«سود سهام ترامپ» یا خرید رأی؟؛ وعده 5 هزار دلاری زیر تیغ انتقاد نیویورک‌تایمز: ونس درباره ادامه جنگ ایران به ترامپ هشدار داده است گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و کره جنوبی یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد وال‌استریت ژورنال: کاخ سفید نگران مقاومت ایران و طولانی شدن جنگ است پیشروی سریع رزمندگان یمنی به سمت شهر راهبردی «المخا» توضیح سفیر عراق درباره حاشیه‌های خوابگاه نیکان سفیر پاکستان: به‌زودی تفاهم بهتری میان آمریکا و ایران حاصل می‌شود حملات توپخانه‌ای و پهپادی عربستان به مناطق مرزی صعده

مذاکرات مشاور امنیت ملی آمریکا با وزیر خارجه چین

مذاکرات مشاور امنیت ملی آمریکا با وزیر خارجه چین کاخ سفید از مذاکرات محرمانه مشاور امنیت ملی آمریکا با وزیر امور خارجه چین در روز‌های شنبه و یکشنبه در جمهوری مالت، کشوری جزیره‌ای در مرکز دریای مدیترانه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۴ - ۲۶ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 17
کد خبر: ۲۰۴۳۵۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ کاخ سفید اعلام کرد، «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی دولت آمریکا با «وانگ یی»، وزیر امور خارجه چین در دو روز گذشته در کشور جزیره‌ای «مالت»، واقع در دریای مدیترانه در سمت جنوب اروپا، نشست‌هایی را داشته است.

به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، آخرین دیداری که سالیوان با وانگ یی داشت، ماه مه گذشته در شهر وین برگزار شد.

کاخ سفید در بیانیه‌ای مذاکرات جیک سالیوان و وانگ یی در جزیره مالت را «مذاکراتی صریح، اساسی و سازنده» خواند و اعلام کرد، دو طرف «برای باز نگه داشتن خطوط ارتباطی» و «حفظ مسئولانه روابط» تلاش کردند.

«جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا در زمان شرکت در اجلاس گروه ۲۰ در پایتخت هند، مذاکراتی را با «لی کیانگ»، نخست وزیر چین داشت و بعد از این مذاکرات به خبرنگاران گفت، که این دیدار «ابدا تقابلی نبود» و دو طرف به صحبت درباره «ثبات» پرداختند.

رئیس جمهور آمریکا اخیرا رویکرد تضعیف نفوذ چین در حوزه اقیانوس آرام را در پیش گرفته و در این راستا برای تقویت روابط با ژاپن، کره جنوبی، هند، ویتنام و دیگر کشور‌ها تلاش کرده است. جو بایدن روز یکشنبه گذشته در کنفرانسی مطبوعاتی در شهر هانوی، پایتخت ویتنام مدعی شده بود، آمریکا در تلاش برای برقراری ائتلاف با کشور‌های این حوزه به دنبال «جنگ سرد با چین و مهار کردن چین» نیست.

روابط آمریکا و چین در طول یک سال گذشته تحت تاثیر سیاست‌های خصمانه، جنجال آفرینی‌ها و اتهام‌زنی‌های واشنگتن علیه پکن از جمله جنجال آفرینی بر سر عبور بالُن چینی از حریم هوایی آمریکا، ادعای هک شدن پست الکترونیکی «جینا ریموندو»، وزیر بازرگانی آمریکا توسط دولت چین و اعمال محدودیت بر صادرات تراشه‌های رایانه‌ای پیشرفته به چین قرار داشته است.

شبکه خبری «ان. بی. سی نیوز» آمریکا این دیدار محرمانه و از پیش اعلام نشده وانگ یی و سالیوان را گامی چشمگیر در تلاش واشنگتن برای ترمیم روابط شدیدا آسیب دیده با چین و زمینه‌سازی برای نشستی بین جو بایدن و شی جینپینگ در پاییز امسال ارزیابی کرد.

کاخ سفید همچنین اعلام کرد، سالیوان و وانگ یی درباره روابط بین آمریکا و چین، مسائل امنیت جهانی و منطقه‌ای، جنگ در اوکراین و تنگه تایوان مذاکره کردند.

کاخ سفید در بیانیه خود درباره این دیدار نوشت: «آمریکا اهمیت صلح و ثبات در تنگه تایوان را متذکر شد. دو طرف به حفظ این مجرای ارتباطی استراتژیک و پیگیری تعامل و رایزنی‌های سطح بالای بیشتر بر سر حوزه‌های کلیدی بین ایالات متحده آمریکا و جمهوری خلق چین در ماه‌های آینده متعهد شدند.»

دیدار وزیر خارجه چین و مشاور امنیت ملی آمریکا در ضمن تدارک جو بایدن و دیگر رهبران جهان برای شرکت در نشست‌های سالانه مجموع عمومی سازمان ملل انجام شد. رئیس جمهور آمریکا قرار است روز سه شنبه این هفته سخنرانی خود را در مجمع عمومی سازمان ملل ایراد و در ضمن این اجلاس با رهبران پنج کشور حوزه آسیای مرکزی شامل قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان دیدار کند.

رئیس جمهور چین نیز در ماه مه اجلاسی را با رهبران کشور‌های آسیای مرکزی برگزار کرده و در این دیدار متعهد به پیشبرد برنامه‌های مختلف برای توسعه این منطقه از جمله احداث خطوط راه آهن و دیگر مسیر‌های ارتباط با منطقه و توسعه مشترک منابع نفت و گاز شد.

سالیوان هفته گذشته به خبرنگاران ادعا کرد، نشست بایدن با رهبران کشور‌های آسیای مرکزی نباید به عنوان تلاشی برای تضعیف نفوذ چین در منطقه نگریسته شود.

رئیس جمهور چین در اجلاس گروه ۲۰ در پایتخت هند شرکت نکرد و انتظار نمی‌رود در نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک نیز حضور یابد. جو بایدن پیشتر برای آنکه به زودی با شی جینپینگ دیدار کند اظهار امیدواری کرده بود. طبق اعلام کاخ سفید، روسای جمهور چین و آمریکا از زمان آخرین مذاکراتشان در نوامبر گذشته در اندونزی، مذاکراتی با یکدیگر نداشته‌اند.

کاخ سفید همچنین از دیدار سالیوان با «رابرت آبلا»، نخست وزیر جمهوری مالت حین حضورش در این کشور جزیره‌ای خبر داد. / فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار