سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

تلگراف تحلیل کرد؛ تصمیم بایدن برای کاهش تنش با ایران پیش از انتخابات ۲۰۲۴

تلگراف تحلیل کرد؛ تصمیم بایدن برای کاهش تنش با ایران پیش از انتخابات ۲۰۲۴ روزنامه انگلیسی تلگراف مدعی شده که جو بایدن در تلاش است تا پیش از انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا تنش با ایران را کاهش دهد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 20
کد خبر: ۲۰۰۳۸۵

به گزارش راهبرد معاصر. روزنامه انگلیسی تلگراف در گزارشی مدعی شده است که «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا در حالی که به دنبال پیروزی در سیاست خارجی خاورمیانه‌ای خود در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در سال آینده است، کمپینی را برای تنش زدایی با ایران آغاز کرده است.

 

گزارش شده است که ایالات متحده در حال لابی کردن با ایران برای توقف ارسال هواپیماهای بدون سرنشین به روسیه به عنوان بخشی از یک توافق غیررسمی گسترده‌تر است. براساس این گزارش، بایدن همچنین به دنبال کاهش اصطکاک در خاورمیانه بین اسرائیل و ایران در منطقه است.

 

تلگراف گفته است که به عنوان بخشی از مذاکرات اولیه در مورد توافق، واشنگتن قرارداد مبادله زندانیان با تهران را امضا کرده است و در ازای آن انتظار می‌رود ۶ میلیارد دلار (۴.۷ میلیارد پوند) از دارایی‌های مسدود شده تهران را آزاد کند.

 

بر اساس مفاد قرارداد زندانیان، پنج شهروند ایرانی-آمریکایی در ازای بازگرداندن گروهی از شهروندان ایرانی در بازداشت آمریکا آزاد می‌شوند.

 

همچنین گفته شده بایدن به دنبال امتیازاتی از ایران در مورد غنی‌سازی هسته‌ای است و ممکن است اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه تهران متوقف شود و این بخشی از همان «توافق موقت» درباره بحران هسته‌ای است که قبلاً برخی مقامات در واشنگتن به آن اشاره کرده بودند. این وضعیت می‌تواند زمینه را برای گفتگوهای فشرده‌تر در مورد بازگشت به توافق هسته‌ای دوران اوباما فراهم کند، توافقی که تحریم‌ها علیه تهران را در ازای محدود کردن برنامه هسته‌ای‌اش کاهش داد.

 

در ادامه این گزارش گفته شده که تشدید فعالیت‌های دولت بایدن درباره ایران به دلیل تمایل رئیس جمهور آمریکا برای نشان دادن این است که او می‌تواند با ایران وارد بده بستان شود.

 

تلگراف همچنین نتیجه گیری کرده است که گرم شدن قابل توجه روابط ایران و آمریکا می‌تواند اوضاع را در مرز شمالی اسرائیل با لبنان آرام کند. برخی کارشناسان همچنین گمان می‌کنند که ۶ میلیارد دلار دارایی بلوکه شده در کره جنوبی، می‌تواند توسط ایران به عنوان «راه نجات» اقتصادی برای متحدان خود در منطقه مانند سوریه مورد استفاده قرار گیرد. چارلز لیستر، مدیر مؤسسه خاورمیانه در توییتی مدعی شد: «اسد به یک راه نجات اقتصادی نیاز دارد و تنها ایران ممکن است که به سوریه کمک کند.»

 

«دنی سیترینوویچ»، تحلیلگر ایران در اندیشکده امنیتی اسرائیل INSS، گفت که قراردادهای اخیر سیگنال‌های مثبتی را ارسال می‌کند و نشان می‌دهد که هم آمریکا و هم ایران در مورد اجتناب از هرگونه تشدید تنش در آینده نزدیک جدی هستند. او گفت: «مبادله زندانیان تمایل هر دو طرف برای دستیابی به نوعی راه‌حل کوتاه مدت را نشان می‌دهد، فقط مشکل این است که راه حل بلندمدت نیست.»

 

این در حالی است که دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا با انتقاد از دولت جو بایدن در توافق مبادله زندانیان با تهران، کرنش بایدن در برابر تهران را «ننگ‌آور» و تحقیر آمریکا در عرصه جهانی دانست.

 

پایگاه خبری «واشنگتن اگزماینر» گزارش داد که ترامپ در ویدئویی که روز پنجشنبه به وقت محلی منتشر شد، با تکرار برخی یاوه‌سرایی‌های ضد ایرانی گفت: «این یک تسلیم دیگر بایدن و تحقیر بیشتر ایالات متحده آمریکا در صحنه جهانی است. اما بدتر از آن، این تصمیم بسیار مرگبار خواهد بود. بایدن شش میلیارد دلار به دولت اصلی حامی تروریسم در جهان می‌دهد».

 

دونالد ترامپ در ادامه لفاظی‌های خود علیه ایران مدعی شد: «همچنین تضمین شده است که ایران از این پول برای پیشبرد برنامه تسلیحات هسته‌ای خود استفاده خواهد کرد و اسرائیل، ایالات متحده و کل جهان را در معرض خطر جدی قرار خواهد داد. چیزی که در دولت ترامپ هرگز اتفاق نمی افتاد».

 

گفتنی است ایران و آمریکا اخیراً توافق کرده‌اند که که برخی زندانیان را با یکدیگر مبادله کنند./ مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار