ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران

توافق چین و آمریکا بر سر تشکیل کارگروه‌های مشترک اقتصادی

توافق چین و آمریکا بر سر تشکیل کارگروه‌های مشترک اقتصادی وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد واشنگتن و پکن یک مکانیزم گفت‌وگوی جدید درباره مسائل مالی و اقتصادی را در تلاش برای بهبود و ایجاد ثبات در روابط که در سال‌های‌ اخیر تیره شد، ایجاد کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۴ - ۰۱ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 23
کد خبر: ۲۰۵۱۴۴

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت خزانه داری آمریکا روز جمعه اعلام کرد،‌ واشنگتن و پکن بر سر تشکیل کارگروه‌های اقتصادی و مالی دو کشور که با برگزاری منظم نشست‌ها به مذاکرات درباره سیاست‌ها و تبادل اطلاعات خواهند پرداخت توافق کردند.

 

به نوشته روزنامه «نیویورک تایمز»،‌ این اعلامیه در حالی منتشر شده که در فصل تابستان امسال سه عضو ارشد کابینه دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا با هدف کاستن از تنش‌ها بر سر مسائل اقتصادی و ژئوپلتیکی با پکن که در طول سال‌های اخیر تشدید شدند، به چین سفر کردند.

 

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد، این کارگروه‌های جدید «مجاری سازمان یافته مداوم برای بحث‌های صریح و اساسی» ایجاد خواهند کرد.

 

رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند، در چارچوب این مکانیزم جدید ارتباط اقتصادی و مالی، نمایندگان عضو کارگروه‌های آمریکایی به «جنت یلن»، وزیر خزانه داری آمریکا که در ماه ژوئیه به پکن سفر کرد گزارش خواهند داد و نمایندگان عضو کارگروه ‌های چین نیز که متعلق به وزارت دارایی و بانک خلق چین هستند به «هی لیفنگ»، معاون نخست وزیر چین درباره مذاکراتشان گزارش خواهند داد.

 

وزیر خزانه داری آمریکا در بیانیه ای گفت:‌ «این کار گروه‌ها به عنوان مجامعی مهم به منظور منتقل کردن علایق و نگرانی‌های آمریکا، حمایت از رقابت اقتصادی سالم بین دو کشور همراه با زمین بازی هموار برای اصناف و کارگران آمریکا، و پیشبرد همکاری بر سر چالش‌های جهان ایفای نقش خواهند کرد.»

 

به نوشته خبرگزاری رویترز، وزارت دارایی چین به عنوان همتای وزارت خزانه داری آمریکا نمایندگانش را در کارگروه اقتصادی چین-آمریکا شرکت داده و نمایندگان بانک خلق چین نیز در مقام همتای آن نمایندگانش را به کارگروه مالی آمریکا-چین می‌فرستد.

 

طبق بیانیه وزیر خزانه‌داری آمریکا، دو کارگروه مالی و اقتصادی آمریکا-چین «مرتبا نشست برگزار می‌کنند.»

 

یلن در جریان سفر ماه ژوئیه به چین به دیدار معاون نخست وزیر و دیگر مقامهای ارشد این کشور با هدف برقراری مجدد روابط در حوزه مسائل مالی و اقتصادی بعد از سالها تیرگی در این روابط رفت.

 

وزارت دارایی و بانک خلق چین با صدور بیانیه‌هایی تشکیل این کارگروه‌های اقتصادی و مالی را تایید کرده و هدف از تشکیل آنها را تقویت ارتباط وهمکاری در خصوص مسائل مربوط به آنها خواندند./ فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار