ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

علائم و راه‌های تشخیص نارسایی کلیه

یک متخصص اورولوژی (جراحی کلیه و مجاری ادراری) گفت:کم‌کاری کلیه معمولاً تا قبل از آسیب‌دیدگی شدید کلیه‌ها، هیچ علامتی ندارد. تنها راه بررسی عملکرد کلیه آزمایش می‌باشد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۲ - ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 19
کد خبر: ۲۰۰۳۱۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر عبدالله سعادت فر اظهار داشت:آزمایش آزمایش خون برای اندازه‌گیری مواد درون ادرار که به وسیله کلیه‌ها فیلتر می‌شوند مانند نیتروژن، اوره و کراتین انجام می‌شود. افزایش ناگهانی سطح این مواد نشان‌دهنده مشکل کلیه در فیلتر کردن خون و نارسایی کلیوی حاد است.

وی با بیان اینکه نمونه ادرار می‌تواند برای تشخیص هر گونه اختلالی شامل وجود غیرطبیعی پروتئین یا قند که در ادرار ممکن است وجود داشته باشند مورد آزمایش قرار گیردگفت: پزشک ممکن است معاینات رسوب ادراری را انجام دهد که در آن میزان گلبول‌های سفید و قرمز خون، سطح بالای باکتری‌ها و تعداد کست‌های سلولی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

به گفته وی اندازه‌گیری خروجی ادرار یکی از ساده‌ترین آزمایش‌هایی است که به تشخیص نارسایی کلیوی کمک می‌کند. برای مثال، خروجی کم ادرار ممکن است به دلیل عارضه‌های کلیوی مانند انسداد ادرار که به دلیل ابتلا به بیماری‌ها و آسیب‌دیدگی‌های مختلفی ایجاد می‌شود به وجود آید.

دکتر سعادت فر در خصوص بررسی فشار خون نیز عنوان کرد: این آزمایش برای بررسی میزان عملکرد قلب در پمپاژ خون انجام می‌گیرد. فشار خون بالا می‌تواند منجر به بروز بیماری کلیوی شود، اما بیماری کلیوی نیز می‌تواند باعث افزایش فشار خون گردد. گاهی اوقات، فشار خون بالا نشانه این است که کلیه‌های شما خوب کار نمی‌کنند.

این پزشک متخصص همچنین اضافه کرد: آزمایش‌هایی مانند سونوگرافی، ام آر آی و سی تی اسکن تصویر‌هایی را از کلیه‌ها و مجاری ادرار ارائه می‌دهند و با وجود این عکس‌ها، پزشک قادر خواهد بود که انسداد یا اختلالات کلیوی را تشخیص دهد.

وی به نمونه‌برداری از بافت کلیه (بیوپسی) نیز اشاره کرد و گفت: بیوپسی کلیه، نیز در برخی موارد برای بررسی نوع خاصی از بیماری کلیوی، مشاهده میزان آسیب کلیه و کمک به برنامه‌ریزی جهت درمان انجام می‌شود.

گفتنی است بیوپسی یک عمل ساده است که معمولاً در حالت هوشیاری انجام می‌شود. با بیحسی موضعی هر گونه ناراحتی احتمالی کم می‌شود. نمونه‌ها به وسیله سوزن بیوپسی که از طریق پوست وارد کلیه‌ها می‌شود جمع‌آوری می‌شوند. تجهیزات اشعه ایکس یا سونوگرافی برای کمک به پزشک در هدایت سوزن‌ها به سمت کلیه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. / بهداشت نیوز

ارسال نظر