عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

لاوروف: اوکراین به دنبال منفجر کردن خط لوله‌های انتقال گاز به ترکیه است

وزیر خارجه روسیه روز جمعه گفت اوکراین به دنبال منفجر کردن دو خط لوله گاز است که گاز طبیعی را به ترکیه و بخش‌هایی از اروپا منتقل می‌کنند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۵ - ۱۷ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 08
کد خبر: ۲۰۳۲۰۱

به گزارش راهبرد معاصر، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز جمعه گفت دو خط لوله این کشور که گاز طبیعی را به ترکیه و بخش‌هایی از اروپا انتقال می‌دهند از طرف اوکراین تهدید می‌شوند.

 

لاوروف که در بنگلادش حضور داشت گفت روسیه دلایل مکفی برای اینکه اوکراین ممکن است در حال توطئه‌چینی برای حمله به زیرساخت‌های زیرآبی داشته باشد در اختیار دارد.

 

وزیر خارجه روسیه مدعی شد نیروهای اوکراین تلاش کرده‌اند به کشتی‌های نظامی در حال گشت‌زنی در اطراف خط‌لوله‌های «ترک‌استریم» و «بلواستریم» حمله کند.

 

او اضافه کرد که روسیه واحدهای گشت‌زنی را برای محافظت از این مناطق در دریای سیاه اعزم کرده چرا که اطلاعاتی وجود دارد که نشان می‌دهند که اوکراین در حال تلاش برای منفجر کردن این خط‌لوله‌ها است، همان‌طور که خط لوله نورد استریم منفجر شد.

 

روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونتسک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.

 

روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانی‌های امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونتسک اعلام کرده است.

 

دولت اوکراین اما استقلال دونتسک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی» خود خوانده است.

 

به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایت‌های همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کی‌یف را در دستور کار قرار داده‌اند.

 

روسیه به شدت با هرگونه حرکت در راستای الحاق اوکراین به ناتو مخالفت کرده است و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هشدار داده که این یک «خط قرمز» برای روسیه خواهد بود.

 

اوکراین تمایل خود برای پیوستن به ناتو را از سال ۲۰۰۸ اعلام کرده است. این اقدام به شدت با مخالفت روسیه مواجه شد. دولت روسیه تأکید کرد که گسترش حوزه ناتو به سرزمین های شوروی سابق امنیت ملی و حوزه نفوذ آن را تهدید می‌کند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده