پاسخ رسمی مسکو برای تحویل بشار اسد ایران: تلاش‌های آمریکا برای لاپوشانی نقض‌های بین‌المللی مزورانه است نطق خبرساز ترامپ درباره تهدید هسته‌ای ایران چه کسانی طالبان را تطهیر می‌کنند؟ سفارت روسیه در تهران بیانیه صادر کرد/ آزادی تبعه‌ای که پاییز گذشته بازداشت شد نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده مقام اسرائیلی پزشکیان: آمریکا برای ادامه مذاکره شرایط تحقیرآمیزی مطرح می‌کند که بنده حاضر به پذیرش آن نیستم حنظله گوشی نفتالی بنت را هک کرد پوتین: شرق اوکراین را تصرف خواهیم کرد شنیدن صدای انفجار در نزدیکی پایگاه هوایی در استان صلاح الدین عراق وزارت خارجه ایران: ونزوئلا حق دفاع از خود در برابر هر تعرض خارجی را دارد رسانه‌های عبری: نیرو‌های جدایی‌طلب جنوب یمن تماس‌هایی با تل‌آویو برقرار کرده‌اند بندر نشطون از دست ریاض خارج شد عراقچی در گفت‌و‌گو با الجزیره: تکرار جنگِ شکست‌خورده عاقلانه نیست / برای ما اولویت دیپلماسی است ولی برای هر وضعیت دیگری هم آمادگی داریم تعلیق فعالیت سرایا السلام در ۲ استان عراق به دستور صدر

تلاش بایدن برای آزادی آمریکایی‌های اسیر شده در اراضی اشغالی

رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد برای آزادی آمریکایی‌های اسیر شده در جریان درگیری‌های اخیر بین فلسطینیان و صهیونیست‌ها، اقدامات زیادی انجام داده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۲ - ۲۰ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 12
کد خبر: ۲۰۸۱۳۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا چهارشنبه عنوان کرد که برای آزادی اسرای در کنترل حماس از جمله آمریکایی‌ها «اقدامات زیادی» انجام داده و امیدش را برای تحقق روند آزادسازی از دست نداده است. با این حال وی جزئیات بیشتری از اقداماتی که انجام داده، ارائه نکرد.

بایدن در جمع گروهی از رهبران جامعه یهودی آمریکا گفت: روی همه جنبه‌های مربوط به بحران اسارت‌ گرفته شدن آمریکایی‌ها در اسرائیل کار می‌کنیم و برای این اقدام کارشناسانی را جهت مشاوره و همکاری و همچنین کمک برای به سرانجام رساندن تلاش‌ها برای استرداد آنها اعزام کرده‌ایم.

بایدن ضمن اشاره به انتقاداتی که از عملکرد وی در این زمینه می‌شود هم عنوان کرد: اکنون همه مطبوعات و حتی بسیاری از شما بر سر من فریاد می‌زنید که برای بازگرداندن این افراد به کشور چه کار می‌کنید؟ اگر من به شما همه چیز را می‌گفتم قطعا نمی‌توانستم آنها را به کشور بازگردانم.

بایدن در ادامه صحبت‌هایش عنوان کرد که امیدش را برای بازگرداندن این افراد به آمریکا از دست نداده و افزود «این اینکه انتظار داشته‌ باشید، مقابل شما بایستم و بگویم چه کاری برای این آزادی انجام می‌دهم، انتظاری عجیب است و از حاضران در جمع خواست تا وی را برای عدم پاسخگویی دقیق در این زمینه درک کنند».

پیش از این کاخ سفید گفته بود که ایالات متحده گزینه‌هایی را برای نجات و استرداد آمریکایی‌هایی که در اسارت حماس به سر می‌برند، بررسی می‌کند؛ با این حال در همان روز، یک مقام آمریکایی اذعان کرد که هنوز هیچ اطلاعاتی در مورد وضعیت این اسیران و محل نگهداری آنها به دست نیامده است.

ادعا می‌شود از زمان آغاز درگیری‌ها در روز شنبه، حداقل ۲۲ آمریکایی در اسرائیل کشته شده‌اند. «کارین ژان پیر» سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید هم عنوان کرده که ۱۷ آمریکایی دیگر مفقود هستند و هیچ خبری در مورد وضعیت آنها وجود ندارد.

طبق اظهارات «جان کربی» سخنگوی کاخ سفید، تعدادی از آمریکایی‌های مفقود شده جز گروهی هستند که از سوی حماس به اسارت گرفته شده‌اند. به گفته وی، مردم آمریکا باید خود را برای افزایش آمار آمریکایی‌هایی که به اسارت حماس درآمده‌اند، طی روزهای آتی آماده کنند.

خبرنگار ای‌بی‌سی نیوز از کربی در مورد این که آیا دولت آمریکا توانسته اطلاعاتی از این افراد به دست آورد و یا برای آزاد‌سازی آنها با حماس در تماس است یا خیر، سوال پرسید. کربی در پاسخ به این سوال عنوان کرد «اینکه همه این افراد در یک مکان و گروه هستند یا خیر را نمی‌دانیم و متاسفانه یافتن پاسخ دقیق این سوال و تلاش برای کسب اطلاع از آنها بسیار دشوار است».
به گفته کربی در حال حاضر آمریکا در تلاش برای مذاکره با قطر جهت میانجی‌گری و گفت‌وگو با حماس به منظور تسهیل روند آزادسازی اسرای آمریکایی است.

وی در مورد این که آیا آمریکا با حماس در تماس است یا خیر، گفت «همانند سایر مواردی که آمریکایی‌هایی به اسارت گرفته شده‌اند، در این مورد هم هر چه اطلاعات کمتری در مورد آنها مطرح کنیم، بهتر است».

به گفته دو منبع آگاه در آمریکا، اقدامات زیادی برای برقراری تماس و ارتباط‌ با حماس جهت آزادسازی اسرای آمریکایی صورت گرفته اما حماس هنوز هیچ تمایلی از خود برای توافق و گفت‌وگو نشان نداده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر