استانداردهای دوگانه حقوق بشر، از غزه تا تل‌آویو-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

استانداردهای دوگانه حقوق بشر، از غزه تا تل‌آویو

استانداردهای دوگانه غرب آتش زدن کودک زنده فلسطینی را به جرم فلسطینی بودن مجاز می‌شمارد، اما نسبت به کوچک‌ترین تعرضی به نظامیان ارتش متجاوز صهیونیستی آن‌هم کسانی که عامل کشتار مردم فلسطین هستند، هشدار می‌دهد.
ملیحه زرین پور؛ کارشناس مسائل اجتماعی
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۶ - ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 17
کد خبر: ۲۰۸۷۰۸

استانداردهای دوگانه حقوق بشر، از غزه تا تل‌آویو

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ غزه در خون و آتش است، کودکان مظلوم و بی پناهی که قربانی جنایت های رژیم کودک کش صهیونیستی می شوند و خانواده هایی که به زور از خانه و کاشانه شان رانده می شوند تا رژیم غاصب به اهداف شوم خود دست یابد.


مجامع مختلفی درباره نقض حقوق بشر در غزه به وسیله رژیم صهیونیستی هشدار داده اند و گزارشگران خبری بسیاری با وجود تهدید جانشان به وسیله صهیونیست ها لحظه به لحظه حال و روز غزه به ویژه در خون غلتیدن کودکان و پر پر جوانان این سرزمین را به دنیا مخابره می کنند، بلکه چیزی در درون دل های سنگ شده به لرزش درآید.


رسانه های صهیونیستی سال هاست تلاش می کنند با تبلیغات سیاسی-رسانه ای جای ظالم و مظلوم را عوض کنند و بر مبنای حقوق بشر غربی به سراغ نسل کشی های بعدی بروند.

رژیم غاصب صهیونیستی و حامیان غربی اش ارزشی برای 2 میلیون ساکنان غیر نظامی غزه که بدون آب، برق، سوخت و دارو زیر حملات گسترده ارتش صهیونیستی قتل عام می شوند، قائل نیستند


نقض صریح حقوق بشر

آنچه امروز در باریکه نوار غزه در فلسطین اشغالی در حال روی دادن است و بزرگنمایی و کوچک سازی های رسانه ای که از فاجعه ای عظیم و غیر انسانی خبر می دهد، همان قصه پر غصه ای است که حمله به نظامیان صهیونیستی که به کشتار مردم بی پناه روی آورده اند، نقض حقوق بشر می نامد؛ اما  کودکان و نوزادانی که به دلیل حملات پی در پی موشکی رزیم صهیونیستی جان در بدن ندارند، انتقام به حق می خواند. همان باور غربی که حقوق بشر را از غزه تا تل آویو با استاندارهای دوگانه تعریف می کند.


رژیم غاصب صهیونیستی و حامیان غربی اش ارزشی برای 2 میلیون ساکنان غیر نظامی غزه که بدون آب، برق، سوخت و دارو زیر حملات گسترده ارتش صهیونیستی قتل عام می شوند، قائل نیستند؛ اما برای نظامی غاصبی که در خواب غافلگیر می شود، معنای گسترده ای در نظر می گیرند.


استاندارد دوگانه غرب آتش زدن کودک زنده فلسطینی را به جرم فلسطینی بودن مجاز می شمارد، اما نسبت به کوچکترین تعرضی به نظامیان ارتش متجاوز صهیونیستی آن هم کسانی که عامل کشتار مردم فلسطین هستند، هشدار می دهد.


فاجعه حقوق بشری در غزه

به باور کارشناسان، حمله زمینی نظامیان صهیونیستی به غزه فاجعه‌ای انسانی رقم خواهد زد که در تاریخ تقابل فلسطین و رژیم صهیونیستی احتمالاً بی‌سابقه خواهد بود و معلوم نیست این فاجعه در کجای قانون و مقررات حقوق بشری دنیا گنجانده خواهد شد؟  


فلسطینیان ساکن غزه برای چندمین بار خانه و کاشانه خود را از دست می دهند، در حالی که رژیم صهیونیستی در حملاتش به هیچ‌یک از مقررات کنوانسیون ژنو پایبند نیست؛ غیرنظامیان، کودکان و زنان و حتی خبرنگاران در غزه قربانی می‌شوند؛ در حالی که حقوق بشر پشت مرزهای غزه متوقف شده است و کسی به سراغش نمی رود.


این جنایت ها در حالی رخ می دهد که وزیران امور خارجه آمریکا، انگلستان و آلمان با سفر به سرزمین های اشغالی همبستگی کامل خود را با جنایتکاران صهیونیستی اعلام و از آنها حمایت همه جانبه می‌کنند. دولت فرانسه نیز هر تظاهراتی به حمایت از حماس را ممنوع می کند تا مبادا به اصول و مبانی ارزشی حقوق بشر خدشه ای وارد شود.

فلسطینیان ساکن غزه برای چندمین بار خانه و کاشانه خود را از دست می دهند، در حالی که رژیم صهیونیستی در حملاتش به هیچ‌یک از مقررات کنوانسیون ژنو پایبند نیست


در این میان برای خالی نماندن عریضه، برخی دولت‌های غربی به شکل محافظه‌کارانه‌ای درباره خودداری از حمله به غیرنظامیان به رژیم صهیونیستی تذکر و برخی نهادهای حقوق بشری بین‌المللی درباره احتمال فاجعه انسانی هشدار می دهند، اما هیچ اقدام عملی برای جلوگیری از رفتار غیرانسانی رژیم صهیونیستی علیه غزه انجام نمی‌شود و این رژیم آزادانه همه نوع جنایتی مرتکب می شود.


استانداردهای دوگانه حقوق بشر

وقتی دولت‌های غربی حقوق بشر را ابزار بازی سیاسی در عرصه بین‌الملل می‌کنند، بیشترین لطمه‌ها به حقوق بشر وارد می‌شود.


چنانچه گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در سرزمین‌های اشغالی به الجزیره می گوید، خشونت علیه غیرنظامیان به نقطه بی بازگشتی رسیده است. ویرانی در غزه بی سابقه و خواستار باز شدن گذرگاه‌های بشردوستانه و مداخله بین المللی برای محافظت از غیرنظامیان غزه است.


حقوق بشر برای غربی ها نه به معنای عام آن، بلکه به شکل گزینشی از اصول حقوق بشر کاربرد دارد. حقوق بشر مفهومی اصیل، ارزشمند و حقوقی است که به صورت جامع حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را دربر می‌گیرد.


این اصل ارزشمند و صلح‌ساز ساخته دست بشر در مسیر تاریخ پر فراز و نشیب خود دچار تحولات و تحریف‌هایی شده است؛ شدت این تغییر و تحریف‌ها به موازات استفاده ابزاری به حدی بوده که حقوق بشر در دهه‌های اخیر معنای درونی خود را تا حد زیادی از دست داده است و برخی کشور‌ها تلاش کرده‌اند به شیوه های مختلف حداکثر بهره را از مفهوم حقوق بشر در عین کمترین الزام به اصول آن ببرند.


کشور‌های غربی دیدگاه خاص و گزینشی خود را از حقوق بشر به‌عنوان تنها دیدگاه مثبت و درست از این مفهوم قرار داده اند و تلاش می‌کنند آن را بر همه کشور‌های جهان ورای تفاوت‌های تاریخی، فرهنگی، مذهبی و ... تحمیل کنند.


همان دیدگاه خاصی که نقض حقوق بشر در غزه را پاسخ به حمله حماس عنوان و جای ناقض حقوق بشر با مورد ظلم را جابه جا می کند تا حقوق بشر از غزه تا تل آویو را به گونه ای دلخواه نشان دهد.

 

ارسال نظر