به گزارش راهبرد معاصر، دولت بریتانیا در تداوم سیاست های سختگیرانه خود در قبال پناهجویان در حال بررسی انتقال پناهندگان به جزیره ای دورافتاده برای جلوگیری از ورود به زعم خود غیرقانونی آن ها به این کشور است. به گفته کارشناسان این یک استراتژی غیر متعارف است که در میانه سیاست های سختگیرانه ضد مهاجرتی لندن سر و صدای زیادی به پا می کند.
به این ترتیب در اقدامی عجیب و قابل توجه برای جلوگیری از ورود غیرقانونی مهاجران، دولت بریتانیا در حال بررسی جابجایی پناهجویان به جزیره دورافتاده آسنشن در اقیانوس اطلس است. این خبر را روزنامه "دی ولت" آلمان گزارش کرده است. بر این اساس این طرح نشان دهنده نقطه اوج دراماتیک سیاست ضد مهاجرتی بریتانیا است.
آسنشن یک جزیره آتشفشانی با اهمیت استراتژیک برای ارتش بریتانیا، در میانه اقیانوس اطلس و حدود 1000 مایلی از نزدیکترین سرزمین اصلی این کشور قرار دارد. مکان ایزوله و زیرساخت های محدود، آن را به مکانی غیرعادی برای اسکان پناهجویان تبدیل کرده است. برای چند صد نفر از ساکنان آن تنها یک بیمارستان کوچک، یک مدرسه و یک کلیسا وجود دارد.
جابجایی پناهجویان به این جزیره دورافتاده نقطه عطف قابل توجهی در سیاست مهاجرت بریتانیا است. پیش از این بحث هایی در مورد اخراج پناهجویان غیرقانونی به رواندا وجود داشت. هدف دولت انگلیس از این کار متوقف کردن مهاجرت از طریق کانال انگلیسی بود که یکی از وعده های انتخاباتی ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس محسوب می شد . با این حال، این طرح ها توسط پرونده های قضایی مسدود شد و منجر به جستجوی راه حل های جایگزین شد.
این اقدام توسط برخی به عنوان تشدید شدید سیاست ضد مهاجرتی دولت بریتانیا از قبل تعبیر می شود. سوئلا براورمن، وزیر کشور انگلیس می خواهد شرایط را تا حد امکان برای پناهجویان جدید ناراحت کننده کند.
هدف این استراتژی همچنین استفاده از موضوع مهاجرت به عنوان یک عامل سیاسی برای جلب نظر رای دهندگان در حوزه های سنتی کارگری است. این مناطق که به عنوان "دیوار قرمز" نیز شناخته می شود، برای بوریس جانسون، نخست وزیر سابق انگلیس در انتخابات عمومی سال 2019 پیروزی غافلگیرکننده ای را به ارمغان آورد.
به گزارش روزنامه "دی ولت"، لوک تیرل، رئیس شرکت تحقیقات انتخاباتی More in Common در این باره گفت: بسیاری از رای دهندگان حزب کارگر برای اولین بار در آن زمان به محافظه کاران رأی دادند زیرا جانسون موضوعی را مطرح کرد که برای آنها مهم است: محدود کردن مهاجرت.
با این حال، اجرای این استراتژی چالش های متعددی را به همراه دارد و جنبه های اخلاقی، عملی و ژئوپلیتیکی آن پیچیده هستند. واکنش ها به ایده آوردن پناهجویان به یک جزیره دورافتاده متفاوت بوده است. برخی از موضع تندرو دولت حمایت می کنند و آن را اقدامی ضروری برای تامین امنیت مرزها می دانند. از سوی دیگر، برخی دیگر از برون سپاری افراد به یک محیط منزوی انتقاد می کنند و از شکست انسانی سخن می گویند.
انگلیس اخیرا سیاست های بسیار سختگیرانه ای را علیه مهاجران در دستور کار قرار داده است. در همین راستا لندن با وجود انتقادهای فراوان برای کاهش هزینه ها طرح اسکان پناهجویان روی کشتی های قدیمی را در دستور کار قرار داده و آن را اجرایی می کند.
مجلس اعیان بریتانیا هم اخیرا به عنوان آخرین مانع راه را برای اجرای پروژه ضد مهاجراتی مد نظر دولت برای جلوگیری از هجوم مهاجران از کانال مانش باز کرده و این طرح را به تصویب رساند.
با این قانون، دولت محافظهکار انگلیس در وهله اول میخواهد تعداد مهاجرانی را که با قایقهای کوچک از کانال مانش عبور میکنند به کشور کاهش دهد.
قانون جدید امکان بازداشت فوری مهاجرانی را فراهم می کند که با قایق های کوچک از کانال مانش به جزایر بریتانیا می گذرند. در آینده، آنها باید بدون فرصتی برای درخواست پناهندگی به کشور خود یا کشور ثالث اخراج شوند. منتقدان به این طرح از لغو حق پناهندگی صحبت می کنند.
استیو والدز سیموندز از سازمان حقوق بشر عفو بینالملل در این باره گفت: به نظر میرسد که این دولت هر کاری که میتواند انجام خواهد داد تا پناهجویان در این کشور احساس ناخوشایندی و ناامنی کنند./ تسنیم