مداخله مخرب آمریکا در پرونده ریاست‌جمهوری لبنان-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

مداخله مخرب آمریکا در پرونده ریاست‌جمهوری لبنان

آمریکایی‌ها که پیشتر مدعی تلاش برای حل پرونده ریاست‌جمهوری لبنان بودند سعی دارند با مداخله مخرب و طبق محاسبات سیاسی خود، این پرونده را وارد مرحله پیچیده‌ای کنند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۴ - ۰۸ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 30
کد خبر: ۲۰۶۲۳۴

به گزارش راهبرد معاصر، درحالی که همه راهکارهای داخلی و خارجی برای حل پرونده ریاست‌جمهوری لبنان در مرحله فعلی به بن‌بست خورده و چشم‌اندازی برای خروج از این تنگنا وجود ندارد، آمریکایی‌ها در تلاش برای کنار زدن فرانسه از عرصه لبنان هستند و می‌خواهند خودشان مدیریت پرونده ریاست‌جمهوری این کشور را بر عهده بگیرند.

 

مداخله مخرب واشنگتن در پرونده ریاست‌جمهوری لبنان

منابع سیاسی آگاه لبنان در این زمینه گزارش دادند، مداخله یکجانبه واشنگتن در امور داخلی لبنان موجب افزایش شکاف بین احزاب سیاسی این کشور می‌شود؛ زیرا آمریکا بر خلاف فرانسه رویکرد متعادلی در قبال احزاب لبنانی ندارد و عامدانه در جبهه خصومت با برخی احزاب و مشخصا حزب‌الله و متحدانش قرار می‌گیرد و همانطور که تجربه ثابت کرده، همه محاسبات آمریکا در کشورهای منطقه در چارچوب تامین منافع رژیم صهیونیستی قرار دارد.

 

اما درباره اینکه عربستان سعودی و فرانسه در پرونده ریاست‌جمهوری لبنان واقعا موضع هماهنگی دارند یا نه، واقعیت آن است که با وجود دیدارهای مکرر مسئولان سعودی و فرانسوی از جمله «ولید البخاری» سفیر عربستان در بیروت و «ژان ایو لودریان» نماینده ویژه رئیس جمهوری فرانسه در امور لبنان، اما عربستان هنوز هیچ تصمیم جدی برای اتخاذ موضع نهایی درباره پرونده ریاست‌جمهوری لبنان یا ورود مستقیم به آن نگرفته است.

 

دیدار لودریان و بن فرحان درباره پرونده انتخاب رئیس جمهور لبنان

اما درباره قطر که تحت نظارت آمریکا طی چند هفته گذشته تلاش کرده با کنار زدن پاریس، نقش اول را در پرونده ریاست‌جمهوری لبنان ایفا کند، باید گفت که راهکار دوحه جهت پایان دادن به معضل انتخاب رئیس جمهور لبنان، معرفی یک گزینه سوم به جز «سلیمان فرنجیه» رئیس جریان المرده و «ژوزف عون» فرمانده ارتش لبنان برای نامزدی ریاست‌جمهوری این کشور است.

 

از طرف دیگر محافل سیاسی لبنان به روزنامه الشرق الاوسط اعلام کردند که لبنانی‌ها منتظر نتایج دیدار «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان با ژان ایو لودریان هستند که چند روز قبل انجام شد.

 

الشرق الاوسط گزارش داد که دیدار بن فرحان و لودریان در چارچوب مواضع کمیته پنج‌جانبه (آمریکا، عربستان، فرانسه، مصر و قطر) بود و این کمیته ترجیح می‌دهد یک گزینه سوم به عنوان نامزد ریاست‌جمهوری لبنان معرفی گردد. دیدار بن فرحان و نماینده فرانسه درحالی صورت گرفت که لودریان برای چهارمین سفر خود به بیروت آماده می‌شود و این بار می‌خواهد در دیدار با احزاب و طرف‌های مربوطه لبنانی برای انجام ماموریت خود موفق شود.

 

بر اساس این گزارش، سفر لودریان به بیروت هم‌زمان با کناره‌گیری «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان از ابتکار خود برای انتخاب رئیس جمهور در این کشور است. نبیه بری پیشنهاد انجام گفتگو میان احزاب و نیروهای سیاسی به مدت هفت روز و سپس برگزاری جلسات متعدد پارلمانی برای انتخاب رئیس جمهور را داده بود که برخی احزاب مسیحی از جمله حزب نیروهای لبنانی به ریاست سمیر جعجع آن را نپذیرفته و تاکید کردند که گفتگوها باید بعد از انتخاب رئیس جمهور انجام شود.

 

محافل مذکور تاکید کردند، لودریان که نمی‌خواهد بازنده میدان باشد و در ماموریت خود شکست بخورد، از خلال دیدار با وزیر خارجه عربستان در صدد جلب حمایت‌های عربی و بین‌المللی برای دیدگاه خود در پرونده ریاست‌جمهوری لبنان است. بنابراین انتظار می‌رود که لودریان در سفر جدید خود به بیروت بحث انتخاب نامزد سوم را به میان بیاورد. البته هنوز نمی‌توان نظر قطعی درباره مواضع داخلی و خارجی در پرونده ریاست‌جمهوری لبنان داد و برخی از محافل سیاسی این کشور طولانی شدن خلأ ریاست‌جمهوری تا سال 2024 را بعید نمی‌دانند./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر