پیش بینی قیمت طلای جهانی-راهبرد معاصر

پیش بینی قیمت طلای جهانی

انس طلای جهانی طی 13 روز گذشته، تحت تاثیر آغاز تنش‌های ژئوپلتیک در منطقه خاورمیانه رالی صعودی بیش از 110 دلاری را تجربه کرده است. با توجه به تداوم تنش‌ها به نظر می‌رسد جریان تقاضا برای طلای جهانی، همچنان در سطوح بالا باقی بماند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۲ - ۲۶ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 18
کد خبر: ۲۰۹۲۸۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ آغاز التهابات در خاورمیانه با حمله حماس به مرزهای اسرائیل، دلیل عمده رالی صعودی انس در دو هفته اخیر بوده است. این رالی صعودی در اولین معاملات روز دوشنبه، پس از آغاز جنگ هفت اکتبر، از سطح 1832 دلار استارت خورد. در حال حاضر ارزش هر انس طلای جهانی در برابر دلار آمریکا تا محدوده 1942 دلاری پرواز کرده است.

از سوی دیگر، ریزش پرشتاب بازدهی اوراق قرضه مزید بر علت شده تا طلا به پرواز خود ادامه دهد. روز سه‌شنبه هفته جاری با باز شدن بازار اوراق قرضه پس از طی شدن یک دوره تعطیلات طولانی، این دارایی با شدت زیادی مسیر نزول را در پیش گرفت.

هفته گذشته داده‌های مربوط به شاخص تورمی قیمت مصرف‌کننده (CPI) در بعد سالانه در سطح 3.7 درصدی منتشر شد که حاکی از ثابت ماندن این شاخص بود. در سوی دیگر جهان، مازاد تجاری چین در ماه نهم میلادی به میزان 77 میلیارد و 710 میلیون دلاری افزایش را نشان داد. از این دو نکته می‌توان نتیجه گرفت عمده دلیل رشد ناگهانی ارزش طلای جهانی، افزایش تنش‌های منطقه‌ای بوده است.

سخنرانی اعضا و از همه مهم‌تر رئیس فدرال رزرو، در روز پنجشنبه، کانون توجه سرمایه‌گذاران و معامله‌گران خواهد بود. انتظارات اما با یک تغییر اساسی نسبت به ماه‌های گذشته همراه بوده است. در حال حاضر بر خلاف گفته‌های اعضای فدرال رزرو و همچنین پیش‌بینی دات‌پلاس مبنی بر افزایش نرخ‌های بهره در نوامبر و دسامبر، ذهنیت عمده بازار به سمت عدم افزایش نرخ بهره تا پایان سال 2023 تغییر کرده است. از این رو نظرسنجی‌ها حاکی از انتظارات تداوم روند صعودی از انس طلای جهانی است.

اداره ملی آمار چین (NBS) روز چهارشنبه نشان داد که اقتصاد چین در سه ماهه سوم امسال با نرخ سالانه 4.9 درصد رشد کرده است. این داده‌ها، در مقابل رشد 6.3 درصدی در سه ماهه دوم، بالاتر از برآوردهای 4.4 درصدی که بازار انتظار داشت، قرار می‌گیرند.

در گزارش پیشین گفته شد که ارزیابی ناامیدکننده تولید ناخالص داخلی چین به عنوان بزرگ‌ترین مصرف کننده طلا در جهان می‌تواند مقدمات تضعیف تقاضا برای طلا را مجددا فراهم کند. بر همین اساس رشد 4.9 درصدی اقتصاد چین که بالاتر از پیش‌بینی بازار بود، باعث شد تا جریان تقاضای طلای جهانی تقویت شود.


با این حال، نگرانی‌های باقیمانده در مورد نکول احتمالی هلدینگ کانتری گاردن، بزرگترین توسعه‌دهنده املاک خصوصی چین، در مورد 11 میلیارد دلار بدهی نجومی‌اش، بازارها را در حاشیه نگه می‌دارد. علاوه بر این، هیچ نشانه‌ای از کاهش تنش در درگیری نظامی حماس-اسرائیل، وجود ندارد که باعث می‌شود قیمت طلا به بالاترین حد چند هفته‌ گذشته بازگردد.

گزارش خوش‌بینانه خرده‌فروشی ایالات متحده در روز سه‌شنبه، توانست موقتا، سمت فروشندگان را تقویت کند. بر اساس گزارش وزارت بازرگانی آمریکا، داده‌های مربوط به خرده فروشی این کشور، بدون تعدیل تورم، پس از افزایش بازنگری صعودی در دو ماه قبل، 0.7 درصد افزایش یافت.

 با وجود داده‌های مثبت اقتصادی، سرمایه‌گذاران بایستی توجه داشته باشند که بازارها طی هفته جاری به اخبار ژئوپلتیک نیز توجه بسیار زیادی خواهند داشت و طلا به‌عنوان یک دارایی امن در صورت تشدید بیشتر تنش‌ها در خاورمیانه با اقبال مواجه خواهد شد.

 از دید تکنیکال، به دنبال شکست فشردگی انس که به شکل مثلث ایجاد شده بود، تارگت قیمتی 1946 دلار برای انس فعال شد که به نظر می‌رسد، طلای جهانی مانع جدی تا رسیدن به آن نداشته باشد. از این رو تا پایان معاملات چهارشنبه و پیش از آغاز نشست فدرال رزرو در روز پنجشنبه انس به جریان صعودی خود ادامه دهد./تجارت نیوز

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار