نماینده حماس: سپاسگزار رهبر و ملت ایران هستیم در دیدار فرستاده آمریکا با الجولانی چه گذشت؟ وزیر دفاع فرانسه استعفا کرد سرایا القدس: اسرای دشمن تنها با پایان جنگ غزه آزاد می‌شوند حمله با سلاح سرد به شهردار آلمانی ایران خواستار اعاده حیثیت در پرونده «آب مسموم عمان» شد پایان نخستین دور مذاکرات حماس با مصر و قطر در شرم‌الشیخ پوتین در تماس با نتانیاهو: باید برای موضوع هسته‌ای ایران راه‌حل دیپلماتیک یافت کالاس: اروپا می‌خواهد بخشی از دولت انتقالی در غزه باشد اتهام زنی آلمان: انصارالله گروه نیابتی ایران است؛ تهران از آنها برای بی‌ثبات کردن منطقه استفاده می‌کند! بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران فرستاده آمریکا: دیدار و مذاکرات مهمی با فرمانده قسد داشتم واکنش وزیر امور خارجه به صادر نشدن ویزای اعضای تیم ملی فوتبال ساختمان شرکت نفت ایران در لندن مصادره شد چین: همکاری با ایران در چارچوب قوانین بین‌المللی است

آمریکا خواستار از سرگیری صادرات نفت کردستان عراق به ترکیه شد

مشاور امنیت ملی آمریکا ازسرگیری بدون تأخیر صادرت نفت شمال عراق از طریق خط لوله میان منطقه کردستان و ترکیه را خواستار شد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 19
کد خبر: ۲۰۴۶۳۷

به گزارش راهبرد معاصر، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا شب گذشته در بیانیه‌ای که از سوی کاخ سفید منتشر شد، اعلام کرد که کشورش با همه طرف‌های ذینفع برای بازگشایی خط لوله مذکور همکاری می‌کند.

 

در همین راستا، آلپ‌ارسلان بیرقدار، وزیر انرژی ترکیه در اظهاراتی مطبوعاتی اعلام کرد: «خط لوله نفتی میان عراق و ترکیه به زودی از نظر فنی آماده بهره‌برداری خواهد شد و نفت شمال عراق را با هدف صادرات به بندر "جیهان" این کشور منتقل می‌کند».

 

این در حالی است که وزیر انرژی ترکیه تاریخ دقیقی برای از سرگیری جریان نفت شمال عراق از طریق بندر جیهان این کشور اعلام نکرد.

 

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی کویت (کونا)، مشاور امنیت ملی آمریکا در بخش دیگری از این بیانیه همچنین، از گفت‌وگوی سازنده‌ای که هفته گذشته بین دولت مرکزی عراق و حکومت اقلیم کردستان با هدف حل مشکلات باقی‌مانده به روشی مطابق با قانون اساسی عراق، استقبال کرد.

 

وی مدعی شد که واشنگتن به تعهد و تلاش فشرده خود برای تحقق ثبات و امنیت عراق و حل مشکلات بین دولت اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق ادامه خواهد داد.

 

جیک سالیوان همچنین از تصمیم دولت عراق برای ارسال پول بیشتر به دولت اقلیم کردستان برای کمک به تضمین پرداخت حقوق کارکنان دولت و ارتقای ثبات و رشد اقتصادی این منطقه استقبال کرد.

 

آنکارا در 25 مارس سال جاری میلادی و پس از حکم داوری اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) پاریس که ترکیه را به دلیل انتقال نفت از شمال عراق بدون موافقت دولت مرکزی، به پرداخت حدود 1.5 میلیارد دلار خسارت به بغداد محکوم کرد، جریان صادرات نفت شمال عراق را متوقف کرد. دولت ترکیه خواهان حل و فصل اختلافات از طریق مذاکره پیش از بازگشایی این خط لوله است./ تسنیم

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار