به گزارش راهبرد معاصر، به دنبال نگرانی در مورد رشد کند اقتصادی چین و احتمال افزایش نرخ بهره آمریکا که اثر کمی عرضه در بازار را کم کرده است، قیمت نفت در مبادلات امروز بازارهای نفتی کاهش یافت و به نظر میرسد با این شرایط رشته 7 هفته متوالی افزایش متوسط قیمت نفت پاره شود.
هر بشکه نفت برنت با 27 سنت کاهش 83.85 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با 15 سنت افزایش 80.24 دلار معامله شد.
7 هفته متوالی افزایش متوسط قیمت، طولانیترین دوره افزایشی برای هر دو شاخص نفتی در سال جاری میلادی بود.
نفت برنت حدود 18 درصد و نفت خام آمریکا حدود 20 درصد در این 7 هفته منتهی به 11 ماه آگوست، رشد قیمت ثبت کرد اما هر دو شاخص در این هفته بیش از 3 درصد کاهش قیمت داشتند.
بانک مرکزی آمریکا در بحبوحه آمارهای اقتصادی قویتر از انتظار این کشور، بر روی مهار تورم متمرکز شده است و این امر مانع از افزایش بیشتر قیمت نفت میشود.
وزارت کار آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد، تعداد آمریکاییهایی که هفته گذشته درخواست جدید برای مزیتهای بیکاری پر کردهاند، کاهش یافته و این شرایط بانک مرکزی آمریکا را به ادامه سیاستهای سختگیرانهاش ترغیب میکند.
آمارهای اقتصادی دیگر آمریکا نظیر میزان خردهفروشی نیز نشان از این دارد که بانک مرکزی این کشور احتمالا به افزایش نرخ بهره ادامه خواهد داد.
سرمایهگذاران نگرانند که بالا ماندن نرخ بهره، مانع رشد اقتصادی و کاهش تقاضا برای نفت شود.
نگرانی دیگر بازار نفت در مورد اقتصاد چین است که اخیرا آمارهای نه چندان خوبی از دومین مصرفکننده نفت جهان منتشر شده است.
به گفته تحلیلگران، البته کاهش تولید اوپک پلاس، افزایش تقاضا بیشتر به خاطر سفرهای تابستانی و بهبود فعالیتهای صنعتی در آمریکا مانع از کاهش بیشتر قیمتها شده و تقویتکننده قیمتها هم بوده است و حتی میتواند در روزهای آتی باعث افزایش قیمتها شود.
تحلیلگران بانک ایانزد در یادداشتی امروز نوشتند، تولید نفت آمریکا تاحدی کاهش تولید اوپک پلاس را جبران کرد اما کاهش تعداد دکلهای فعال نفت و گاز آمریکا به این معناست که چنین تقویت قیمتی میتواند کوتاهمدت باشد.
آمارهایی که این هفته منتشر شد، نشان داد، ذخایر نفت آمریکا به علت افزایش صادرات و فعالیتهای پالایشگاهی نزدیک به 6 میلیون بشکه در هفته گذشته کاهش یافته است./ فارس