کره جنوبی: امیدواریم مشکل اموال بلوکه شده ایران حل شود-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

کره جنوبی: امیدواریم مشکل اموال بلوکه شده ایران حل شود

یک مقام وزارت خارجه کره جنوبی اعلام کرد که رایزنی‌های نزدیک با تهران و واشنگتن درباره حل مشکل اموال بلوکه شده ایران وجود داشته و کره جنوبی به حل این مشکل امیدوار است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۳ - ۲۰ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 11
کد خبر: ۱۹۸۸۹۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ مقام ارشد کره جنوبی بدون تایید یا تکذیب خبرها درباره آغاز روند آزادسازی دارایی‌های نفتی ایران در کره جنوبی اعلام کرد که سئول امیدوار است مشکل پول‌های بلوکه شده ایران «به آرامی» حل شود.

 

خبرگزاری دولتی «یونهاپ» کره جنوبی روز جمعه (امروز) گزارشی درباره توافق مبادله زندانیان میان ایران و آمریکا و آزادسازی اموال بلوکه شده ایران در کره جنوبی منتشر کرد.

 

شامگاه روز ÷نجشنبه (دشیب) بود که در ابتدا رسانه‌های آمریکایی شامل روزنامه «نیویورک تایمز» از توافق ایران و آمریکا برای مبادله زندانیان در ازای آزادسازی اموال بلوکه شده ایران در کره جنوبی خبر دادند.

 

بعد از انتشار این خبر، برخی منابع ایرانی جزئیات تازه‌ای درباره گزارش‌های پیشتر منتشرشده مبنی بر توافق تهران و واشنگتن برای مبادله زندانیان در اختیار خبرگزای فارس قرار دادند.

 

پیشتر، روزنامه نیویورک‌تایمز گزارش داده بود پنج زندانی آمریکایی در ازای آزادی ایرانی‌هایی که به دلیل نقض تحریم‌ها مجرم شناخته شده‌اند از زندان آزاد خواهند شد. این روزنامه همچنین به نقل از منابعی که اشاره‌ای به نام آنها نشده مدعی شده بود حدود ۶ میلیارد دلار از دارایی‌های نفتی ایران نیز آزاد خواهند شد.

 

منابع آگاه به خبرگزاری فارس گفته‌اند منابع ایران در حال انتقال به حساب‌هایی در قطر است و در خصوص تبدیل آن از واحد «وون» (پول کره جنوبی) به یورو توافق صورت گرفته است. خروج زندانیان آمریکایی بعد از انتقال قطعی منابع ارزی به حسابی در بانک مرکزی قطر صورت خواهد گرفت. در این توافق همچنین مقرر شده تعدادی از زندانیان ایرانی در آمریکا هم آزاد می‌شوند.

 

خبرگزاری دولتی «یونهاپ» کره جنوبی در گزارشی روز جمعه (امروز) خود نوشت: «کره جنوبی گزارش‌های رسانه‌ها را در مورد انتقال پول‌های ایران که تحت تحریم‌های آمریکا در اینجا (کره جنوبی) مسدود شده بود، تایید و یا تکذیب نکرد اما ابراز امیدواری کرد که این موضوع که مشکل بزرگی در روابط این کشور با تهران است، حل شود».

 

یک مقام وزارت خارجه کره جنوبی به خبرنگاران در سئول گفت: «ما در حال حاضر چیزی برای تایید نداریم. دولت (کره جنوبی) با کشورهای ذیربط از جمله آمریکا و ایران برای رسیدگی به موضوع دارای‌های مسدود شده (ایران) رایزنی نزدیک انجام داده است و امیدواریم این موضوع به آرامی حل شود».

 

موضع مقام وزارت خارجه کره جنوبی در شرایطی مطرح شده که وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه شب (دیشب) در مورد آزادسازی منابع توقیف شده ایرانی و آزادی تعدادی از زندانیانی که غیرقانونی توسط آمریکا بازداشت شده‌اند بیانیه‌ای صادر کرد.

 

در بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران آمده است: فرآیند آزادسازی چند میلیارد دلار از دارایی‌های جمهوری اسلامی ایران که برای چند سال به‌طور غیرقانونی در کره جنوبی توسط آمریکا توقیف شده بود، آغاز شد. ایران تضمین‌ لازم برای پایبندی آمریکا به تعهدات خود در این خصوص را دریافت کرده‌ است.

 

وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران افزود: آزادسازی و رفع محدودیت از منابع مالی جمهوری اسلامی ایران که غیرقانونی و به بهانه نگرانی بانک‌های خارجی از تحریم‌های ظالمانه ایالات متحده مسدود شده یا استفاده از آنها سخت شده است، همواره در دستورکار وزارت امور خارجه قرار داشته است (جزئیات بیشتر)./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار