ابزار مؤثر بازارساز برای جلوگیری از ورود دلار به کانال 50 هزار تومان-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

ابزار مؤثر بازارساز برای جلوگیری از ورود دلار به کانال 50 هزار تومان

کارشناسان معتقدند ناهمخوانی در بازار ارز و طلا در هفته‌های گذشته، منجر به ثبات در این بازار شده و از ابتدای هفته نیز شاهد کاهش قیمت‌ها در بازار ارز بوده‌ایم؛ از سوی دیگر بازارساز با انواع ابزارهایی که در دست دارد، در حال کنترل قیمت دلار است تا اجازه ندهد دلار وارد کانال 50 هزار تومان شود.
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۵ - ۲۰ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 11
کد خبر: ۲۰۳۶۷۶

به گزارش راهبرد معصر؛ بازار ارز این روزها در آرامش و ثبات به سر می‌برد و بسیاری از فعالان این بازار بدون ورود به بازار در حال مشاهده اتفاقات و رویدادهای مرتبط و غیرمرتبط به این بازار هستند. همین مسئله سبب شده تا نوسان بازار ارز به صورت روزانه کوتاه شود. البته نرخ ارز طی دو ماه اخیر بیشتر کاهشی بوده است.

طی روزهای گذشته، سوداگران تلاش کردند تا با نرخ سازی، قیمت دلار در بازار را به سمت کانال 50 هزار تومان ببرند و قیمت ارز تا نزدیک این کانال بالا رفت. با این حال، نتواست در این محدوده دوام بیاورد.

عده‌ای از فعالان بازار ارز می‌گویند، بازار ساز در سلیمانیه تزریق داشته و این تزریق مانع افزایش بیشتر شده است. به نظر می‌رسد، کانال ۵۰ هزار تومان خط قرمز بازارساز است و اجازه ورود به آن را نمی‌دهد.

* حمایت دلار هرات و درهم از بازار تهران

در ابتدای هفته قیمت دلار در هرات هم زیر پای دلار تهران نشست و بر قدرت افزایشی‌های تهران افزود، نرخ دلار هرات در این هفته با شکاف مثبت 300 تومانی باز شد و تا سطح 49 هزارو 450 تومان رشد کرد.

از سوی دیگر نرخ حواله درهم نیز با رشد 110 تومانی نسبت به هفته قبل به یک قدمی مرز مقاومتی 13 هزار و 500 تومان رسید. نرخ برابری درهم به دلار در نیمه کانال 49 هزار تومان قرار دارد.

گروهی از معامله‌گران تصور می‌کنند حباب مثبت درهم نسبت به دلار، قیمت را به بالا نوسان داده و به‌خاطر همین روند، این بازار برای دلار مهم است. مقاومت مهم درهم 13 هزار و 800 تومان است که در صورت تثبیت بالای آن قیمت دلار هم می‌تواند در کانال 49 هزار تومان پیشروی کند. البته نرخ ارز در روز گذشته وارد کانال 48 هزار تومان شد.

* بازار ارز به کدام سمت می‌رود؟

اتفاق مشهود در بازارهای ارز و طلا، جدا شدن راه طلا از دلار بوده است. یعنی در این هفته طلای آبشده با افزایش کم قیمت دلار همراهی نکرد. گروهی معتقدند به همین دلیل طلای آبشده مانع افزایش قیمت دلار در بازار شده است.

در مورد فضای خبر و تحلیل بنیادی بازار هم می‌شود گفت اخبار و اتفاقات سیاسی که طی هفته های گذشته منتشر شده، باعث ثابت ماندن نرخ دلار شده است. اما تلاش سوداگران جهت افزایش قیمت و مدیریت بازار ارز توسط بازارساز، یک دوگانه را تشکیل داده که البته بازار بیشتر کاهشی بوده است تا افرایشی.

بررسی بازار ارز از چند منظر نشان می‌دهد، این بازار میل به افزایش ندارد. تکنیکال‌کاران می‌گویند بازار با توجه به اتفاقات رخ داده تنها یک مسیر پیش رو دارد، بازارساز با انواع ابزارهایی که در دست دارد، در حال کنترل قیمت دلار است تا نگذارد قیمت دلار وارد کانال 50 هزار تومان شود. بررسی تکنیکالی دلار نشان می‌دهد که اسکناس آمریکایی هنوز نتوانسته محدوده مقاومتی ۴۹ هزار و ۳۵۰ تومان را بشکند و بالای آن تثبیت دهد، یعنی بازارساز در تلاش است تا با استفاده از همه ابزار خود، از افزایش نرخ دلار و ورود به کانال ۵۰ هزار تومانی جلوگیری کند. این اقدام بانک مرکزی در سه ماه گذشته موفق بوده است. یعنی طی این مدت نوسان بازار ارز اغلب کاهشی بوده و تثبیت نرخ ارز در محدوده 48 تا 49 هزار تومانی مهمترین اتفاق بازار ارز بوده است.

* دلارزدایی با ارزهای محلی!

رئیس کل بانک مرکزی، شنبه هفته جاری در این‌باره گفت: تعمیم استفاده از ارز محلی به سایر کشورهای منطقه، موضوعی است که در حال بررسی کارشناسی و به زودی شاهد اجرای آن خواهید بود.

در نگاه اول فعالان بازار می‌گویند اجرای آن احتیاج به پیمان ارزی دو طرفه دارد. اتفاقی که در دو سال گذشته با برنامه دلارزدایی دولت، شدت بیشتری گرفته و این اقدام می‌تواند تقاضای دلار و یورو را در بازار کاهش دهد.

البته برخی دیگر از کارشناسان به دلیل نوسانات ارزهای محلی، این ارزها را دارایی مناسبی برای سرمایه گذاری نمی‌دانند. یعنی در بازار افراد با دریافت این ارزها، به سمت معامله آن با دلار و یورو خواهند رفت. این موضوع ممکن است تقاضای دلار را افزایش دهد.

به عبارت دیگر، از نظر معامله‌گران، ارزی که نوسانی باشد، در بازار به عنوان ذخیره ارزش شناخته نمی‌شود. مثل دینار عراق که تنها چند روز پس از اربعین، نزدیک به چهار هزار تومان از ارزش خودش را در بازار از دست داد. یا مثلا روبل در طول 9 ماه، نسبت به دلار 60 درصد ریزش داشت. گروهی از معامله‌گران تصور می‌کنند این سیاست تقاضای دلار را بالا می‌برد.

* بازار ارز و طلا ناهمخوانی دارد

کامران رحیمی، کارشناس اقتصاد ایران، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره بازار ارز گفت: بازار ارز این روزها دچار ناهمخوانی شده است، این موضوع نیز به دلیل فعالیت موفق دیپلماسی دولت و برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز بوده است.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: قیمت‌ها در  بازار نشان از ناهمخوانی دارد، قیمت سکه فردایی با سکه نقدی نمی‌خواند، سکه فردایی با کاهش به 28 میلیون و 135 هزار تومان رسید‌، ولی سکه نقدی بازار جلوتر از آن و در 28 میلیون و 150 هزار تومان معامله شد.

وی افزود: قیمت نقدی دلار هرات هم بالاتر از دلار فردایی شده است. یک ناهمخوانی دیگر هم بین تتر و قیمت دلار است. روز شنبه، زمانی که قیمت تتر از خود میل به کاهش نشان داد و در کف حمایتی معامله ‌شد؛ اما دلار با افزایش به مقاومت 49 هزار و 350 تومان رسید. در روز یکشنبه حرکت دلار و تتر برعکس شد، قیمت تتر بیشتر میل به صعود نشان داد و به مرز مقاومت رسید ولی دلار از مقاومت فاصله گرفت.

رحیمی تاکید کرد: در صورتی که بازارهای مالی بخواهند رفتار مشابهی داشته باشند، باید از این ناهمخوانی فاصله بگیرند. این مسئله نیز در صورتی رخ می دهد که بازارساز توان خود را در بازار از دست بدهد.

* افت قیمت طلای آب شده در بازار

قیمت طلای آبشده که در معاملات پشت خطی جمعه شب در محدوده 10 میلیون و 200 هزار تومان به کار خود پایان داده بود، در آغاز بازار روز شنبه تا 10 میلیون و 245 هزار تومان بالا رفت. اما در ادامه معاملات تا سطح 10 میلیون  و 215 هزار تومان پایین آمد. بررسی تکنیکالی نمودار طلای آب‌شده نشان می‌دهد که محدوده 10 میلیون و 300 هزار تومان مقاومت پیش‌روی طلای آب شده است.

در کنار طلای آبشده، قیمت طلای 18 عیار در هفته جاری نیز نزولی بود. البته کاهش قیمت انس نیز در این موضوع بی تاثیر نبوده است. در بازار سکه هم  قیمت سکه امامی در مقایسه با هفته قبل تقریبا 50 هزار تومان افت کرد و به 28 میلیون و 150 هزار تومان رسید.

* مثلث سکه کجا را نشانه گرفته است؟

سکه امامی و سکه رفاه ابتدای هفته کمی رشد کردند و سکه در بازار آزاد در پله دوم کانال ۲۸ میلیون تومانی متوقف شد، سکه مقاومت ‌کوتاه مدت ۲۸ میلیون و 250 هزار تومان را پیش رو دارد که در صورتی که شکسته شود محدوده 28 میلیون و 800 هزار تومان هدف سکه در مقاومت سقف مثلث تشکیل شده خواهد بود.

گروهی از سکه‌بازان در معاملات پشت‌خطی این هفته با اشاره به نزدیکی دلار به مرز 49 هزار تومان، سعی داشتند احتمال صعودی شدن قیمت سکه را برجسته کنند. با این‌ حال کاهشی‌ها می‌گفتند رفتار سکه هوشیارانه‌تر از نرخ دلار است.

به باور آنها معامله‌گران سکه به اخبار سیاسی چشم دوخته‌اند و به زودی اخبار جدید از نشست شورای حکام درباره ایران می‌تواند در  تعیین جهت‌گیری مسیر حرکتی بازار ارز و سکه اثر مثبت یا منفی بگذارد.

فنی‌های بازار معتقدند سکه درحال‌حاضر دو مرز مقاومتی ۲۸ میلیون و ۲۵۰ و ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان را پیش‌روی خود دارد که اگر بالای این دو محدوده ماندگار شود، برای شکست کانال ۲۹ میلیون تومان تلاش خواهد کرد.

با این حال، اگر مرز ۲۸ میلیون تومان از دست‌برود، احتمال عقب‌نشینی تا نیمه کانال 26 میلیون تومان وجود دارد. یک نکته مهم این است که تا زمانی که سکه بالای ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قرار دارد شانس سکه‌بازان برای تثبیت بیشتر است.

قیمت واقعی (بی‌حباب) هر قطعه سکه امامی در بازار امروز یکشنبه ۱۹ شهریور ماه ۲۲ میلیون و ۴۹۴ هزار تومان است که با قیمت نقدی در بازار ۵ میلیون و 505 هزار تومان فاصله را نشان می‌دهد.

* انس طلا به کدام سمت می رود؟

به نوشته سایت «کیتکو»، قیمت آتی طلا برای ماه دسامبر در محدوده قیمت مقاومتی 1970 دلار و محدوده حمایتی 1910 دلار باقی مانده است؛ به این معنا که وضعیت فعلی بازار،‌ عبور قیمت طلا از مرز 1980 دلار را دشوار کرده و از سوی دیگر قیمت این فلز به سطح کمتر از 1910 دلار نیز سقوط نمی‌کند.

آخرین قیمت طلا پیش از تعطیلات شنبه و یکشنبه نیز 1919 دلار به ازای هر اونس بوده است که در مقایسه با هفته گذشته، با افت یک درصدی همراه شده است. با این حال‌، این امکان وجود دارد که قیمت طلا به علت نرخ بالای تورم آمریکا، بتواند از سقف قیمت فعلی خود عبور کند.‌

انتظار می‌رود اطلاعات اقتصادی هفته آینده، پیش‌بینی‌ها نسبت به تصمیم بانک مرکزی آمریکا برای تغییر ندادن نرخ بهره در ادامه ماه سپتامبر را تقویت کند.

تحلیل‌گران می‌گویند بازار طلا تا زمانی که بانک مرکزی آمریکا اقدام به کاهش نرخ بهره نکند، قیمت طلا افزایش نمی‌یابد و بعید است که فدرال رزرو تا دست‌کم شش ماه دیگر،‌ نرخ بهره را کاهش دهد./فارس

ارسال نظر