عراقچی: انرژی هسته‌ای حق مسلم مردم ایران است / سیاست خارجی نه شرقی و نه غربی به معنای نفی روابط با غرب و شرق نیست ترامپ: تعرفه فولاد به ۵۰ درصد افزایش می‌یابد ۱۱۷ کشته بر اثر وقوع سیل در نیجریه «ترامپ» علیه چین موضع گرفت سقوط شهر «سوراب» در بلوچستان پاکستان حماس: طرح ویتکاف فاقد تضمین‌های روشن برای پایان جنگ است رزمایش دریایی پکن در دریای چین جنوبی بارسلونا روابط خود را با اسرائیل قطع کرد بازداشت چندین عنصر تروریستی داعش در شرق سوریه تأکید پزشکیان بر تقویت مناسبات ایران و عمان عراقچی: تا چند روز آینده زمان دور جدید مذاکرات مشخص می‌شود / در خصوص غنی سازی با هیچکسی شوخی نداریم حماس: جامعه عربی و بین‌المللی مقابل عربده‌کشی اسرائیل بایستد بقایی: غنی‌سازی اصل بنیادین برای ایران در مذاکرات است اسلامی: غنی سازی خط قرمز ما است / به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رویم درگیری‌های خونین میان عشایر و گروه‌های مسلح در سوریه با چند کشته و زخمی

نخست وزیر عراق: اختلافات با کویت را از طریق گفتگو حل می‌کنیم نه بحران

نخست وزیر عراق درباره اختلافات با کویت درباره خورعبدالله، گفت که چنین بحران‌هایی با گفتگو و عقلانیت حل می‌شود، نه استقاده از اظهاراتی که فقط باعث بحران و تنش شود.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۱ - ۰۴ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 26
کد خبر: ۲۰۵۸۱۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق شامگاه امروز سه‌شنبه به همه وزارتخانه‌ها دستور داد تا توافقات صورت گرفته در نیویورک را پیگیری کنند.

السودانی با اشاره به اینکه عراق به قطعنامه‌های بین‌الملل و اصل حسن همجواری پایبند است، گفت: دولت علاقمند است به اختلافات با کویت پایان دهد و برای یافتن راهکاری درباره کشتیرانی در خور عبدالله همه تلاش خود را به کار ببندد.

احمد السعدون رئیس پارلمان کویت (مجلس الامه) هم روز گذشته (دوشنبه) تأکید کرد که در خصوص ترسیم مرز‌ها با عراق، فقط قطعنامه‌های بین‌المللی، ملاک است.

السعودن با اشاره به قطعنامه ۸۳۳ شورای امنیت، گفت: رأی اخیر دادگاه فدرال عراق درباره توافقنامه کشتیرانی خورعبدالله، با قطعنامه‌های شورای امنیت و توافقات صورت گرفته بین دو کشور همخوانی ندارد.

خبرگزاری رسمی عراق به نقل از السودانی گزارش داد، چنین بحران‌هایی با گفتگو و عقلانیت حل می‌شود، نه استقاده از اظهاراتی که فقط باعث بحران و تنش شود.

وی ابراز اطمینان کرد که این اختلافات به خاطر اراده محکمی که کویت و عراق برای حل اختلافات دارند، به نتیجه مثبت خواهد رسید.

دیوان عالی فدرال عراق اخیرا در حکمی توافقنامه تنظیم حرکت کشتیرانی در خور عبدالله را که پارلمان عراق در سال ۲۰۱۳ آن را به تصویب رسانده، غیرقانونی دانست.

بعد از این تصمیم دیوان عالی فدرال عراق که عالی‌ترین نهاد قضایی این کشور به شمار می‌رود، توافقنامه خورعبدالله از طرف عراق ملغی شده و این دستور برای تمام نهاد‌های عراقی لازم‌الاجراست.

دیوان عالی عراق هم علت صدور این حکم را این طور بیان کرد که برخلاف ماده ۶۱ قانون اساسی عراق اکثریت دو سومی اعضای پارلمان عراق موافقت خود را با این توافقنامه اعلام نکرده‌اند.

بندر خور عبدالله که در شمالی‌ترین نقطه خلیج فارس میان جزایر ربه و بوبیان کویت و جزیره فاو عراق قرار دارد، بین کویت و عراق تقسیم شده است؛ اما دو طرف بر سر مناطقی در آن اختلاف دارند. / فارس

ارسال نظر