بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

هاآرتص: فاجعه طوفان الاقصی تقصیر نتانیاهو است

یک رسانه عبری گزارش داد که فاجعه‌ای که در عید «سیمحاط تورا» بر سر رژیم صهیونیستی نازل شد، نتیجه مستقیم اعمال یک نفر بود: بنیامین نتانیاهو.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۶ - ۱۶ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 08
کد خبر: ۲۰۷۵۸۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه عبری «هاآرتص» در گزارشی شخص بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را مقصر حمله غافلگیرانه حماس دانست و نوشت: «این آقای نخست‌وزیر که به تجارب سیاسی و خرد بی‌بدیل خود در مسائل امنیتی می‌بالد، نفهمید که با گماردن چهره‌های افراطی مانند "بتسلئیل اسموتریچ" و "ایتامار بن‌گویر" به مناصب کلیدی در دولت متجاوز خود و همچنین نادیده‌گرفتن وجود و حقوق فلسطینیان در سیاست خارجه‌اش، اسرائیل را به‌سوی چه جهنمی هدایت می‌کند.

بی‌شک نتانیاهو سعی می‌کند مسئولیت این تحقیر را به گردن سران ارتش، سازمان اطلاعات نظامی و سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل (شاباک) بیندازد؛ کسانی که در ۱۹۷۳ نیز از پیش‌بینی جنگ اعراب و اسرائیل عاجز بودند.

آن‌ها حماس و توان نظامی‌اش را دست‌کم گرفتند و در روز‌ها و هفته‌های آتی که عمق شکست نیرو‌های نظامی و اطلاعاتی اسرائیل پدیدار شود، بی‌شک باید پاسخگوی کاستی‌های موجود در ارزیابی‌های خود باشند.

بااین‌وجود، ارزیابی عملکرد این نهاد‌ها نباید باعث شود که تقصیر نتانیاهو در بروز این بحران را نادیده بگیریم؛ چرا که در سیاست داخلی و خارجی اسرائیل، اوست که حرف آخر را می‌زند. نتانیاهو نه مانند ایهود اولمرت است که در جنگ ۳۳ روزه مبتدی بود و نه می‌تواند مانند گلدا مایر و مناخم بگین، ادعای ناآشنایی با امور نظامی کند.

نتانیاهو به سیاستی شکل داد که مورد استقبال کابینه زودگذر نفتالی بنت و یائیر لاپید قرار گرفت؛ تلاشی چندجانبه برای سرکوب جنبش ملی فلسطین در هر دو جبهه غزه و کرانه باختری.

در گذشته نتانیاهو خود را به‌عنوان رهبر محتاطی به نمایش می‌گذاشت که از جنگ‌ها و تلفات فراوان اجتناب می‌کرد؛ اما پس از پیروزی در تازه‌ترین انتخابات اسرائیل، این محافظه‌کاری جایش را به یکی از راست‌گراترین دولت‌ها داد که آشکارا به دنبال الحاق کرانه باختری و اجرای پاک‌سازی نژادی است.

در راستای این سیاست‌ها، شهرک‌سازی‌ها هم به شکلی گسترده افزایش‌یافته و حضور یهودیان در حرم شریف در نزدیکی مسجدالاقصی بیشتر شده است. همچنین توافق صلحی با عربستان در جریان است که در آن حقوق فلسطینیان به‌کلی نادیده گرفته شده و نتانیاهو از "نکبت دوم" در کابینه ائتلافی خود دم می‌زند. همان‌طور که انتظار می‌رفت، نشانه‌های مقاومت در کرانه باختری آغاز شد، جایی که فلسطینیان در آن شاهد سرکوب اسرائیل بودند. حماس از فرصت استفاده کرد و در روز شنبه حمله‌ای غافلگیرانه به مواضع اسرائیل ترتیب داد.

در سال‌های اخیر تهدید‌های بالقوه علیه اسرائیل به واقعیت پیوسته‌اند. نخست‌وزیری که درگیر سه پرونده جاری فساد است، نمی‌تواند به امور داخلی رسیدگی کند، چراکه منافع ساکنان اراضی اشغالی را فدا می‌کند تا از محاکمه و زندانی‌شدن خود جلوگیری کند.

دلیل اصرار نتانیاهو بر دولت ائتلافی هولناک و کودتای قضایی و همچنین تضعیف افسران ارشد ارتش و سازمان‌های اطلاعاتی هم همین بود؛ کسانی که "بی‌بی" آن‌ها را مخالفان سیاسی خود می‌داند. بهای این خودخواهی نخست‌وزیر اسرائیل را دیروز سربازان پرداخت کردند.» / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر