به گزارش راهبرد معاصر؛ بورس تهران در جریان دادوستدهای روز میانی هفته، به دنبال افزایش قدرت تقاضا در پایان معاملات، با نمایش قدرتمند خریداران آغاز به کار کرد. شاخص کل در نیمه اول بازار، بخش اصلی حرکت مثبت خود را به ثبت رساند. با این حال بازار در نیمه دوم روند متعادلی را پشت سر گذاشت و به نظر میرسید نبرد خریداران و فروشندگان برندهای ندارد.
در پایان، معاملات بورس دوشنبه به گونهای بسته شد که شاخص کل، توانست به ارتفاع خود بیفزاید. به طوری که نماگر اصلی تالار شیشهای با رشد 11 هزار و 109 واحدی که معادل 0.54 درصد این شاخص است روبهرو شد. بر این اساس شاخص کل در پایان معاملات روز میانی هفته در سطح دو میلیون و 51 هزار واحدی ایستاد.
ارزش معاملات خرد شامل سهام و حق تقدم در بازار دوشنبه نسبت به روز گذشته خود با افزایش معناداری همراه بود و به پنج هزار و 779 میلیارد تومان رسید. نکته منفی بازار امروز اما از سر گرفته شدن روند خروج پول بود. بر همین اساس بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در روز جاری حکایت از خروج سرمایه حقیقیها از بازار سهام دارد.
شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس امروز، خبر از خروج 216 میلیارد تومانی پول از سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی میدهد. خروج پول از بازار سهام در روز مثبت نماگرها نشاندهنده آن است که برخی از سهامداران رشد فعلی را فرصتی برای خروج تلقی کرده و خارج میشوند.
از سوی دیگر خریدارانی تازهنفس وارد بازار خواهند شد که به رشد بازار کمک خواهد کرد. به طور کلی پس از روندهای اصلاحی، دست به دست شدن اوراق سهام اتفاق مفیدی برای بازار به شمار میآید.
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است دولت به وسیله راهکارهایی نظیر افزایش نرخ خوراک منابع دریافتی خود را افزایش دهد؛ با این حال بیش از 10 برابر این منابع، هزینه برای دولت ایجاد شده است.
او با اشاره به ذینفعان 50 میلیونی سهام عدالت و همچنین سایر ذینفعان از مسیرهای صندوقهای بازنشستگی لشگری، کشوری و نیروهای مسلح در خواست تعیین تکلیف موضوع اصلاح مصوبه افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها را از رئیس مجلس تقاضا کرد. بر همین اساس رئیس مجلس خبر از برگزاری نشتستی با حضور مسئولان بورس در هفته آتی خبر داد.
از سوی دیگر در جریان معاملات روز دوشنبه، نمایندگان مجلس رای به مجوز صندوق توسعه ملی جهت استفاده (سرمایهگذاری) یک درصدی از منابع ورودی سالانه خود را در صندوق تثبیت بازار دادند. پمپاژ اخبار مثبت روز جاری در کنار آنچه پیشتر ذکر شد، مانع از افت بازار سهام در بازار دوشنبه شد. همچنین سازمان بورس و اوراق بهادار میتواند بخشی از منابع داخلی خود را به شکل سپرده در اختیار صندوق تثبیت بازار سرمایه قرار دهد.
با وجود رشد اندک شاخص کل در روز میانی هفته، نماگر تالار شیشهای از بعد تکنیکال در حال تثبیت بالای خط روند مشکی است. رشد 40 هزار واحدی شنبه، شاخص را به بالای خط روند صعودی مهم خود بازگرداند. رشد روز یکشنبه و دوشنبه، هرچند اندک بود اما باعث حفظ شاخص کل بالای این خط روند شد. این مهم، خوشبینی میان تکنیکالیستها را نسبت به روزهای آتی بازار سهام افزایش میدهد.
در حال حاضر شاخص کل دو مقاومت مهم پیش روی خود دارد که در صورت عبور میتواند تایید کند که یا بازگشت به روند صعودی صورت گرفته است و یا حداقل به احتمال فراوان، فعالان بازار سرمایه کف پایینتری را طی روزهای پیش رو شاهد نخواهند بود.
همانگونه که در تصویر شاخص کل مشخص است اولین محدوده مقاومتی (باکس قرمزرنگ) در اعداد بین دو میلیون و 629 هزار و دو میلیون و 787 هزار واحد است. شاخص کل در جریان آخرین روزهای صعودی در اردیبهشتماه امسال پس از ایجاد گپ منفی در این محدوده، از آن عبور کرده بود. در حال حاضر که شاخص کل پایینتر از آن قرار گرفته است، از باکس مذکور میتوان با دید مقاومت یاد کرد.
مقاومت بعدی خط روند نزولی قرمز رنگ است که از اتصال دو سویینگ سقف در جریان روند اصلاحی این نماگر بهدست آمده است. شکست و تثبیت شاخص، بالاتر از این محدوده، میتواند چشمانداز مثبتی در ذهن اهالی بازار سرمایه تریسم کند.
برخلاف روز یکشنبه، نیمه دوم معاملات روز دوشنبه با افزایش جریان تقاضا همراه نبود. از این رو به نظر میرسد شروع بازار سهشنبه مانند آنچه خریداران در بازار روز میانی هفته به نمایش گذاشتند، دشوار است. با این حال به نظر میرسد تعداد سهامدارانی که رشد اخیر را فرصت خوبی برای خروج میدانند در حال افزایش است. از این رو ممکن است افزایش عرضهها در اواسط بازار موج فروش ایجاد کند و در برابر خریداران مقاومت نشان دهد./تجارت نیوز