دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

پکن: آمریکا برای مهار چین به‌دنبال افزایش تنش‌ها در شرق آسیاست

سفیر چین در تایلند می‌گوید دولت آمریکا با هدف محدودکردن و مهار پکن، در حال دامن‌زدن به درگیری‌ها در منطقه آسیا و اقیانوسیه است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۱۰ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 02
کد خبر: ۲۰۶۶۹۱

به گزارش راهبرد معاصر، «هان ژیکیانگ»، سفیر چین در تایلند اعلام کرد که آمریکا برای مهار چین در حال دامن‌زدن به درگیری‌ها در منطقه آسیا-پاسفیک (آسیا و اقیانوسیه) است.

 

وی در گفت‌وگو با روزنامه «بانکوک‌پُست» دراین‌باره گفت: برای جلوگیری از توسعه جمهوری خلق چین، آنها (برخی کشورهای غربی) درگیری‌هایی را در منطقه ما ایجاد می‌کنند که صلح و ثبات را تهدید می‌کند … و استراتژی ایالات متحده در منطقه ایندوپاسفیک در واقع یک ابزار سیاسی است.

 

گرچه در تعریف محدوده جغرافیایی «ایندو-پاسفیک»، هر اندیشمند سیاسی، سیاست‌مدار و کشوری بنا بر ایدئولوژی و منافع خاص خود، تعریفی متفاوت از آن دارد، معمولاً به محدوده جغرافیایی از اقیانوس هند تا غرب اقیانوس آرام، این دو-پاسفیک گفته گفته می‌شود. این منطقه جغرافیایی کشورهای استرالیا، بنگلادش، بوتان، برونئی، کامبوج، فیجی، هند، اندونزی، ژاپن، لائوس، مالزی، مالدیو، میانمار، نپال، نیوزیلند، پاپوآ گینه نو، فیلیپین، سنگاپور، سریلانکا، تایوان، تایلند، تیمور- لسته، آمریکا و ویتنام را در بر می‌گیرد.

 

ژیکیانگ در ادامه افزود: هر تلاشی برای محدودکردن توسعه در چین موفق نخواهد بود. به گفته وی، چین متعهد به توسعه صلح آمیز است و سیاست همکاری دوجانبه سودمند با کشورها را دنبال می‌کند.

 

روابط بین پکن و واشنگتن حتی در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که «جنگ تجاری» را با چین آغاز کرد، شاهد سرد شدن قابل توجهی بود. با روی کار آمدن جو بایدن، وضعیت بهبود نیافت، بلکه بدتر شد - تعدادی از حوادث، از جمله سفر نانسی پلوسی، رئیس وقت مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، و انهدام یک بالون چینی توسط ایالات متحده در حریم هوایی آمریکا روابط بین دو کشور پرتنش‌تر کرد.

 

اخیراً مجموعه اقداماتی از دو طرف برای عادی سازی روابط انجام شده است؛ به ویژه اخیراً تعدادی از نمایندگان دولت آمریکا از چین بازدید کردند، اما مذاکرات مستقیم بین بایدن و شیء جین‌پینگ، رئیس جمهور چین هنوز انجام نشده است./ مهر

ارسال نظر