وزیر اطلاعات: طرح «مقابله با نفوذ» در حال بررسی در کمیسیون امنیت ملی است خرازی خطاب به ترامپ: با ایران مذاکره واقعی کنید/استقلال خود را به حراج نمی‌گذاریم جزئیات سقوط بالگرد مرحوم رئیسی از زبان غلامحسین اسماعیلی: در نقطه سقوط بالگرد فقط هفت پیکر پیدا شد... + فیلم آغاز ثبت‌نام انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌ها عارف استعفا کرد؟ دولت موظف به تأمین سفره مردم/ اجرای کالابرگ باید شتاب بگیرد هلاکت دو شرور مسلح گروگانگیر در عملیات نیرو‌های امنیتی خوی این چهار وزیر دولت پزشکیان استیضاح می‌شوند؟ بخشنامه تهیه و تنظیم لایحه بودجه ۱۴۰۵ از سوی پزشکیان ابلاغ شد خاتمی: مسئولان برای گرانی و معیشت مردم تدبیر کنند /صرفه‌جویی مد نظر همه باشد علم‌الهدی: نباید تولید محتوا در فضای مجازی آزاد گذاشته شود درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران عارف: خودسوزی جوان اهوازی سیگنالی جدی برای حاکمیت است دستور معاون پزشکیان برای رفع بوی نامتبوع اتوبان تهران - قم رئیس مجلس سه قانون را ابلاغ کرد

توضیحات طحان‌نظیف درباره بررسی داوطلبان انتخابات در مرحله «پیش ثبت‌نام»

سخنگوی شورای نگهبان گفت: در مرحله پیش‌ثبت‌نام انتخابات مجلس، موارد «شکلی» و «عینی» افرادی که قصد داوطلبی نمایندگی مجلس شورای اسلامی را دارند، بررسی خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۸ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 06
کد خبر: ۱۹۸۱۰۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگویی درباره مرحله پیش ثبت‌نام انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که از ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ آغاز و به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت، گفت: این مرحله برای نخستین بار و طبق قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی اجرا می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در این مرحله موارد «شکلی» و «عینی» افرادی که قصد داوطلبی نمایندگی مجلس شورای اسلامی دارند، بررسی خواهد شد. این بررسی‌ها نیز توسط نهادها و دستگاه‌های مرجع همچون قوه‌قضائیه، وزارت علوم، سازمان ثبت احوال و... انجام خواهد گرفت و به ثبت‌نام‌کنندگان اطلاع داده خواهد شد که مدارک‌شان مورد تأیید است یا خیر.

طحان‌نظیف با بیان اینکه شورای نگهبان در این مرحله تنها بر روندها و فرآیندها نظارت خواهد کرد تا پیش‌ثبت‌نام‌ها به درستی انجام گیرد، عنوان کرد: کسانی که مدارک‌شان در مرحله پیش‌‌ثبت‌نام تأیید شود، می‌توانند در مرحله بعد که حدود ۲ ماه دیگر آغاز می‌شود، اقدام به ثبت‌نام کنند. در آن مرحله شورای نگهبان به بررسی صلاحیت‌ها و شرایط طبق قانون خواهد پرداخت.

سخنگوی شورای نگهبان درباره موارد شکلی و عینی نیز توضیح داد که منظور مدارک هویتی (تابعیت، سن و...)، مدارک تحصیلی (افراد برای داوطلبی نمایندگی مجلس باید مدرک کارشناسی ارشد داشته باشند) و مدارک قضایی (فرد نباید طبق قانون برخی از محکومیت‌های قضایی داشته و باید از گواهی عدم سوء‌پیشینه کیفری برخوردار باشد) است.

وی عنوان کرد: با اجرای مرحله پیش‌ثبت‌نام افراد با خیال آسوده‌تری ثبت‌نام خواهند کرد و افرادی که از حداقل شرایط و مدارک لازم برخوردار نباشند، ثبت‌نام نمی‌کنند که بعد با پیامدهای ردصلاحیت روبرو شوند. لذا با اجرای این مرحله دیگر با برخی از مشکلاتی که در دوره‌های گذشته با آن مواجه بودیم، روبرو نخواهیم شد.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین از برگزاری نشست‌ها و جلساتی با وزارت کشور به عنوان مجری انتخابات خبر داد و گفت: امیدواریم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ باحضور پرشور مردم و به شکل سالم، امن و رقابتی برگزار شود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار