کدام تغذیه‌ها برای دوران مدرسه مناسب است؟-راهبرد معاصر

کدام تغذیه‌ها برای دوران مدرسه مناسب است؟

پزشک گفت: والدین باید این موضوع را در نظر داشته باشند که دادن هر نوع تغذیه بسته‌بندی‌ شده و کارخانه‌ای برای میان‌ وعده‌ به فرزندشان، اشتباه بسیار بزرگی است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۳ - ۳۰ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 21
کد خبر: ۲۰۵۰۲۱

به گزارش راهبرد معاصر،مرتضی مجاهدی، پزشک در استودیوی سلام تهران از تغذیه سالم در مدرسه و اهمیت تحرک برای کودکان و نوجوانان سخن گفت.

 

مجاهدی درباره تغذیه مناسب دانش‌آموزان،گفت:در حوزه سلامت حکمای ایرانی شش اصل را تحت عنوان شش اصل حفظ سلامتی به ما آموخته‌اند.ما می‌توانیم این اصول را در تهیه تغذیه برای فرزندانمان در نظر داشته باشیم.

 

وی افزود: تغذیه و فعالیت دو رکن اساسی هستند که در رشد صحیح کودک و نوجوان ما نقش اساسی دارند. متاسفانه هر دوی این موارد به نسبت گذشته بسیار تضعیف شده‌اند. امروزه ما شاهد این هستیم که بچه‌ها به محض بیرون آمدن از مدرسه سوار سرویس‌های خود می‌شوند، حتی اگر مسیر زیادی از خانه‌شان تا مدرسه وجود نداشته باشد. این موضوع تحرک را از بچه می‌گیرد.

 

مجاهدی اظهار داشت:قبلا مدارس حیاط‌های بسیار بزرگی داشتند، اما اکنون این نوع حیاط‌ها کمتر به چشم می‌خورند و همین لطمه بسیار بزرگی به تحرک در ادامه آن سلامت فرزند ما وارد می‌کند. در زمینه تغذیه نیز ما شاهد کم‌کاری‌هایی از جانب والدین و مسئولین مدارس هستیم.

 

وی افزود:اکثر بوفه‌های مدارس، فروشنده انواع و اقسام خوراکی‌های بسته‌بندی‌ شده و غیرمغذی هستند. البته بعضا می‌بینیم که برخی از مدارس خوراکی‌هایی از جمله عدسی یا آش را نیز توزیع می‌کنند و این اتفاق خوبی است. والدین باید این موضوع را در نظر داشته باشند که دادن هر نوع تغذیه بسته‌بندی‌ شده و کارخانه‌ای برای میان‌ وعده‌ به فرزندشان، اشتباه بسیار بزرگی است.

 

مجاهدی اظهار کرد:ما تغذیه‌های فراوانی داریم که برای کودک بسیار مفید است.تنها لازم است که فرهنگ استفاده از این نوع تغذیه‌های خانگی در مدارس جا بیفتد. در این زمینه پیشنهاد می‌شود که والدین و مسوولین مدرسه با همفکری، یک برنامه‌‌ریزی برای تغذیه کودک تهیه ببینند.

 

وی افزود: از جمله تغذیه‌های سالم می‌توان به انواع غذاهای نانی از جمله ساندویچ‌های صبحانه مانند نان و پنیر یا حلوا شکری و یا کتلت و کوکوهای خانگی اشاره کرد. در کنار آن انواع میوه‌های خشک، سیب، انجیز و انواع مغزیجات مانند بادام و پسته پیشنهاد می‌شود.

 

مجاهدی گفت: اصول شش‌گانه سلامت عبارتند از برخورداری از آب و هوای خوب، خواب مناسب، تغذیه خوب، حرکت و سکون، استفراغ و احتباس و مسائل رفتاری و نفسانی که بعضا در رابطه با دو مورد آخر غفلت صورت می‌گیرد. یکی از مشکلات اساسی که به بروز یبوست در کودکان منجر می‌شود این است که کودک به واسطه سفارش والدین و تاکیدشان بر تمیز نبودن سرویس‌ بهداشتی مدرسه، به دستشویی نمی‌رود؛ در صورتی که همیشه تاکید پزشکان بر این بوده که هر زمان که احساس نیاز به دفع به وجود می‌آید، باید در اولین فرصت ممکن تخلیه صورت بگیرد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده