پزشکیان: ایران علاقمند به همکاری با چین در زمینه ابتکار استراتژیک «کمربند و راه» است سردار نائینی: بانک اطلاعاتی سپاه از رژیم صهیونیستی کامل است مهاجرانی: ناترازی برق به‌طور کامل جبران نشده است عارف: بازسازی منازل آسیب‌دیده در جنگ باید سرعت بیشتری بگیرد سردار شکارچی: ما شکست را بر دشمن تحمیل کردیم لاریجانی: برخی فکر می‌کنند جنگ خاتمه یافته و اقداماتی برای به هم زدن یکدستگی میان مردم انجام می‌دهند/ مسئله هم‌بستگی ملی به هیچ عنوان حاشیه‌ای نیست برنامه ویژه فراجا برای مقابله با تروریست‌ها شهادت یک حافظ امنیت در عملیات مقابله با تروریست‌ها/ هشدار فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه به تروریست‌ها وزیر دفاع: جنگ ۱۲ روزه شکست‌پذیری رژیم پلید اسرائیل را اثبات کرد پزشکیان: نمی‌توانیم تصمیمی بگیریم که بعداً اگر مشکلی پیش آمد بگوییم چاره‌ای نداشتیم؛ باید به فکر عوارض هرتصمیمی باشیم دیدار لاریجانی با خانواده شهید سردار مهدی ربانی واکنش علی مطهری به انتشار مصاحبه اش درباره ساخت بمب اتم توسط ترامپ وزیر کشور: نزدیک به ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از اتباع غیر مجاز به کشور خود بازگشته‌اند/ برنامه‌ها برای بازگرداندن ۲ میلیون نفر باقی‌مانده هم ادامه خواهد یافت سرلشکر حاتمی: نیروهای مسلح با آمادگی کامل در برابر تهدیدات دشمن ایستاده‌اند پزشکیان: از پشتیبانی و حسن‌نظر مقام معظم رهبری تشکر می‌کنم

جوکار: رئیس‌جمهور نامه‌ای درباره شفافیت به رهبری نداده است

رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رئیس‌جمهور نامه‌ای درباره شفافیت به رهبری نداده است، گفت: این مصوبه مجلس در وضعیت بن‌بست قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۵ - ۰۹ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 01
کد خبر: ۲۰۶۴۵۸

به گزارش راهبرد معاصر، محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی طی نشست خبری درباره آخرین وضعیت طرح شفافیت قوای سه‌گانه، گفت: طرح شفافیت قوای سه‌گانه چندین بار بین مجلس و شورای نگهبان رفت و برگشت داشته و چهار نوبت اصلاحات لازم روی آن انجام شده است.

 

وی افزود: آخرین ایراد وارده به مصوبه مجلس درباره طرح شفافیت بر اساس اصل 112 قانون اساسی و درباره شفافیت مجمع تشخیص مصلحت نظام بود و مجلس شورای اسلامی بر مصوبه خود اصرار کرد. از آنجا به بعد مصوبه مجلس برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد تا اختلاف نظر بین مجلس و شورای نگهبان حل شود.

 

رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام چند جلسه برای بررسی اختلاف نظر مجلس و شورای نگهبان درباره طرح شفافیت برگزار کرد. در واقع شورای نگهبان در آخرین مرحله ایراد گرفته بود که مجلس شورای اسلامی نمی‌تواند برای مجمع تشخیص مصلحت نظام طبق اصل 112 قانون اساسی تعیین تکلیف کند و باید مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام از این مصوبه مستثنی شوند.

 

وی ادامه داد: طی نامه‌ای به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کردیم که مصوبه نهایی خود را به ما اعلام کنند. شفافیت موضوع اصلی و مهمی است، البته در مواردی که مربوط به مسائل امنیتی و دفاعی است، اصلا نباید هیچ گونه شفافیتی وجود داشته باشد.

 

جوکار تاکید کرد: مردم حق دارند که بدانند تسهیلات بانکی به چه کسانی داده می‌شود و توزیع بودجه در کشور به چه شکلی است و این موارد نیازمند شفافیت است. بنابراین در طرح شفافیت مسئله مبهمی وجود ندارد.

 

رئیس کمیسیون شوراها در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شفافیت دلگرمی و پشتوانه‌ای برای دولت، مجلس و قوه قضائیه است.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته شده رییس جمهور به رهبری گلایه و شکایت کرده بود مبنی بر اینکه مصوبه شفافیت برای کار دولت مشکل ایجاد می کند، تصریح کرد: بررسی‌هایی از طریق معاون حقوقی رئیس جمهور داشتیم و مشخص شد که چنین نامه‌ای از سوی رئیس جمهور به رهبری نبوده و صحت ندارد. سخنگوی دولت هم اعلام کرد که دولت موافق شفافیت است، با وجود این نمی دانم چه اتفاقی افتاده که باعث شده طرح شفافیت به بن بست کشیده شود.

 

وی گفت: بر اساس آیین نامه داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام موارد اختلافی جدیدی که پس از تایید شورای نگهبان مطرح می‌شود، برای بررسی در مجمع باید ابتدا اجازه رهبری را داشته باشد و در صورت داشتن اجازه مقام معظم رهبری هم، این مجمع تشخیص مصلحت نظام است که مجوز ورود به مسئله را دارد نه هیئت عالی نظارت مجمع؛ این در حالی است که الان هیئت عالی مجمع تشخیص مصلحت نظام به موادی از طرح شفافیت قوای سه‌گانه ورود کرده است که پیش از این از سوی شورای نگهبان تأیید شده است.

 

وی گفت: انتظار ما این بود که مجمع تشخیص مصلحت نظام در نهایت مصوبه خود درباره طرح شفافیت را طی نامه‌ای رسمی به مجلس شورای اسلامی اعلام می‌کرد اما تاکنون این کار را نکردند.‌

 

جوکار در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به توضیحات شما شفافیت در کشور به بن بست رسیده است، گفت: در حال حاضر طرح شفافیت قانون‌مند نشده است و مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌تواند در جلسات خود مجددا آن را بررسی کند./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار