به گزارش راهبرد معاصر، سید اسدالله جولایی صبح امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با بیان اینکه در آستانه بیست و پنجمین سالگرد شهادت شهید لاجوردی قرار داریم، گفت: ستاد دیه کشور در ماه مبارک رمضان سال ۱۳۶۹ آغاز به فعالیت کرد و تاکنون ۱۶۰ هزار نفر از زندانیان جرایم غیرعمد با همراهی مسؤولان ادوار مختلف و حمایت خیران از بند رهایی یافتند.
وی ادامه داد: امسال نیز سه هزار و ۲۷۴ زندانی جرایم غیر عمد از زندان آزاد شدند که از این تعداد ۳۱۴۲ نفر مرد و ۱۳۲ زن بودند. طلبکاران همواره در خط مقدم برای آزادی زندانیان با ستاد دیه همکاری دارند، مبلغ بدهی مددجویانی که از ابتدای سال آزاد شدند، حدود ۴۲۰۰ میلیارد تومان بود که در نتیجه تلاشهای کمیتههای صلح و سازش، طلبکاران از ۲۳ درصد طلب خود گذشت کردند.
رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور گفت: حدود ۹۸ درصد زندانیان آزاد شده، بدهکاران مالی بودند و آمار بدهکاران ناشی از تصادفات فوتی و جرحی کاهش بسیار محسوس و اکنون تقریبا به صفر رسیده است و با اصلاح قانون به جای اینکه تعداد ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار زندانی در زندان باشند فقط ۱۲ راننده در زندان هستند. اکنون ۱۲هزارو ۶۵۰ زندانی جرایم غیرعمد در زندان به سر میبرند که از این تعداد ۲۶۹ زن و ۱۲هزارو ۱۸۱ مرد هستند.
وی اضافه کرد: اکنون زندانیان حوادث رانندگی ۱۰۸ نفر هستند که به دلیل نداشتن گواهینامه یا محکومیت کیفری در حبس هستند همچنین ۴۱ زندانی مربوط به حوادث کارگاهی، ۹۹ زندانی مربوط به جرایم شبه عمد هستند. اکنون عمده زندانیان جرایم غیر عمد، بدهکاران و محکومان مالی هستند که تعداد آنها ۹۹۵۱ زندانی است و از این تعداد ۲۲۴۴ نفر بدهکاران مهریه هستند و پیگیریهای در کمیسیون قضایی برای رفع مشکل این زندانیان انجام شده است همچنین بدهکاران نفقه هم ۱۸۳ نفر بودند که همه این موارد غیر عمد و غیر کلاهبرداری بود.
جولایی با بیان اینکه محرم، ماه احیای جان و ماه رحمت برای زندانیان غیرعمد است، افزود: شیوع کرونا با همه تلخیهای خود اما عامل بسط بسیاری از سنت های حسنه مانند تخصیص هزینه مربوط به آیینهای ترحیم اموات به ستاد دیه و به طور ویژه اختصاص کل یا بخشی از نذورات حسینی (اطعام و احسان) به امر پر فضیلت آزادی زندانیان غیرعمد شد.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا و برگزاری جشنهای گلریزان که به صورت مجازی برگزار شد، اظهارداشت: با فروکش کردن این بحران، طبق نظر همکاران ستادی پیش بینی میشد این منابع ارزشمند و صد در صد مردمی فروکش کند اما پس از کنترل نسبی شرایط حادث شده، بعد از اپیدمی بسیاری از اعضای تکایا و حسینیهها با دغدغه حل معضلات امت اسلامی، محرم امسال در سایه همدلی طبقات مختلف اجتماعی و کثرت برنامههای دایر بر تعظیم شعائر، امسال در کنار اقامه عزا برای سیدالشهدا در حوزه حمایت از زندانیان نیازمند تحت حمایت ستاد دیه نیز درخشان ظاهر شدند.
رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور ادامه داد: در ماه محرم برنامه بسیاری از هیاتهای بزرگ مذهبی علاوه بر خودسازی عاشقان اباعبدالله، در اصلاح معضلات اجتماعی نیز بسیار چشمگیر بود و مراکزی چون حسینیه اعظم امام مجتبی(ع) در تهران، هیئت بزرگ علی ابن ابی طالب(ع) در اردبیل، خیریه دانشگاه صنعتی شریف و اعضای حسینیه امیرچخماق یزد در قالب برنامهها و آیینهایی چون «طبقگردانی»، «شاخسِِی»، «تعزیه» و «نخل برداری» زمینه آزادی ۷۶۵ زندانی شیفته و در برخی موارد خادم قدیمی امام حسین (ع) را با رقم بدهی ۱۱ هزار و ۶۵۶ میلیارد ریال فراهم کردند که ۳۳ زندانی زن و ۷۳۲ زندانی مرد بودند.
وی ضمن دعوت از خیران برای پیوستن به پویش آزادی زندانیان غیرعمد تا اربعین گفت: پویش «به برکت این بیرق» در ماههای محرم و صفر امسال برگزرا میشود و در روزهای باقیمانده ماه صفر، آحاد مردم از هر طیف و گرایشی، تحت لوای واحدی با شعار« هر هیئت، آزادی یک زندانی غیرعمد» که در هر استان با عناوین اختصاصی مانند «طرح سفینه النجات در خوزستان»، «نذر حریت در کرمان» و یا «نذر رهایی در خراسان رضوی» پیگیری و اجرا میشود؛ میتوانند ضمن تغییر احوال خود به سهم و توان مالی خود در حل مشکلات آزادی زندانیان غیر بزهکار نیز نقش آفرین باشند.
جولایی افزود: هموطنان که تا به امروز از این فیض محروم بوده یا تمایل مشارکت مجدد در پیوستن به پویش مردمی ویژه عزاداری حضرت سیدالشهداء را دارند، میتوانند برای مشارکت در پویش « به برکت این بیرق» که از ابتدای محرم الحرام با هدف آزادی حداکثری ۳۸۰۰ بدهکار مالی تشکیل شده و تا اربعین حسینی ادامه خواهد داشت، با مراجعه به پایگاه ستاد دیه کشور به نشانی www. ipro.ir به صورت آنلاین یا با استفاده از شماره کارت و حسابهای درج شده در صفحه نسبت به اهداء مبالغ خود برای این منظور اقدام کنند. از بانکهای عامل برای اختصاص پنج درصد از ۲ درصد جوایز قرض الحسنه بانک تقاضا داریم به تعهدات خود عمل کنند./ فارس