به گزارش راهبرد معاصر، وب سایت اقتصادی «مارکر» رژیم صهیونیستی که ضمیمه اقتصادی روزنامه «هاآرتص» است، بر اساس دادههای خود نوشت: اسرائیل در حالی وارد جنگ شد که در رکود اقتصادی به سر میبرد و در حال حاضر تجارت ( در این رژیم) به صفر رسیده است.
این وبسایت تاکید کرد که اکنون احساس عمومی در اسرائیل این است که همه در شرایط بحرانی جنگ موجودیتی هستند.
مارکر ادامه داد: هفته دوم جنگ رو به پایان است و این هفتهای است که تقریباً هیچ تجارتی در اسرائیل وجود نداشت و بسیاری فقط برای بقا و نگه داشتن سرهای خود بالای آب تلاش میکنند و از آینده هراس دارند. آنها هنوز نمیدانند چه کسی و چه زمانی به آنها غرامت میدهد؟
رتبه اعتباری اسرائیل تحت بررسی قرار گرفت
امروز جمعه روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» و خبرگزاری «بلومبرگ» اعلام کردند که آژانس رتبهبندی اعتباری آمریکا «مودیز» گزارش دادند که رتبه اسرائیل را در سطح A1 با قید تحت بررسی قرار داده و کاهش این رتبه ممکن است استقراض برای اسرائیل را گرانتر کند.
به گفته مودیز، رتبه A1 نشان دهنده وجود برخی ریسکهای اعتباری متوسط است و کاهش آن ممکن است وام گرفتن را برای وام گیرنده هزینه بردارتر کند.
آژانس رتبه بندی اعتباری ایالات متحده فیچ هم دیروز رتبه اعتباری رژیم اشغالگر را تحت بررسی منفی قرار داد.
روزنامه بریتانیایی «فایننشال تایمز» پیش از این گزارش داده بود که معامله گران محاسبات خود را در برابر شکل اسرائیل افزایش دادهاند که این امر به بانک اسرائیل فشار میآورد تا نرخهای بهره را بدون تغییر نگه دارد و ارز را ثابت نگه دارد، علیرغم هزینههای جنگ که بر اقتصاد این رژیم تاثیر میگذارد.
در این زمینه، آجی بانگا، رئیس بانک جهانی، چند روز پیش گفت که درگیری بین اسرائیل و غزه یک شوک اقتصادی غیرضروری جهانی است که بانکهای مرکزی جهان را در دستیابی به کاهش آرام تورم در اقتصادهایشان دشوار خواهد کرد.
اقتصاد رژیم صهیونیستی از قبل از وقوع طوفان الاقصی رو به وخامت گذاشته بود که شهرک نشینان را بر آن داشت تا نارضایتی خود را بیان دارند، به نحوی که 76 درصد شهرک نشینان طبق نظرسنجی انجام شده از سوی کانال «کان» رژیم صهیونیستی معتقدند، وضعیت اقتصادی اسرائیل در سال گذشته به سمت بدتر پیش رفت./ فارس