چهار شرور مسلح در جریان رزمایش پاک‌سازی کویر بردسکن به هلاکت رسیدند قاچاقچیان بین المللی به ۵ سال حبس و ۶ هزار میلیارد جزای نقدی محکوم شدند دیدار محسنی‌اژه‌ای با مقام عالی قضایی پاکستان هانی کرده با اصابت ۲ گلوله پلیس بازداشت شد پیش‌بینی افزایش گردوخاک از دوشنبه در تهران اسامی برخی محصولات خوراکی غیرمجاز اعلام شد اعلام جرم دادستانی تهران علیه مدیران دو رسانه دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان

تصویربرداری جونو از بزرگ‌ترین قمر منظومه شمسی

در عکسی که توسط فضاپیمای «جونو» ثبت شده است، قمر «گانیمد» سیاره مشتری در میان سایه‌های سیاه‌رنگ به چشم می‌خورد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۱ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 21
کد خبر: ۲۰۰۷۲۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ یکی از قمر‌های مشتری موسوم به «گانیمد» (Ganymede)، بزرگ‌ترین قمر منظومه شمسی به شمار می‌رود که از سیاره عطارد نیز بزرگ‌تر است. گانیمد تنها قمر شناخته‌شده‌ای است که میدان مغناطیسی ویژه خود را دارد و مانند زمین، شفق‌های قطبی را ایجاد می‌کند.

چشم‌انداز گانیمد در عکسی که توسط فضاپیمای «جونو» (Juno) از فاصله ۱۰۳۸ کیلومتری سطح ماه گرفته شده، به طور کامل مشخص است. جونو همچنان در حال چرخیدن در منظومه مشتری است و پرواز‌های اخیر آن، سطح شیاردار گانیمد را با جزئیات نشان می‌دهند. این نتایج، به شکل‌گیری نظریه‌هایی منجر می‌شوند مبنی بر این که زمین احتمالا با گسل‌های تکتونیکی مرتبط است.

دانشمندان با توجه به مشاهدات جونو و «تلسکوپ فضایی هابل» حدس می‌زنند که زیر پوسته یخی و ضخیم گانیمد، یک اقیانوس غول‌پیکر آب شور نهفته است و در مجموع، آب بیشتری را نسبت به کل سطح زمین در بر دارد.

شرح عکس: سطح خاکستری و شیاردار گانیمد در پایین عکس تا حدی توسط سایه‌ای پوشیده شده است که با فضای سیاه اطراف قمر مشتری ترکیب می‌شود. دهانه‌های بزرگ و کوچک نیز سطح قمر را مشخص می‌کنند. / ناسا

ارسال نظر
آخرین اخبار