تصویربرداری جونو از بزرگ‌ترین قمر منظومه شمسی-راهبرد معاصر
ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند گیلان ۲۷ آذرماه تعطیل نیست اسکان اضطراری بیش از ۱۲۰ نفر گرفتار در برف در نیشابور/ استقرار ۲ اتوبوس برای اسکان بی‌خانمان‌ها مشاهده اشیاء نورانی در آسمان فردیس / ماجرا چه بود؟ تعطیلی مدارس ۱۳ شهر سیستان و بلوچستان به دلیل سرما/ فعالیت ادارات با تاخیر

تصویربرداری جونو از بزرگ‌ترین قمر منظومه شمسی

در عکسی که توسط فضاپیمای «جونو» ثبت شده است، قمر «گانیمد» سیاره مشتری در میان سایه‌های سیاه‌رنگ به چشم می‌خورد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۱ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 21
کد خبر: ۲۰۰۷۲۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ یکی از قمر‌های مشتری موسوم به «گانیمد» (Ganymede)، بزرگ‌ترین قمر منظومه شمسی به شمار می‌رود که از سیاره عطارد نیز بزرگ‌تر است. گانیمد تنها قمر شناخته‌شده‌ای است که میدان مغناطیسی ویژه خود را دارد و مانند زمین، شفق‌های قطبی را ایجاد می‌کند.

چشم‌انداز گانیمد در عکسی که توسط فضاپیمای «جونو» (Juno) از فاصله ۱۰۳۸ کیلومتری سطح ماه گرفته شده، به طور کامل مشخص است. جونو همچنان در حال چرخیدن در منظومه مشتری است و پرواز‌های اخیر آن، سطح شیاردار گانیمد را با جزئیات نشان می‌دهند. این نتایج، به شکل‌گیری نظریه‌هایی منجر می‌شوند مبنی بر این که زمین احتمالا با گسل‌های تکتونیکی مرتبط است.

دانشمندان با توجه به مشاهدات جونو و «تلسکوپ فضایی هابل» حدس می‌زنند که زیر پوسته یخی و ضخیم گانیمد، یک اقیانوس غول‌پیکر آب شور نهفته است و در مجموع، آب بیشتری را نسبت به کل سطح زمین در بر دارد.

شرح عکس: سطح خاکستری و شیاردار گانیمد در پایین عکس تا حدی توسط سایه‌ای پوشیده شده است که با فضای سیاه اطراف قمر مشتری ترکیب می‌شود. دهانه‌های بزرگ و کوچک نیز سطح قمر را مشخص می‌کنند. / ناسا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده