رشد خروج پول حقیقی از بازار سرمایه-راهبرد معاصر
سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد آخرین قیمت ارز توافقی نیما/ دلار حواله ۶۲هزار و ۷۳۲ تومان شد

رشد خروج پول حقیقی از بازار سرمایه

بازار سهام امروز از ابتدای معاملات با فشار فروش ملموسی مواجه بود و این فشار فروش مخصوصا در گروه‌های ریالی با قدرت بیشتری همراه بود.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۳ - ۱۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 09
کد خبر: ۲۰۳۲۹۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ شاخص کل بورس پس از 10 روز قرمزپوش شد و حدود 80 درصد نمادهای بورسی امروز در محدوده منفی معامله شدند. به عبارت دیگر، بورس تهران همانطور که انتظار می‌رفت، در شروع سومین هفته شهریورماه مسیری متعادل و منفی را سپری کرد و پس از دو هفته صعود متوالی، شاهد کاهش ارتفاع نماگرهای اصلی تالار شیشه‌ای بودیم.

امروز نزدیک به 1000 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که در کنار افت 21 هزار واحدی شاخص کل بورس، اتفاق غیرمنتظره ای در بورس رخ داده است.

برخی از کارشناسان دلیل کاهش امروز بازار را شناسایی سود پس از کسب بازدهی‌های کوتاه‌مدت می‌دانند و برخی نیز از واکنش بازار به مقاومت‌های تکنیکالی سخن می‌گویند.

* بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران

شاخص کل بورس تهران در انتهای تیرماه و همچنین در انتهای مردادماه سال جاری دو بار به محدوده 1 میلیون 947 هزار واحدی رسید. این در حالی است که تکنیکالیست‌ها معتقدند که شاخص کل صرفاً از منظر تکنیکالی 5 موج اصلاحی خود را تمام کرده است و باید به دنبال نشانه‌های برای برگشت شاخص باشیم که این تغییر مسیر، از نزولی به صعودی با یک روند فرسایشی شدید همراه شده است.

با توجه به برخورد شاخص به محدوده 1 میلیون و 947 هزار واحدی (در دو فاصله زمانی) نشان از وقوع یک الگوی کلاسیک در این محدوده است، الگوی که به نام دوقلوی کف شناخته می‌شود با بررسی اندیکاتور RSI در این محدوده نیز شاهد وقوع واگرایی در کف هستیم. همچنین تکمیل این الگو خود نشانه‌ای برای تأیید آن است.

از طرفی خط روند صعودی حمایت خوبی برای شاخص کل محسوب شد و واکنش خوب شاخص به این سطح حمایتی و همچنین برگشت قیمت به بالای میانگین 55 روزه نشانه‌هایی از تغییر جهت شاخص کل برای روزهای آینده است. البته خیلی از تکنیکالیست‌ها معتقد هستند که روند صعودی چند روزی است که شروع شده است.

انتظاری که برای بازار وجود دارد این است که با توجه به خبر تغییر نرخ تسعیر ارز محصولات ارائه شده در بورس کالا بازار دو هفته پایانی تابستان 1402 را به خوبی پشت سر بگذارد و کمی جبران افت‌های اخیر باشد.

* بازگشت اعتماد به بورس با افزایش پیش بینی پذیری اقتصاد

علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه گفت: تصمیم اخیر دولت به همراه اصلاح نرخ خوراک به‌طور حتم تاثیر مثبت بر روند بازار سرمایه داشته است و زمینه‌ساز بازگشت اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: هر سیاستی که باعث حرکت اقتصاد کشور به سمت حذف قیمت‌گذاری دستوری، افزایش شفافیت و نیز پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد کشور شود، می‌تواند ضمن تاثیرگذاری بر بهبود روند بازار، کمکی در افزایش ورودی پول از بازارهای واسطه‌ای به بازار سرمایه باشد که این مساله می‌تواند به عنوان اتفاقی مهم برای اقتصاد کشور تلقی شود.

وی افزود: دولت برای بازگشت اعتماد به بورس، باید اقدامی انجام دهد تا از اقدامات خلق‌الساعه جلوگیری شود تا امکان پیش‌بینی آینده برای سرمایه‌گذار فراهم شود تا از این طریق سرمایه‌گذاران بتوانند با خیال آسوده‌ به بازارهای سرمایه‌گذاری ورود کنند.

* افت 21 هزار واحدی شاخص کل بورس

در پایان معاملات روز شنبه، شاخص کل  بورس 21 هزار و 337 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 129 هزار و 638 واحد رسید. بدین ترتیب شاخص کل پس از 10 روز معاملاتی ریزش کرد و بازدهی منفی 99 صدم درصدی را برای سهامداران به همراه داد.

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با ریزش 9 هزار و 602 واحد در رقم 716 هزار و 855 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 1.32 درصد بوده است.

شاخص کل فرابورس نیز با افت 296 واحدی به رقم 26 هزار و 480 واحد رسید. همچنین شاخص هم‌وزن فرابورس با کاهش 2 هزار و 689  واحدی به سطح 127 هزار و 828 واحد رسید.

* رشد خروج پول حقیقی از بازار سرمایه

روز شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام منفی شد و 989 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد که نسبت به روز سه‌شنبه 8 برابر، معادل 700 درصد، بیشتر شده است.

امروز نماد وتجارت (بانک تجارت)، شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) و شپنا (پالایش نفت اصفهان) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای سصفها (سیمان اصفهان)، پسهند (صنایع‌ لاستیکی‌ سهند) و وسپهر (سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات) اختصاص داشت.

* کاهش ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 11 هزار و 242 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 608 میلیارد تومان بود که 5 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 21 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 5 هزار و 459 میلیارد تومان رسید.

* کاهش ارزش صف‌های خرید بورس 

در پایان معاملات امروز، 153 نماد با رشد قیمت و 637 سهم با کاهش قیمت روبرو شدند.

در جریان معاملات روز شنبه، 46 نماد صف خرید داشتند و 139 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت 53 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 102 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش 84 درصدی به 529 میلیارد تومان رسید.

ارزش صف‌های فروش در پایان معاملات امروز به ۶۳۶.۷ میلیارد تومان و ارزش صف‌های خرید به ۱۰۳.۹ میلیارد تومان رسید./فارس

ارسال نظر