چگونه آب گشنیز به رشد مو و بهبود کیفیت آن کمک می‌کند؟ اسطوره میلان و هلند با پیشنهاد استقلالی‌ها موافقت کرد جزئیات جدید از حادثه سقوط ۷ نفر به چاه در کوهدشت + اسامی سفر مهم عراقچی به ریاض/ پیام ایران به عربستان در آستانه مذاکرات هسته‌ای تنش دیپلماتیک ایران و سوئد/ عراقچی خواستار اقدام عملی علیه متعرضان شد سی‌ان‌ان: تیم فنی آمریکا در مذاکرات یکشنبه عمان حضور ندارد  روش‌های ساده برای محافظت از کودکان در برابر مالاریا دود سفید یا سیاه؟/ جهان در انتظار رهبر جدید کاتولیک‌ها پزشکیان: صرفه‌جویی را از دولت شروع کردیم/پنل‌های خورشیدی اولویت اول هشدار قرمز هواشناسی: رگبار، رعدوبرق و بادهای شدید در ۱۱ استان ترامپ: ایران در مهم‌ترین دوران تاریخی خود قرار دارد چرا بیشتر مدارس فردا تعطیل شد؟ / احتمال تعطیلی مدارس تهران وجود دارد پرداخت کسورات بازنشستگان همزمان با حقوق ماهانه انجام می‌شود خبری مهم از باشگاه پرسپولیس رسید ! خبر خوش برای خریداران طلا / قیمت طلا ۱۸ عیار امروز ۱۶ اردیبهشت ارزان شد

راهکار‌های ساده برای کاهش پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان شایع‌ترین بیماری غیرواگیر در سراسر جهان است که بر سلامت عمومی تاثیر می‌گذارد؛ این درحالیست که این پوسیدگی‌ها تا حد زیادی از طریق مداخلات ساده و مقرون به صرفه در سطح جمعیت و فردی قابل پیشگیری است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۱ - ۰۹ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 31
کد خبر: ۲۱۱۳۲۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ همه افراد در معرض خطر پوسیدگی دندان هستند، اما کودکان و نوجوانان بیشتر در معرض خطر هستند. تقریبا نیمی از جمعیت جهان به پوسیدگی دندان مبتلا هستند و همین موضوع، آن را به شایع‌ترین بیماری در بین تمام بیماری‌ها تبدیل کرده است. سطوح بالایی از پوسیدگی دندان در کشور‌های با درآمد متوسط ​​رخ می‌دهد؛ جایی که مصرف قند نیز در میان افراد بالا است.

قند‌های آزاد (گلوکز، فروکتوز و ساکاروز اضافه شده به مواد غذایی و نوشیدنی‌ها) یکی از عوامل اصلی در ایجاد پوسیدگی دندان هستند. پوسیدگی دندان زمانی ایجاد می‌شود که باکتری‌های موجود در دهان، قند‌ها را متابولیزه کرده و اسید تولید می‌کنند که باعث انحلال بافت‌های سخت دندان (مینای دندان و عاج) می‌شود.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در بسیاری از کشورها، نوشیدنی‌های شیرین شده با قند، از جمله نوشیدنی‌های شیرین شده با پایه میوه، شیر و آبمیوه‌های ۱۰۰ درصد طبیعی، منبع اصلی قند‌های آزاد هستند؛ همچنین شیرینی‌ها، کیک‌ها، بیسکویت‌ها، غلات شیرین، دسر‌های شیرین، ساکاروز، عسل، شربت و ... می‌توانند بر سلامت دندان اثر بگذارند.

محدود کردن مصرف قند‌های آزاد به کمتر از ۱۰ درصد از کل انرژی دریافتی و در حالت ایده‌آل حتی کمتر از پنج درصد، خطر پوسیدگی دندان را در طول زندگی به حداقل می‌رساند. / ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار