای نگهبان گفت: در مرحله پیش‌ثبت‌نام انتخابات مجلس، موارد «شکلی» و «عینی» افرادی که قصد داوطلبی نمایندگی مجلس شورای اسلامی را دارند، بررسی خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۸ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 06
کد خبر: ۱۹۸۱۰۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگویی درباره مرحله پیش ثبت‌نام انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که از ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ آغاز و به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت، گفت: این مرحله برای نخستین بار و طبق قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی اجرا می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در این مرحله موارد «شکلی» و «عینی» افرادی که قصد داوطلبی نمایندگی مجلس شورای اسلامی دارند، بررسی خواهد شد. این بررسی‌ها نیز توسط نهادها و دستگاه‌های مرجع همچون قوه‌قضائیه، وزارت علوم، سازمان ثبت احوال و... انجام خواهد گرفت و به ثبت‌نام‌کنندگان اطلاع داده خواهد شد که مدارک‌شان مورد تأیید است یا خیر.

طحان‌نظیف با بیان اینکه شورای نگهبان در این مرحله تنها بر روندها و فرآیندها نظارت خواهد کرد تا پیش‌ثبت‌نام‌ها به درستی انجام گیرد، عنوان کرد: کسانی که مدارک‌شان در مرحله پیش‌‌ثبت‌نام تأیید شود، می‌توانند در مرحله بعد که حدود ۲ ماه دیگر آغاز می‌شود، اقدام به ثبت‌نام کنند. در آن مرحله شورای نگهبان به بررسی صلاحیت‌ها و شرایط طبق قانون خواهد پرداخت.

سخنگوی شورای نگهبان درباره موارد شکلی و عینی نیز توضیح داد که منظور مدارک هویتی (تابعیت، سن و...)، مدارک تحصیلی (افراد برای داوطلبی نمایندگی مجلس باید مدرک کارشناسی ارشد داشته باشند) و مدارک قضایی (فرد نباید طبق قانون برخی از محکومیت‌های قضایی داشته و باید از گواهی عدم سوء‌پیشینه کیفری برخوردار باشد) است.

وی عنوان کرد: با اجرای مرحله پیش‌ثبت‌نام افراد با خیال آسوده‌تری ثبت‌نام خواهند کرد و افرادی که از حداقل شرایط و مدارک لازم برخوردار نباشند، ثبت‌نام نمی‌کنند که بعد با پیامدهای ردصلاحیت روبرو شوند. لذا با اجرای این مرحله دیگر با برخی از مشکلاتی که در دوره‌های گذشته با آن مواجه بودیم، روبرو نخواهیم شد.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین از برگزاری نشست‌ها و جلساتی با وزارت کشور به عنوان مجری انتخابات خبر داد و گفت: امیدواریم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ باحضور پرشور مردم و به شکل سالم، امن و رقابتی برگزار شود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر