به گزارش راهبرد معاصر؛ حجتالاسلام عبدالله حاجیصادقی نماینده ولیفقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز (دوشنبه) در اختتامیه اجلاسیه نماز در سپاه، گفت: نوآوریهایی که در طول مدت برگزاری این همایش در استانها صورت گرفته است، باید جمعآوری شود و با همافزایی که در اینخصوص صورت میگیرد، این نوآوریها برای استفاده سایرین معرفی شوند.
حجتالاسلام حاجیصادقی افزود: نماز را نباید از زندگی جدا ببینیم؛ بر این اساس باید مواردی همچون فلسفه نماز و عبادت، کارکردهای نماز که به ۵۰ مورد میرسد، آگاه شدن از باطن نماز با خواندن کتاب، رهایی از مناسک برای رسیدن به اسرار، و خشوع داشتن در اقامه نماز، توجه داشته باشیم.
نماینده ولیفقیه در سپاه گفت: امروز فلسفه وجودی سپاه اقامه نماز است؛ زیرا اقامه نماز موجب دوری جستن از گناه، امر به نیکوکاری و نهی از بدکاری میشود؛ بنابراین راه رسیدن به حقیقت نماز یعنی اینکه در ظاهر نمانیم و حضور قلب داشته باشیم.
وی ادامه داد: برای اقامه نماز میتوان کارکردهایی را ذکر کرد که از آن جمله میتوان به محور بودن نماز، کارآمدترین ابزار بالا رفتن، کارخانه تعلیم و تربیت انسان، مصونیتبخشی در برابر خطرات و دشمنیها، برجستهترین ذکر، درمان همه بیماریهای روحی و مشکلات، آرامشدهنده روح و جان آدمی، محور دعوت همه انبیا، تولیدکننده قدرت، قوت، مقاومت و استقامت، عامل دستیابی به حیات طیبه، سبک زندگی و مدیریت انسان، اشاره کرد.
حجتالاسلام حاجیصادقی تأکید کرد: جوانان را با اهمیت اقامه نماز به شیوههای گوناگون که قابل پذیرش باشد، آشنا کنید؛ چون در شرایط فعلی جامعه که جوانان در برابر انواع تهدیدات قرار دارند، سنگر نماز میتواند حافظ انسان باشد؛ اینکه نماز مجاهد میسازد و مجاهد به جبهه میرود هم از جمله آثاری است که میتوان برای اقامه نماز برشمرد.
وی افزود: احساس صحبت با مخاطب در هنگام اقامه نماز، تلاش برای خواندن تفسیر نماز، توجه به ذلت خود و عزت خدا، آماده شدن از قبل برای اقامه نماز، دور کردن عوامل غفلت از نماز، استغفار، و گفتن اذان و اقامه هم از جمله مواردی است که میتواند در اقامه نماز با حضور قلب مؤثر باشد.
نماینده ولیفقیه در سپاه با بیان اینکه لازم است دبیرخانه این اجلاس و همایش دائمی شود تا هر سال شاهد برگزاری آن باشیم، خاطرنشان کرد: اگر رابطه خویش با خدای خود را درست کنیم، خداوند هم مشکلات را رفع میکند.
سردار حسنیآهنگر: باید از ظرفیت نماز برای غلیه بر جنگ ترکیبی دشمن استفاده کنیم
در ادامه این برنامه، سردار سرتیپ دوم «محمدرضا حسنی آهنگر» فرمانده دانشگاه جامع امام حسین (ع) صبح امروز (دوشنبه)، گفت: انقلاب اسلامی تحت رهبری حکیمانه امام خمینی (ره) با آرمان حاکمیت اسلام بر جهان به پیروزی رسید و نظام اسلامی در ایران بنا نهاده شد که هدایتهای رهبر معظم انقلاب اسلامی و صدور بیانیه گام دوم انقلاب، این حرکت به سمت حرکت نوین اسلامی و فراهم شدن زمینه ظهور حرکت میکند؛ در این رابطه میتوان اقامه نماز در سراسر کشور را از برکات نظام اسلامی دانست.
سردار حسنی آهنگر با اشاره به برگزاری ۲۹ اجلاسیه نماز، گفت: با بررسی و تحلیل سخنان رهبر انقلاب اسلامی درباره نماز مشخص میشود که معظمله بر پنج مؤلفه تاکید دارند؛ ابتدا اهمیت نماز در قرآن و روایات که رهبر انقلاب در سخنان خود بارها با آیات مختلف برپایی نماز را نخستین نشانه حکومت صالحان توصیف کردهاند؛ زیرا نماز فریضهای است که به تمامی اعمال روح میدهد و اگر با حضور قلب محقق شود، کاملاً اثرگذار خواهد بود.
فرمانده دانشگاه جامع امام حسین (ع) ادامه داد: مؤلفه دوم در بیانات رهبری، جایگاه اقامه نماز در انسانسازی و زنده کردن خضوع و خشوع است؛ برای اینکه نماز نقش بسیار مهمی در تهذیب نفس دارد و بر اساس آیات قرآن، نماز موجب شکستن تکبر و غرور در انسان و رسیدن فرد به قرب الهی میشود.
وی افزود: جایگاه دیگر نماز در جامعه اسلامی و هدف نهایی حکومت تمدن نوین اسلامی، برپایی اقامه نماز و رسیدن به این هدف است؛ زیرا اقامه نماز موجب ترویج فضایل و اجتناب از رذایل در جامعه خواهد شد و زمینه شکلگیری حیات طیبه در جامعه را نیز فراهم میسازد.
سردار حسنی آهنگر اضافه کرد: رهبر انقلاب بر تأثیر اقامه نماز در کاربرد و محتوای جامعه اسلامی تأکید دارند و اقامه نماز را در تکامل جامعه و ایجاد وضعیت عظیم معنوی برای جامعه معرفی میکنند که در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی بر تمامی موانع دشمن در جنگ ترکیبی با محوریت جنگ شناختی غلبه میکند تا جامعه دچار عقبگرد نشود.
فرمانده دانشگاه جامع امام حسین (ع) با بیان اینکه در مؤلفه پنجم، آنچه سبب جامعهسازی و انسانسازی میشود، اهتمام به اقامه نماز است، عنوان کرد: علیرغم تمامی تلاشهای ارزشمندی که برای اقامه نماز در کشور صورت گرفته، اما نماز هنوز جایگاه شایسته در نظام اسلامی را به دست نیاورده است و این یعنی مسئولان مربوطه وظیفه خود را تمام و کمال درخصوص اقامه نماز ادا نکردهاند.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به علما، معلمان و تمامی آحاد جامعه تأکید مضاعف بر اقامه نماز دارند و آنچه در بخش نماز به جا میماند، ادا کردن حق نماز در جامعه است؛ بر این اساس در مورد ضرورت برنامهریزی و شاخصهای مورد توجه در زمینه اقامه نماز، باید همگانی شدن اقامه نماز در تمامی زمانها و مکانها، به جا آوردن نماز با کلمات خضوع و خشوع، آبادانی مساجد که مظهر نمازهای پنجگانه و نمازهای عید هستند، سهولت برپایی نماز برای همگان در تمامی نمازخانهها، حضور بزرگان در مراکز اقامه نماز و مطرح شدن نماز در عرصه مطالعات علمی مورد توجه قرار گیرد.
سردار حسنی آهنگر اظهار داشت: با توجه به تحلیلها و بررسیهای انجام شده، باید مشخص کرد که چگونه میتوانیم از ظرفیت نماز و نهاد آن یعنی مسجد که در دوران دفاع مقدس پایگاه بزرگ جوانان در جبههها بود، برای غلبه بر جنگ ترکیبی دشمن، بیشتر استفاده کنیم.
وی افزود: به همین منظور اجلاس نماز با برگزاری ۳۰۹ همایش تخصصی در تمام ردههای ستادی و استانی برگزار و پنج کمیسیون تخصصی نیز در رابطه با این مهم تشکیل شد؛ علاوه بر این ۶۲۸ اثر هنری اعم از مداحی، سرود، تکخوانی، جمعخوانی، پوستر، فیلم کوتاه، نقاشی و خوشنویسی به این اجلاس ارسال شده است.
فرمانده دانشگاه جامع امام حسین (ع) خاطرنشان کرد: ۳۰۰ مقاله نیز از مراکز علمی و حوزوی به این اجلاس ارسال شده است که ۱۵ مقاله برتر در این اجلاسیه مورد تقدیر قرار میگیرد.
معاون فرهنگی سپاه: ۳۰۹ همایش نماز در ردههای تابعه سپاه برگزار شده است
در بخش دیگری از این برنامه نیز، سردار «حسین محبی» معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز (دوشنبه) در اختتامیه اجلاسیه نماز در سپاه اظهار داشت: یکی از ویژگیهای نماز قدرتآفرینی است؛ یعنی اقامه نماز تولید قدرت معنوی، فرماندهی و مدیریت میکند؛ بر این اساس اگر فرماندهای نماز را درست اقامه کند، قدرت فرماندهی او افزایش مییابد؛ همچنین اقامه نماز موجب بالا رفتن میزان مقاومت، تحمل سختیها و ناملایمات هم میشود.
سردار محبی افزود: برای این اجلاسیه ابتدا برگزاری ۵۷ همایش نماز را در تمامی ردههای تابعه سپاه پیشبینی کرده بودیم و به واسطه آن هم برنامهریزی و ابلاغ لازم صورت گرفته بود؛ اما به دلیل استقبال بسیار خوبی که از این برنامه شد، تعداد آنها به ۳۰۹ همایش افزایش یافت؛ همایشهایی که هرکدام در شهرهای محل برگزاری به جریان فرهنگی مؤثر تبدیل شد.
معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه اضافه کرد: برگزاری این تعداد همایش باعث شد که هزار و ۹۹۱ اثر فرهنگی تولید شود؛ البته از میان این تعداد، ۶۳۴ مورد به داوری اجلاسیه راه یافتند و به واسطه برگزاری اولین اجلاسیه سراسری نماز در سپاه ۱۲ رده برتر مشخص شدند که مورد تقدیر قرار میگیرند./ فارس