کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

ترکیه: تشکیل کشور مستقل فلسطین تنها راه تأمین امنیت منطقه است

وزیر خارجه ترکیه در نشست قاهره تأکید کرد که تنها راه برقراری امنیت در منطقه تشکیل دولت مستقل فلسطین است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۰ - ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 21
کد خبر: ۲۰۹۵۳۴

به گزارش راهبرد معاصر. هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه در نشست «صلح قاهره» با موضوع تحولات غزه تأکید کرد که برای تأمین امنیت منطقه باید یک کشور مستقل فلسطینی تشکیل شود.

 

وی همچنین گفت: ترکیه معتقد است که راه درست توقف خشونت‌ها و رساندن کمک‌های انسانی به نوار غزه است. نسبت به ادامه بحران در غزه و گسترش دامنه آن به منطقه هشدار می‌دهیم.

 

هاکان فیدان با بیان اینکه «اسرائیل باید حملات علیه غیرنظامیان را متوقف کند.» افزود: به حمایت از حقوق ملت فلسطین و تمامی ملت‌ها پایبندیم و برای تحقق این هدف تلاش خواهیم کرد.

 

وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه «اسرائیل غیرنظامیان، خانه‌های آنان و بیمارستان‌ها را هدف قرار داده است.» گفت: باید به قوانین بین‌الملل پایبند بود و اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه داده شود.

 

هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه هفته گذشته نیز با برگزاری نشست خبری مشترک با عبدالله بوحبیب، وزیر امور خارجه و مهاجرین لبنان در بیروت درباره مساله فلسطین تصریح کرد: کشور فلسطین به پایتختی قدس باید تشکیل شود. لطفاً به هشدارهای مان گوش دهید. برای رسیدن به صلح تلاش می کنیم. جنگ اخیر ممکن است باعث بروز جنگ‌ های بزرگ تر شود. رئیس‌ جمهور اردوغان معتقد است که برقراری یک صلح‌ تاریخی امکان‌ پذیر است.

 

وی با انتقاد از رویکردهای یک سویه نسبت به مساله فلسطین، افزود: قدرت های برتر سال ها است که با ایجاد یک جو خاص هم به خود و هم به دیگران دروغ گفته اند. دیگر وقت آن رسیده که به این وضعیت پایان دهیم.

 

وزیر خارجه ترکیه با تاکید بر اینکه امکان دستیابی به صلحی پایدار با استفاده از راهکارهای قدیمی وجود ندارد، گفت: زمین کسی را اشغال می کنید، خانه اش را مصادره می‌ کنید، بیرونش می‌ اندازید، یکی را می‌ آورید و آنجا اسکان می‌ دهید و به او می‌ گویید «شهرک نشین»؛ اسم این کارتان دزدی است.

 

فیدان همچنین با بیان اینکه جنگ اخیر می تواند در نهایت منجر به یک صلح دائمی شود، عنوان داشت: تمام تلاش خود را می کنیم تا جنگ به گونه ای پیش نرود که منجر به بروز بی ثباتی در کشورهای منطقه به ویژه لبنان، مصر و اردن شود./ مهر

ارسال نظر