به گزارش راهبرد معاصر؛ سید محمدرحیم فاضلی نژاد، سرپرست امور مجلس سازمان بهزیستی با اشاره به این که فرد متکدی همیشه به درآمد دیگران دست درازی میکند، اظهار داشت: متکدیان همیشه از انجام مسئولیتهای اجتماعی سرباز میزنند و در قبال جامعه احساس مسئولیت ندارند.
اخبار اجتماعی- وی افزود: متکدیان به خاطر دست درازی کردن به درآمد مردم خودشان را سرزنش نمیکنند.
سرپرست امور مجلس سازمان بهزیستی با اشاره به این که فرد متکدی از احساسات مردم سواستفاده میکند، اظهار داشت: رویکردهای نوین اجتماعی باعث شده تا متکدیان آمار افزایشی داشته باشند.
محمدرحیم فاضلی نژاد افزود: گسترش فناوری و تکنولوژیهای جدید باعث شده تا تکدی گری تنوع زیادی پیدا کند.
وی ادامه داد: برخی از افراد تکدی گری را یک نقص اجتماعی تعریف میکنند و با این تعریف خودشان را ملزم میکنند تا به متکدی کمک کنند.
سرپرست امور مجلس سازمان بهزیستی تصریح کرد: عدهای از مردم ایران با تکیه به فرهنگ صدقه و نذری به متکدیان کمک میکنند.
وی با اشاره به این که در دهههای قبل متکدیان فقط مرد بودند، عنوان کرد: در چند سال اخیر زنان به عرصه تکدی گری ورود پیدا کرده اند و به دنبال این موضوع کودکان نیز وارد این حوزه شده اند.
محمدرحیم فاضلی نژاد اضافه کرد: در حال حاضر تکدی گری در کشور رنگ و بوی خانوادگی به خود گرفته است.
وی با اشاره به تکدی گری مدرن، توضیح داد: امروزه متکدیان تمامی شیوههای جدید تکدی گری را رصد میکنند و با شیوههای مدرن از کمکهای انسان دوستانه از شهروندان اخاذی میکنند.
سرپرست امور مجلس سازمان بهزیستی افزود: در کلانشهر تهران روزانه حدود ۱ و نیم میلیارد تومان پول به متکدیان پرداخت میشود.
وی ادامه داد: اگر مسیر تکدی گری به درستی بررسی شود و دستگاههای مسئول و آگاهی ساز وارد کار شوند، میتوان در حوزه مدیریت فقر و پیامدهای ناشی از آن گامهای مثبتی را برداریم.
محمدرحیم فاضلی نژاد با اشاره به نقش سازمان بهزیستی در حمایت از مردم نیازمند، اظهار داشت: در حال حاضر این سازمان تا سقف ۵۲۰ هزار تومان به افراد نیازمند یارانه پرداخت میکند.
وی افزود: در رویکرد مددکاری پول دادن صرف نمیتواند به معنای سرویس اجتماعی تعریف شود.
سرپرست امور مجلس سازمان بهزیستی ادامه داد: افرادی که نیاز واقعی به پول و حمایت دارند قطعا در یکی از نهادهای حمایتی کشور عضویت دارند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر کمتر از ۵ درصد متکدیان حاضر در سطح شهرهای ایران نیازمند واقعی هستند و بسیاری از این افراد مجوز اقامت قانونی در داخل کشور را ندارند.
محمدرحیم فاضلی نژاد با اشاره به این که میزان حمایتهای دولتی و سازمانهای مردم نهاد از خانوادههای نیازمند کافی نیست، توضیح داد: خدماتی که امروزه به افراد نیازمند ارائه میشوند در حدی هستند که بتوانیم فرد متکدی را به عنوان مجرم بشناسیم.
منبع: میزان