نوباوه: مردم از اصلاح طلبان گریزانند
نماینده پیشین مجلس وضعیت اصلاح طلبان در آستانه انتخابات را با توجه کارنامهشان در دولت و مجلس اسفناک تلقی کرده و اظهار داشت مردم از این جریان گریزانند.
به گزارش راهبرد معاصر؛ بیژن نوباوه فعال سیاسی اصولگرا و عضو پیشین مجلس شورای اسلامی در دورههای هشتم و نهم که فعالیت در حوزهی رسانهای را نیز در کارنامه سیاسیاش دارد در گفتگویی با ایلنا به تشریح فضای سیاسی کشور و وضعیت هر یک از جریان های سیاسی پرداخته است.
اهم دیدگاههای این عضو جبههی پایداری در این گفتگو بدین شرح میباشد:
- با تشکیل شورای وحدت مشخص شد که اصولگرایان به دنبال یک اتحاد و اجماع منطقی هستند اما از طرفی بحث ضرورت حضور نیروهای جوان عملگرا، معتقد و متدین بحثی است که همه گروههای اصولگرا به آن رسیدهاند. وی افزود: اصولگرایان باید از نگاه سنتی به انتخابات بیرون بیایند و اجازه و میدان را به نیروهای جوان بدهند که در کنار برخی از باتجربهها در عرصه انتخابات حضور بیابند.
- این نماینده سابق مجلس با اشاره به دعوت قالیباف از نیروهای جوان برای حضور در انتخابات آن را یک ضرورت برای کشور دانست و گفت: اینکه اصولگرایان میخواهند یک وحدت کامل و منطقی با یکدیگر داشته باشند کار مثبتی است، اما گروههای مختلف اصولگرا با هر نامی که وارد میشوند باید در نهایت به این نتیجه برسند که نیروهای کار گرای متدین را انتخاب کنند.
- وی با عنوان اینکه اساس و ذات مجلس نظارت بر دستگاههای اجرایی است، افزود: فارغ از نگاه سیاسی و اینکه مجلس فعلی چقدر اصولگرا و یا اصلاحطلب است، باید نگاه کاریزماتیک اسلامی به آن داشت، به این ترتیب که ببینیم چقدر نیروهای حاضر در آن کارگرا و کاربلد هستند و چقدر از حقوق ملت دفاع میکنند. نوباوه ادامه داد: باید دید مجلس چقدر نظارت که وظیفه مهم و اصلی آن است را درست انجام داده و وقتی این موضوع را زیر ذرهبین قرار بدهیم بحث خیلی فراتر از معمول میشود و به این نتیجه میرسیم که باید تصمیمات جدید گرفته شود و مردم را به سمت انتخاب نیروهای خوب هدایت کنیم. وی افزود: با هر سلیقه و نگاه باید نیرویهای توانمند و افرادی که به وظایف کار نمایندگی به خوبی عمل میکنند، انتخاب شوند.
- بیژن نوباوه با عنوان اینکه وضعیت اصلاحطلبان خوب نیست، شکست بزرگی را متحمل شده و مردم از آنها گریزانند، گفت: اصولگرایان هم به شرطی موفق میشوند که نگاه منطقی مبتنی بر خواست مردم را اعمال کنند نه آن نگاه سنتی که به خواستههای ۵۰، ۶۰ یا ۷۰ درصد مردم توجه میکند. وی در ادامه افزود: اصولگرایان باید به ۱۰۰درصد مردم توجه و نیاز روز جامعه را دریابند که این امر هم جز با جوانگرایی محقق نمیشود.
- وی در پاسخ به اینکه برخی معتقدند برای قانونگذاری بهتر مجلس جای باتجربهترها و جایگاههای اجرایی مناسب جوانان است، گفت: این یک فرضیه بسیار غلط است چون وقتی میگوییم جوان منظورمان این نیست که یک پسر ۲۲ ساله را به مجلس بفرستیم، اتفاقاً برخی از افرادی که در مجلس فعلی وارد شدند خانم و آقای ۳۰ ساله بودند. منظور از جوانگرایی صرفا در سن و سال نیست.
- نماینده دور هشتم و نهم تهران در مجلس با تاکید بر اینکه تنها کسی که در نظام ما، شعار و عمل را با هم اجرا میکند مقام معظم رهبری است، گفت: نگاه کنید در رهبری نمایندگان خودشان از ائمه جمعه گرفته تا نمایندگان رهبری در دانشگاهها، سازمان تبلیغات و دیگر جایگاهها چطور به سمت نیروهای جوان رفتهاند.
- بیژن نوباوه در پاسخ به اینکه نگرانی در مورد جوانگرایی ورود آقازادهها به لیستها است، گفت: اگر ما صرفا به لیاقت و صلاحیتها نگاه کنیم چه اشکالی دارد که فرزندان مسئولان نیز انتخاب شوند؟ آن فرد گناهی نکرده که پدرش مسئولیت دارد. وی ادامه داد: اما اگر این موضوع اینگونه مطرح شود که صرف اینکه فردی چون فرزند فلان شخص است باید وارده مجلس شود، غلط است. وی با بیان اینکه ورود فرزندان مسئولان در جایگاههای مختلف به شرط اینکه صلاحیت داشته باشند هیچ اشکالی ندارد و در دنیا امری عادی است، گفت: پدیده آقازادگی را به افرادی اطلاق میکنند که رانتخوار و دزد هستند و از بیتالمال استفاده نامشروع انجام میدهند. عضو شورای مرکزی موتلفه افزود: چه کسی به آقازادههای با سواد، تحصیل کرده و اندیشمند اعتراض کرده است؟! اما اگر پسر فلان آیت الله هم اشتباهی کرده مردم به آن ایراد گرفتهاند.
- این سیاستمدار اصولگرا با اشاره به شورای شهر تهران،گفت: شورای شهر تهران حاضر نشدند بگذارند آقای هاشمی با وجود اینکه از دیگران بهتر بود، شهردار شود، چرا؟ برای اینکه چمران که وابسته به تفکر اصولگرایی است وارد شورای شهر نشود. وی با تاکید بر شخصیت مثبت چمران، اظهار داشت: آنها در شورای شهر نیز موفق نبودند چون که مردم فکر میکنند آنها در حال انجام کار خلافی هستند که نخواستند کسی وارد جمع آنها بشود. عضو شورای مرکزی موتلفه با اشاره به سخنی از آیت الله مصباح یزدی گفت: با تفکر اصلاحطلبی و اصولگرایی در هر دوره محدودیت حداقل ۵۰درصدی ایجاد کردهایم بنابراین باید کسی که اصلح و سالم است را انتخاب کنیم حتی اگر تفکر سیاسی او به ما نمیخورد.
- اصولگرایان که نسبت به اصلاحطلبان توجه بیشتری به مسائل اسلامی و اسلامیت دارند باید حریت خودشان را نشان داده و بگویند که هر تفکری غیر از انقلابی بودن را رها کنیم، چرا که تفکرها تقسیم بر انقلابی و غیرانقلابی میشوند. نماینده سابق تهران با عنوان اینکه باید لیستی از همه اقشار جامعه که انقلابی هستند و منافع ملی را در نظر میگیرند تهیه کنیم، گفت: اگر اینگونه شود انقلاب ما را چند دهه جلو میاندازد و فرصت را هم از دشمن میگیرد و چون ما در ایران بر اساس حزب و منویات آن رفتار نمیکنیم باید به صورتی که گفتم عمل شود.
- نوباوه در پاسخ به اینکه اصلاحطلبان علت موفق نبودنشان را رد شدن نیروهای توانمند خود توسط نظارت استصوابی میدانند، گفت: این یک خدعه است، خدعه فرار از مسئولیت توسط اصلاحطلبان؛ چون آنها توانستهاند باصلاحیتترین افرادشان را به مجلس بفرستند. وی با عنوان اینکه افرادی که منتسب به جریان اصلاحطلبی در مجلس هستند به طور کل منافع ملی را نمیشناسند، افزود: آدمی که کتک و زمین میخورد به زمین و زمان بد میگوید. اصلاحطلبان هم اینگونه هستند.
- نوباوه نقد اصلاحطلبان به شورای نگهبان و نظارت استصوابی را بازی و فرافکنی نسبت به شکست آنها در سیاستهایشان و در جامعه دانست و گفت: در حال حاضر که رئیسجمهور و وزرای آن اصلاحطلب هستند، آیا یک نفر از وزرای کابینه به رئیسجمهور وفادار است؟ وی افزود: آقای جهانگیری حرفهایی میزند که میخواهد بگوید اصلاحطلبان خوب بودهاند اما آقای روحانی بد است، آیا این انصاف است؟ اینگونه نیست، همه توان اصلاحطلبان همین چیزی بود که دیدید و در نتیجه آن بدترین دولت بعد از انقلاب را شاهد بودیم. عضو شورای مرکزی موتلفه اسلامی با عنوان اینکه به هیچ وجه نگاه خطی ندارد، گفت: موضوع ایراد و نقد به نظارت استصوابی مربوط به قبل و زمانی بود که این حرفهای اصلاحطلبان رنگ داشت، اکنون دیگر موضوع عملکردی است که همه، حتی آدمهای معمولی آن را میبینند و درک کردهاند.
- این سیاستمدار اصولگرا در پایان با تاکید بر اینکه اصلاحطلبان به ویژه مدعیان این جریان که اعتراف نکردند روششان غلط بوده است، باختند و نه مردم، گفت: البته برای اینکه دوباره در دوگانه اصلاحطلب و اصولگرا نیفتیم بگوییم از حضور آنها سودی نبردیم و برای کشور و منافع ملی کاری نکردند.