زینب نصرالله: درد فراق پدرم بسیار سنگین است ۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم  «کش پاتل» مدیر اف‌بی‌آی شد حماس: برای مذاکرات مرحله دوم آتش بس آماده‌ایم لغو کنفرانس خبری مقامات ارشد آمریکا و اوکراین به درخواست واشنگتن زلنسکی: با فرستاده ترامپ ملاقات سازنده‌ای داشتم گفت‌وگوی تلفنی پوتین با ولیعهد عربستان سعودی دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در دیدار با سرلشکر باقری: ایران خانه مقاومت است

رواج فساد مالی پنهان در آلمان

به نوشته رسانه‌های آلمانی فساد مالی در ابعاد کلان در میان سیاستمداران این کشور رواج دارد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۷ - ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 19
کد خبر: ۲۰۰۲۴۹

به گزارش راهبرد معاصر، دویچه وله در گزارشی نوشت فساد مالی در ابعاد کلان در میان سیاستمداران آلمانی رواج دارد و حتی اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و رابرت هابک، معاونش با این اتهام مواجهند که هرگاه می‌توانستند مانع از فساد شوند نشده اند.

 

وقتی از فساد صحبت می‌شود احتمالا به یاد دولت‌ها و رژیم‌های خودکامه و جنایتکاران ثروتمند می‌افتید که پول‌های خود را پنهان می‌کنند. شاخص ادراک فساد در موسسه شفافیت بین الملل نیز نشان می‌دهد بیشتر افراد تصور می‌کنند فساد مخصوص دولت‌های خودکامه است و کمتر در جا‌هایی نظیر اروپا و آمریکا راه دارد. اما این بدان معنا نیست که هیچ فسادی در این جا‌ها رخ نمی‌دهد چنانکه پول هم دیگر در کیسه‌های بزرگ حمل نمی‌شود.

 

کشور‌هایی مانند آلمان نیز هنوز با پرونده‌های فراوان رسوایی و فساد مالی مواجهند. اما وجود پرونده‌های فساد در آلمان مانع از آن نشده که سیاستمداران دیگر کشور‌ها را به فساد متهم کنند.

 

حتی اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و رابرت هابک، معاونش با این اتهام مواجهند که هرگاه می‌توانستند مانع از فساد شوند نشده اند. کارشناسان میان فساد کلان و فساد خرد تفاوت قائل می‌شوند. در کشور‌های غربی فساد خرد نظیر رشوه دادن به پزشکان چندان رایج نیست، اما این کشور‌ها شاهد سطح بالایی از فساد کلان هستند. ضمنا ما در این ویدئو فقط درباره سوء استفاده از قدرت دولتی سخن می‌گوییم نه درباره فساد کسب و کار که موارد فراوانی از آن در سراسر جهان رخ می‌دهد.قرارداد‌های دولتی یکی از منابع اصلی فساد است، زیرا مقامات هستند که تصمیم می‌گیرند چه کسی با پول فراوان به این قرارداد‌ها برسد.

 

در طول شیوع کرونا، آلمان مانند دیگر کشور‌ها دست به خرید گسترده تجهیزات حفاظتی زد. در آن زمان دو نماینده پارلمان ترتیبات این قرارداد‌ها را برای فروش ماسک به ایالت‌ها فراهم می‌کردند و در ازای آن‌ها صد‌ها هزار دلار پاداش از شرکت‌های مزبور دریافت کردند هرچند این یک فساد بزرگ بود و البته بعدا هر دونفر از حزب خودشان استعفا کردند، یک دادگاه بعدا حکم کرد اقدامات آن‌ها خلاف قانون نبوده است. رسوایی ماسک یک نمونه قابل تکرار است، چون معمولا این گونه رسوایی‌ها در زمان اضطرار رخ می‌دهد که شما با یک بحران مواجه هستی و فورا به تصمیم گیری بسیار کوتاه مدت نیاز داری.

 

وقتی بحث پیگیری قرارداد‌ها پیش می‌آید این‌ها یکی دو مورد معدود نیستند بلکه چیز شایعی هستند. مثلا هنوز هم پرونده دادگاهی دختر یک سیاستمدار ارشد محافظه کار سابق به اتهام کلاهبرداری مالیاتی مفتوح است که در ارتباط با قرارداد‌های دولتی مربوط به تجهیزات حفاظتی شامل ماسک رخ داده بود./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر