به گزارش راهبرد معاصر، حجتالاسلام عبدالله حاجیصادقی نماینده ولیفقیه در سپاه صبح امروز (دوشنبه، 11 دی ماه) در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و جشنواره تجلیل از برگزیدگان دانش و پژوهش سپاه که در دانشگاه جامع امام حسین(ع) برگزار شد، ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)، گفت: پیامبر(ص) فرمود سرچشمه تمام فضائل، علم و مبدأ تمام پلیدی ها جهل است، حضرت علی(ع) هم در خصوص علم نیز روایت های ارزشمندی دارند.
وی با بیان هفت نکته در رابطه با پژوهش و علم، اظهار کرد: اسلام با نفی تمام امتیازات جاهلی همچون برتری نژادی سه اصل را مورد فضیلت می داند، اول علم و دانش، دوم تقوا و سوم جهاد و تلاش است. پس علم مبنا است برای همه فضائل؛ به تعبیر دیگر قرآن کریم دو چیز را عامل سعادت معرفی میکند، اول ایمان و دوم عمل صالح که مبنای آن را هم علم میداند.
نماینده ولی فقیه در سپاه عنوان کرد: اصل دوم آن نفی یک سلسله موارد دروغین که از غرب وارد شده است، یکی علم یا ایمان که ما آن را نفی میکنیم و تأکید میکنیم علم با ایمان و این دو با یکدیگرند. اصل سوم به پژوهش اشاره دارد زیرا پژوهش موجب تسلط انسان بر واقعیت میشود لذا از شرافت بیشتری برخوردار است.
حجت الاسلام حاجی صادقی ادامه داد: اصل چهارم به پژوهشی که در زندگی مادی و معنوی انسان تاثیرگذار باشد و سبب حل مشکلات شود، ارزشمند است. باید به این سمت برویم که پژوهش های ما درمان دردی باشد.
وی گفت: منزل یکی از اساتید دانشگاه تهران بودیم، پایان نامههایی را نشان داد که استاد راهنمای آنها بود، گفتم اینها را میخواهی چه کنی گفت کاربردی ندارد و میخواهم بگویم آنها را تبدیل خمیر کنند.
وی با اشاره به اینکه نخستین گام در هر پژوهشی، سند انتظار آن است، بیان کرد: اصل پنجم این است که ما میدانیم علم، قدرت های دیگر را می سازد، این قدرتها معلول علم و پژوهش هستند. به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی باید روزی برسد بجای صادرات نفت، علم صادرات کنیم، بنابراین باید بگوییم پژوهش، تمدن ساز است و این پژوهش باید واقع بینانه باشد.
نماینده ولی فقیه در سپاه تصریح کرد: اصل ششم، پژوهش های دین محور است یعنی اگر ما قرآن کریم را به درستی پژوهش کنیم میبینیم که برای تمام صحنه های زندگی صحبت دارد، به عنوان مثال در مذاکرات چه کنیم، در پیروزی ها چه کنیم، پس میبینیم خداوند برای تمام لحظات حرف دارد، ما امروز به این موضوع مهم نیاز جدی دارد.
حجت الاسلام حاجی صادقی با بیان اینکه تمام این اصل ها مقدمه اصل هفتم است، گفت: اصل هفتم این است که قرآن کریم میگوید پژوهشگر مسلمان از علم حضوری بهره مند می شود نه علم حصولی و باید به سمت علم حضوری برود. روایت میگوید قلب را پاکیزه و ظرف را تمیز کن و به صاحب خانه بسپار این خانه را مزین کند، بنابراین اگر جهت گیری علم خداوند باشد پس بدانید خداوند هم راه را باز می کند و هم پشتیبانی می کند و هم از خطا مصون می دارد. این گفتار، مبنای قرآن و روایات را نیز به همراه دارد.
نماینده ولی فقیه در سپاه در پایان با تاکید بر اینکه برجسته ترین جهاد، جهاد علمی آن است، گفت: من از شما پژوهشگران ولایی استدعا دارم هرچه می توانید اخلاص و معنویت را بالا ببرید و بدانید علم واقعی آن است که خداوند آن نور را روشن کند. مهم این است که تلاش علمی و پژوهشی برای خداوند باشد تا خداوند استاد راهنما و هدایتگر شما در این مسیر باشد.
گفتنی است در ادامه مراسم به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش از برگزیدگان دانش و پژوهش سپاه پاسداران با حضور جمعی از فرماندهان تقدیر و تشکر به عمل آمد./ فارس