عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

بغداد: اربیل اقدامات لازم را برای انتقال تروریست‌های تجزیه‌طلب انجام داده است

وزیر امور خارجه عراق گفت دولت محلی اقلیم کردستان اقدامات لازم را برای انتقال تروریست‌های تجزیه‌طلب کُرد بر اساس توافق با ایران انجام داده است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۸ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 18
کد خبر: ۲۰۴۵۴۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ فواد حسین، وزیر امور خارجه عراق با اشاره به تعهد کشورش به توافق امنیتی با ایران و اجرای این توافق که اخیرا صورت گرفته است، اعلام کرد که دولت محلی اقلیم کردستان اقدامات لازم را برای انتقال تروریست‌های تجزیه‌طلب کُرد بر اساس توافق با ایران انجام داده است.

وی که با شبکه خبری العربیه گفتگو می‌کرد، تصریح کرد: «ما به توافق با ایران متعهد هستیم و شبه نظامیان (تروریست‌های تجزیه طلب کُرد) سلاح‌های سنگین را تحویل داده‌اند».

فواد حسین ادامه داد: «ما خواستار عدم استفاده از زور علیه حاکمیت عراق هستیم و انتظار هیچ حمله‌ای را از سوی ایران علیه کشورمان نداریم».

وزیر خارجه عراق در ادامه گفتگو با موضوع مورد بحث این کشور با کویت درباره توافقنامه خور عبدالله اشاره کرد و افزود: «راه حل هر مسئله‌ای با کویت از طریق مذاکره و گفتگو خواهد بود».

وزیر امور خارجه عراق تأکید کرد که «سیاست ما بر اساس احترام به کشور‌های همسایه و گفتگو است».

چهارم سپتامبر جاری دادگاه عالی فدرال عراق اعلام کرد که تصویب توافقنامه دریانوردی در خور عبدالله میان عراق و کویت که پارلمان عراق آن را در سال ۲۰۱۳ تصویب کرد، بر خلاف قانون اساسی بوده است.

دادگاه عراق در این رابطه تاکید کرد که روند تصویب توافق یاد شده آنگونه که در بند ۶۱ قانون اساسی عراق آمده، با اکثریت دو سوم نمایندگان پارلمان انجام نشده است.

شورای وزارتی وزرای خارجه کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس در نشست هماهنگی امروز خود در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، حکم دادگاه عالی فدرال عراق درباره توافقنامه ساماندهی دریانوردی با کویت را «نادرست و خارج از چارچوب» خواند.

وزیر خارجه عراق در ادامه گفتگو با العربیه به تداوم حملات ترکیه در شمال عراق اشاره کرد و گفت که «ترکیه حق مداخله نظامی و نقض حاکمیت ما را ندارد».

حملات ترکیه به مناطق مختلف شمال عراق به بهانه مبارزه با عناصر پ. ک. ک همچنان ادامه دارد، این در حالی است که بغداد تاکنون بار‌ها خواستار توقف این حملات شده و آن را نوعی «اشغالگری» قلمداد کرد. / ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده