فروپاشی داخلی ارتش رژیم صهیونیستی-راهبرد معاصر
گزارش روزنامه «یدیعوت آحارونت»؛

فروپاشی داخلی ارتش رژیم صهیونیستی

لایحه معافیت سربازی ارتش رژیم صهیونیستی در بحبوحه ناآرامی‌های داخلی این رژیم نه‌تنها به فضای عمومی بلکه به تحولات سیاسی سرزمین‌های اشغالی مربوط می‌شود و احتمال دارد باعث انحلال کابینه تندروی صهیونیستی شود.
تاریخ انتشار: پنجشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ - 17 August 2023

فروپاشی داخلی ارتش رژیم صهیونیستی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل چندی پیش در جریان سخنرانی خود در مراسم فارغ التحصیلی دوره خلبانی در پایگاه هوایی «حتسریم» در بئرالسبع واقع در جنوب اسرائیل با لحنی تهدیدآمیز هشدار داد، با سربازان شورشی که اعلام کردند از خدمت در ارتش خودداری می کنند، برخورد خواهد کرد و گفت: هیچ دلیلی برای مخالفت با خدمت سربازی به وسیله هیچ کسی وجود ندارد.


همزمان برخی اعضای خانواده‌ها و افسران فارغ التحصیل حاضر در مراسم به نشانه اعتراض به این تصمیم، در زمان سخنرانی نخست وزیر پشت به وی ایستادند تا مخالفت خود را با پیشبرد روند اصلاحات قضایی نشان دهند.

ارائه پیش نویس قانون معافیت از خدمت وظیفه یکی از خواسته های اصلی احزاب افراطی در ائتلاف است و خواستار مشخص شدن وضعیت تحصیل دانشجویان مدارس دینی هستند


پیش تر ده‌ها نفر از نیروهای ذخیره نیروی هوایی ارتش اسرائیل گفته بودند، در صورتی که کابینه نتانیاهو طرح اصلاح ساختار قضایی را اجرا کند، از درخواست خدمت سر باز خواهند زد. تحولات متعدد و آشوب های اخیر در اسرائیل باعث مطرح شدن پرونده معافیت خدمت وظیفه میان خانواده های نظامیانی شده است که از ترس خود مانع از اعزام فرزندانشان به خدمت می شوند.


آشوبی که در ماه های اخیر با توجه به اوج گرفتن اعتراضات به اصلاحات قضایی گریبان اسرائیل را گرفته است، هشدار می دهد به زودی طوفان پرونده معافیت سربازی به راه خواهد افتاد و خانواده های زیادی به آن خواهند پیوست.


یک نظامی اسرائیلی درباره ابعاد نگران کننده تأثیر این پرونده در جامعه گفت و عنوان کرد، به دلیل نفوذ اطرافیان بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل اوضاع بسیار آزاردهنده است و نگرانی بابت سناریوی خطرناکی وجود دارد که هر روز بیش از پیش گسترش می یابد. در حالی که ارتش مکرر اطلاعیه می دهد سربازان به خدمت وظیفه بیایند، خانواده ها می گویند فرزندانشان را به ارتش نمی فرستند.


ارائه پیش نویس قانون معافیت از خدمت وظیفه یکی از خواسته های اصلی احزاب افراطی در ائتلاف است و خواستار مشخص شدن وضعیت تحصیل دانشجویان مدارس دینی هستند که از خدمت سربازی در ارتش اسرائیل معاف هستند، آن هم طبق حکم دادگاه عالی که سال 2017 قوانین جاری را لغو کرده بود.


احزاب یهودی حریدی به نتانیاهو هشدار داده‌اند تصویب نکردن قانون خدمت سربازی در آغاز دوره زمستانی کنست به انحلال دولت منجر خواهد شد. قانون مذکور حریدی‌ها را از خدمت نظامی معاف می‌کند.


احزاب حریدی تا 10 اکتبر به نتانیاهو فرصت داده‌اند و ماگور، خاخام ارشد اسرائیلی به وسیله اعضای کنست پیام تهدیدی برای وی فرستادند و اعلام کردند، دولت بدون تصویب قانون خدمت سربازی هیچ حقی برای ادامه کار نخواهد داشت. یهودیان حریدی به دنبال این هستند قانون مذکور به قانون اساسی تبدیل شود و به موجب آن، دانشجویان مدارس دینی یهودی از هرگونه خدمت نظامی معاف شوند. آنها خدمت نظامی را با یادگیری تورات برابر می‌دانند.


حدود 1.5 ماه پیش زمان تمدیدهای مکرر دیوان عالی اسرائیل برای قانونگذاری در این زمینه پایان یافت و از آن زمان تاکنون دانشجویان مدارس دینی مجبور به ثبت نام نشده اند.

احزاب حریدی تا 10 اکتبر به نتانیاهو فرصت داده‌اند و ماگور، خاخام ارشد اسرائیلی به وسیله اعضای کنست پیام تهدیدی برای وی فرستادند و اعلام کردند، دولت بدون تصویب قانون خدمت سربازی هیچ حقی برای ادامه کار نخواهد داشت


چندی پیش نخست وزیر اسرائیل یاریو لوین، وزیر دادگستری و آریه درعی، رهبر حزب شاس را احضار کرد و به آنها درباره انتشار پیش از موعد قوانین مربوط به معافیت از خدمت سربازی در فضای عمومی هشدار داد.


نتانیاهو به تازگی اطلاعاتی دریافت کرد که نشان می دهد اعتراض به چنین قانونی که باعث تبعیض میان کارمندان دولتی می شود، فاجعه ای بزرگ تر، عمیق تر و جدی تر از اتفاقی است که دولت در زمینه کمیته انتخاب قضات با آن مواجه هست.


این احتمال وجود دارد پیش نویس قانون معافیت طبق برنامه به کنست ارائه نشود، اما پارلمان اسرائیل به حل و فصل روند فعلی (در زمینه سربازی دانشجویان مدارس دینی) به طور موقت ادامه دهد تا فضا آرام شود. در چنین حالتی دیوان عالی دادگستری باید تصمیم بگیرد، آیا بار دیگر مداخله کند یا مخالف توافق موقت باشد.


زلزله سیاسی ناشی از پیش نویس معافیت از خدمت وظیفه نه تنها  فضای عمومی بلکه تحولات سیاسی اسرائیل را دگرگون می کند و احتمال دارد این روند به فروپاشی داخلی و انحلال دولت بینجامد.

 

ارسال نظر
پربیننده ترین اخبار
ابوالفضل ظهره وند، عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد: / ۱ روز پیش

هزینه-فرصت مصر از رهگذر روابط با ایران

«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ / ۱ روز پیش

پیامدهای عضویت احتمالی ترکیه در بریکس

روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» بررسی کرد: / ۱ روز پیش

ریشه‌یابی بحران آفرينی آمریکا در اوکراین