اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی «آموزش و پرورش» و «میراث‌ فرهنگی»/ موافقان و مخالفان وزرا چه گفتند؟-راهبرد معاصر
واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت جزئیات جدید از دانشجوی زن دانشگاه آزاد که برهنه شده بود | گزارش رئیس دانشگاه؛ با پدرش در تماس هستم + فیلم انتقاد شدید پزشکیان از ژست حقوق بشری آمریکا/ شرم بر شما! انتصاب دستیار ویژه رئیس جمهور و رئیس شورای امور اقوام، ادیان و مذاهب پیشنهادات کمیسیون آموزش برای اصلاح تاثیر قطعی معدل در کنکور رئیس‌جمهور از پارک علم و فناوری زاهدان بازدید کرد برنامه فضایی سپاه تا ۴ سال آینده + توضیحات فرمانده فضایی هوافضای سپاه پزشکیان: علاقمند به توسعه و عمیق روابط‌مان با سوریه هستیم پزشکیان: ایران بر روابط گسترده‌تر و عمیق‌تر با کشور دوست و همسایه قطر تأکید دارد نخست وزیر قطر با پزشکیان دیدار کرد رهبر انقلاب در دیدار جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعةالزهرا (س): حوزه علمیه باید به‌روز و پاسخگوی مسایل جدید باشد رفع مشکل دو تابعیتی مدیران ارشد کشور تکذیب شد

اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی «آموزش و پرورش» و «میراث‌ فرهنگی»/ موافقان و مخالفان وزرا چه گفتند؟

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز که به ریاست علی لاریجانی برگزار شد صلاحیت وزرای پیشنهادی میراث فرهنگی و آموزش و پرورش را بررسی کردند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۵ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 03
کد خبر: ۲۱۲۱۱

به گزارش راهبرد معاصر، نشست علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز سه شنبه (12 شهریور ماه 98) به ریاست علی لاریجانی برگزار شد.

 

* بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی میراث فرهنگی و آموزش و پرورش 

بررسی صلاحیت علی اصغر مونسان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و صنایع دستی و همچنین محسن حاجی میرزایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و برنامه پیشنهادی آنها، از برنامه های امروز نمایندگان مجلس بود.

 

در همین راستا 2 نماینده موافق و 2 نماینده مخالف هر کدام به مدت 15 دقیقه، در بررسی صلاحیت هر کدام از وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سخنان خود را مطرح خواهند کرد و در ادامه هم وزرای پیشنهادی نیز هر کدام به مدت 30 دقیقه به تشریح برنامه های خود خواهند پرداخت.

 

* روحانی وارد صحن مجلس شد

حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور نیز صبح امروز و بعد از آغاز جلسه وارد صحن علنی مجلس شورای اسلامی شد.

 

رئیس جمهور در این جلسه به مدت 30 دقیقه در دفاع  از برنامه وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سخنرانی کرد.

 

گفتنی است علی اصغر مونسان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و صنایع دستی و همچنین محسن حاجی میرزایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، محمد اسلامی وزیر راه، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور نیز در این نشست حضور دارند.

 

* روحانی: هیچ تصمیمی برای مذاکره دوجانبه با آمریکا نداریم

حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری در نشست علنی امروز مجلس و در معرفی وزرای پیشنهادی خود برای وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و میراث فرهنگی و گردشگری، تاکید کرد که دولت هیچ تصمیمی برای مذاکره دوجانبه با آمریکا ندارد.

 

روحانی گفت: در ابتدا فرا رسیدن ماه محرم، ماه عزای سید و سالار شهیدان را به تمام مسلمانان دنیا تسلیت می‌گویم و امیدوارم همه ما پیرو راه آن عزیز باشیم که گفت من برای سامان دادن امور جامعه و نجات امت از انحراف و نفاق قیام و نهضتم را آغاز کردم که اراده و تصمیم من امر و فرمان به خوبی‌ها و نهی و بازداشتن از پلشتی‌ها و زشتی‌هاست، راه من، راه جدم، پدرم و برادرم خواهد بود.

 

وی افزود: همه امید ما این است بتوانیم پیرو راه آن بزرگوار باشیم برای اصلاح جامعه‌مان در هر لحظه و هر زمان بکوشیم و در مسیر خوبی‌ها در جامعه و پاک کردن بدی‌ها از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم. 

 

* کشور نیاز به نقش‌آفرینی استثنایی از سوی سه قوه دارد 

وی بیان کرد: محضر نمایندگان عرض می‌کنم که شرایط امروز کشور شرایط سخت و پیچیده‌ای است که نیاز به نقش آفرینی استثنایی از سوی مجلس شورای اسلامی، دولت، قوه قضائیه و سایر ارکان کشور دارد. من به یاد ندارم که هیچ کشوری در تاریخ دهه‌های گذشته همانند ایران امروز در فشار اقتصادی بی‌حد و حصر و حداکثری استکبار جهانی و دشمنان این مرز و بوم قرار گرفته باشد.

 

* هیچ کشور معمولی نمی‌توانست در برابر این تحریم‌ها شش ماه مقاومت کند

رئیس جمهور گفت: طراحی بر این بود که در 16 ماه پیش با تحریم شدیدی که علیه جمهوری اسلامی ایران اعلام و اجرا می‌شود حداکثر کشور 6 ماه بیشتر نتواند تاب‌آوری داشته باشد و اگر ما به تاریخ کشورهای دیگر مراجعه کنیم با این چنین تحریمی که از تحریم صادرات نفت و سایر موارد گرفته تا تحریم شدید بانکی و تا تحریم کشتیرانی و بیمه و سایر تحریم‌هایی که امروز با آن مواجه هستیم هیچ کشور معمولی نمی‌توانست 6 ماه مقاومت کند.

 

 

وی افزود: اینکه در طراحی آنها چنین بود که بعد از 6 ماه یعنی در پایان سال میلادی گذشته از نظام و انقلاب، دولت و مجلس چیزی نمانده باشد با محاسبات عادی یک محاسبه خیلی غلطی نبود، اما وقتی این محاسبه در برابر یک ملت آب‌دیده، یک ملتی که فراز و نشیب فراوان در تاریخ دیده، دارای فرهنگ بلند، ایمان قوی و اعتقاد به خاندان رسالت و همواره پشت‌سر پرچم سالار شهیدان آماده ایثار و فداکاری برای اهداف بلند و آرمان های خود در طول تاریخ بوده البته در برابر چنین ملتی اینگونه محاسبات، محاسبات نادرست و غلط بود.

 

روحانی گفت: آنها هم امروز به این واقعیت رسیده‌اند. من اگر بخواهم یک کلمه بگویم این است که امروز نگاه دنیا به ایران بعد از 16 ماه مقاومت حتی نگاه آمریکا نسبت به ملت ایران عوض شده، آنها هم به این نتیجه رسیده‌اند که با فشار حداکثری نمی‌توانند ملت ایران را به زانو در آورند. آن همه پیغام و پسغام با واسطه در سراسر جهان امروز مشاهده می‌کنیم به خاطر همین یأسی است که بر نقشه دشمن و افکار دشمن مستولی شده و آنها هم می‌دانند این راه پاسخ نخواهد داد.

 

وی افزود: آنها می‌دانند این جنگ تحمیلی اقتصادی همانند جنگ تحمیلی نظامی 30 سال قبل که هیچ نتیجه‌ای نداد و ملت ما علیرغم همه دشواری‌ها در برابر جهان یعنی در برابر کشوری که به ایدئولوژی شرق به ظاهر خودش را مسلح کرده بود با سلاح غرب، شوروی و فرانسه مجهز کرده بود و با پول عربستان فکر می‌کردند در برابر یک ملت تنهایی که دو ابر قدرت آن زمان یعنی نه آمریکا و نه شوروی در کنار دشمنان ملت ایران قرار گرفته‌اند، فکر نمی‌کردند ملت ایران بتواند در این جنگ پیروز شود.

 

روحانی تاکید کرد: جنگ تحمیلی دوم که از نوع اقتصادی، روانی و سیاسی است سرنوشتی بهتر از 8 سال دفاع مقدس نخواهد داشت و در این جنگ هم ملت ما پیروز صحنه است. این ادعا نیست. ما در آغاز راهبردی که نظام ما در برابر توطئه آمریکا اتخاذ کرد راهبرد صبر انقلابی و تدبیر عقلانی بود؛ ما با صبر انقلابی و تدبیر عقلانی نگذاشتیم ایران تنها بماند و توانستیم آمریکا را در انزوا قرار دهیم.

 

* سابقه نداشته که آمریکا در یک توطئه جهانی وارد شده و تنها مانده باشد

وی افزود: آمریکایی‌ها برای اولین بار است در تاریخ جهان از آن وقتی که ابر قدرتی خودشان را شروع کردند، که علیه یک کشور برنامه ریزی و توطئه می‌کنند و دنیا به آنها روی خوش، رأی مثبت نشان نمی‌دهند و راه آنها را نمی‌پذیرند و حداقل در بیان و سیاست با ملت ایران هم‌نوا است و از لحاظ سیاسی و حقوقی در مجامع بین‌المللی ملت ایران پیروز این صحنه بوده. شما یک نمونه دیگر را پیدا کنید که آمریکا در یک توطئه جهانی وارد شده و تنها مانده باشد، او به همراه اذنابش، یک رژیم منحوس نامشروع و دو ـ سه کشورک هستند، اما ملت‌ ایران خود را در کنار ملت‌های جهان و حتی دولت‌های بزرگ جهان می‌بیند.

 

* بعد از خیانت آمریکا، اروپایی‌ها هم به وظیفه خود عمل نکردند

وی ادامه داد: ما در این مسیر اولین قدمی که برداشتیم دادن یک فرصت تاریخی به کشورهای 1+4 بود. در این فرصت تاریخی آنها می‌توانستند به تعهدات خود عمل کنند و اگر به تعهدات خود عمل می‌کردند ما هم به کلیه تعهداتمان در برجام عمل می‌کردیم. بنابراین آمریکا از لحاظ سیاسی، اجتماعی و ... شکست می‌خورد. متأسفانه بعد از خیانت آمریکا و زیر پا گذاشتن تعهدش اروپایی‌ها هم یا به وظیفه خود عمل نکردند یا نتوانستند یا هر دو؛ که آنچه ما می‌فهمیم هر دو است.

 

روحانی گفت: استراتژی ما در این مسیر دو پایه بود، مقاومت داخلی و از طرف دیگر دیپلماسی فعال بود. بدون مقاومت داخلی راه به جایی نمی‌بریم، بدون دیپلماسی فعال هم مسیر و راه ما دشوار خواهد بود بنابراین پایه اصلی استراتژی ما این بود که ملت ما روی پای خود بایستد، مجلس، دولت، قوه قضاییه و همه ارکان دست به دست هم دهند تا ما بتوانیم مردم را از معضلات و مشکلات اقتصادی که آنها را تحت فشار قرار داده از این فشار بکاهیم و کاسته کنیم.

 

وی افزود: البته در این راستا رهنمودهای مقام معظم رهبری، تشکیل جلسه سه قوه و شورای عالی هماهنگی اقتصادی که با تدبیر شخص رهبری بود حتی ایشان در یک جلسه‌ای پیشنهاد دادند و فرمودند اصلش مورد قبول ما باشد و بر آن مبنا جلسه تشکیل شد و البته خیر و برکات فراوانی آن جلسه داشت و امیدواریم برکات بیشتری برای ما بعداً داشته باشد.

 

روحانی خطاب به نمایندگان گفت: شما حامیان اصلی دولت هستید، چون شما به وزرا رأی می‌دهید و با رأی اعتماد شما و کمک شما دولت تشکیل شده و با کمک شما است که دولت می‌تواند در مسیر قانونی خود قدم بردارد و با کمک شما است که در امروز ما می‌توانیم با وحدت، اتحاد و یگانگی از این مشکل عبور کنیم ولو اینکه بر مردم روزهای سختی گذشته و روزهای سختی هم در پیش است.

 

وی افزود: آنچه که ایران موفقیت به دست آورده این است که امروز بعد از اردیبهشت سال 98 که تحریم را شدیدتر کردند و به اصطلاح خودشان 100 درصد کردند و از تمام ابزار خودشان علیه ملت ایران استفاده کردند وانچنان فشاری را بر کشورها وارد کردند که اگر یک هواپیما به ایران پرواز کند یا از ایران به کشوری پرواز کند با چهار چشم (به قول ایرانی‌ها) مراقبت می‌کنند و یک کشتی اگر از مقصد ما حرکت کند مورد نظارت آنها قرار می‌گیرد و یک همچین فشاری بی سابقه است.

 

* در دو ـ سه ماه اخیر وضع ما از ماه‌های پیش بهتر است

روحانی گفت: الان باید ببینیم مقاومت ملت ایران پاسخ داده یا خیر؟ امروز ارقام و شاخص‌های ما نشان می‌دهد که در 2 ـ 3 ماه اخیر وضع ما از ماه‌های پیش بهتر است. تقریباً همه شاخص‌ها این را به ما می‌گوید. اخیرا بانک مرکزی نامه‌ای به من نوشته بود که در آن ذکر کرده بود شاخص بهای تولیدکننده و در این شاخص بهای تولید کننده نشان داده بود که ماه گذشته نسبت به ماه قبل رشد این شاخص فقط 0.7 درصد بوده یعنی کمتر از یک درصد بهای شاخص تولید کننده رشد داشته است و ماه گذشته نسبت به نقطه به نقطه به ماه گذشته مشابه سال قبل 8 واحد درصد کاهش داشتیم و این نشان می‌دهد اگر ما کاهش را در شاخص بهای تولیدکننده می‌بینیم اثرش در چند ماه آینده در تورم مصرف کننده ظاهر می‌شود. علامت امروز، یک علامت مثبت است.

 

وی افزود: قیمت ارز ما از یک ثبات نسبی در این یکی دو ماه اخیر برخوردار شده که این هم نشان داده بازار ما نوعی آرامش دارد. بازار سرمایه ما امیدوارکننده است و رشد مناسب دارد و این به معنای امید مردم به تولید است. اگر مردم به تولید امیدوار نباشند به بازار سرمایه مراجعه نمی‌کنند. شاخص‌های صنعتی به ما نشان می‌دهد هم در زمینه اخذ مجوز هم در زمینه افتتاح کارگاه‌های صنعتی ما نسبت به سال گذشته رشد‌های 20 و 18 درصدی داریم و این معنی را دارد بر خلاف تمام تبلیغات، اینکه همه تبلیغات جهانی متمرکز شده تا روحیه ملت ما را کاهش دهد اما مردم ما در مسیر تولید در حرکت هستند.

 

* برای اولین بار است که جمهوری اسلامی ایران وارد یک پیمان اقتصادی منطقه‌ای شده

وی گفت: اینکه ما در آغاز امسال کلید ساخت 110 هزار مسکن شهری و روستایی را می‌زنیم و اعلام می‌کنیم که مسکن ما در بخش ترمیم، در بخش ساخت ظرف امسال و سال آینده 900 هزار واحد خواهد بود به معنای حرکت مثبت اقتصادی جامعه ما است. این خانه‌سازی‌ها هم توسط دولت انجام نمی‌گیرد و توسط بخش خصوصی انجام می‌گیرد و دولت فقط تسهیلات لازم را فراهم می‌کند. اینکه فقط در این شرایط برای اولین بار جمهوری اسلامی ایران در یک پیمان اقتصادی ورود کرده و منطقه آزاد تجاری و روابط آزاد تجاری با جمع اوراسیا اجرایی و عملیاتی کرده و در آبان امسال عمل و اجرا می‌شود، برای اولین بار است بعد از انقلاب که جمهوری اسلامی ایران عملاً وارد یک پیمان اقتصادی منطقه‌ای شده که می‌تواند راه را برای واردات ما آسان‌تر کند.

 

وی گفت: اینکه امروز با چند کشور جهان توافق کردیم که مبادلات ما با پول ملی ما باشد به معنای ضربه بر دلار و ضربه بر توطئه‌های آمریکا نسبت به برنامه‌های اقتصادی کشورمان است. امروز شرایط آرام‌تری را در کشور مشاهده می‌کنیم نسبت به 2-3 ماه پیش و به حول و قوه الهی شرایط بهتری را در ماه‌های بعد نسبت به امسال تجربه خواهیم کرد.

 

وی گفت: اینکه دولت یازدهم و دوازدهم در شرایط بسیار سخت که اکثر این 6 سال به اثناء 1.5 سال در تحریم بوده، علیرغم این تحریم ما 14 فاز پارس جنوبی را افتتاح کردیم و به ثمر رساندیم و 15 پتروشیمی بزرگ را افتتاح کردیم و به ثمر رساندیم و در کشاوری تحولات عظیم و بزرگی را به وجود آوردیم، 600 هزار هکتار زیر آبیاری قطره‌ای و نوین قرار گرفته، طرح خوزستان، ایلام، سیستان و بلوچستان و علیرغم همه فشارها امروز گازرسانی ، آبرسانی، برق رسانی، خط تلفن، اینترنت به روستا به صورت روزانه ادامه دارد.

 

وی ادامه داد: برای مشکلات زلزله سال 96 و سیل امسال دولت همه توان خود را به کار برده نه به عنوان یک کشور تحت فشار تحریمی، بلکه به صورت یک کشور سرزنده و با نشاط با همکاری همه ارگان‌ها مشکلات را رفع می‌کند به پیش می‌رود، همه اینها نشان می‌دهد که مقاومت، ایستادگی جواب می‌دهد و در کنار آن دیپلماسی فعال می‌تواند مسیر را برای ما آسان‌تر کند.

 

* بعضی از رسانه‌ها تقابل و دوگانگی در کشورمان درست نکنند

وی افزود: ما هیچ گاه دروازه دیپلماسی را نبستیم و نخواهیم بست. سیاست این دولت از آغاز دولت یازدهم و ادامه آن در دولت دوازدهم، تعامل سازنده با جهان بوده و این را ادامه خواهیم داد. ما معتقد نیستیم که از این دو ابزار باید از یکی استفاده کنیم، ما معتقد نیستیم که مقاومت ملی با دیپلماسی فعال در تضاد است.

 

روحانی گفت: خواهش می‌کنم از بعضی از رسانه‌ها که این تضاد، تقابل و دوگانگی در کشورمان درست نکنند، شرایط ما شرایط دوگانگی نیست، شرایط ما شرایط وحدت است، نباید ما صدای دشمن را از حنجره ولو گروه مخالف دولت بشنویم، بگذار دشمن با حنجره خودش حرف بزند چرا یک عده حنجره خودش را عاریه به برنامه و صدای دشمن می‌دهند؟ ما امروز باید متحد و در کنار هم باشیم. با اتحاد، با فعال شدن همه کنار یکدیگر ما می‌توانیم از این مشکل راحت‌تر عبور کنیم و بدون اتحاد، وحدت و یکپارچگی شاید عبور از مشکل فعلی بسیار و بسیار سخت و مشکل باشد.

 

وی گفت: بعد از یکسال صبر راهبردی، ما سیاست تقابل کاهش تعهد را آغاز کردیم. بعد از یک سال دیگر این فرصت برای جهان و تاریخ کافی بود. لازم بود ما قدم‌های خودمان را در برابر دیگران که آنها تعهدات خودشان را یا کنار گذاشته یا به شدت کاهش داده بودند، این کاهش تعهدات را آغاز کنیم و این کار را از 18 اردیبهشت سال 98 آغاز کردیم. اولین قدم کاهش تعهدات را در سال جاری برداشتیم اما در عین حال مذاکره‌مان هم هم با کشورهایی که روابط نزدیک‌تر داریم مانند چین و روسیه، و هم با کشورهای دیگر مثل اروپا و دیگر کشورها ادامه دادیم.

 

روحانی افزود: در پایان 2 ماه به نتیجه ملموس نرسیدیم و لذا قدم دوم در کاهش تعهدات را برداشتیم و امروز هم این دو ماهه دوم روزهای پایانی خود را طی می‌کند. در این دو ماه دوم مذاکرات فراوانی با کشورهای مختلف داشتیم. با برخی از سران کشورها خود من حضوری و تلفنی صحبت کردیم و اساس صحبت بر این است که اگر اروپا بتواند یا به یک بیان دقیق‌تر 1+4 اگر بتواند به بخشی از تعهدات مهم خود عمل کند اینجا در این شرایط ممکن است ما هم در بحث کاهش تعهدات تجدید نظر کنیم اما اگر کار مهمی آنها انجام ندادند ما حتماً قدم سوم را در روزهای آینده بر خواهیم داشت.

 

* اگر تا روز پنج‌شنبه به نتیجه نرسیم مرحله سوم را اعلام خواهیم کرد

وی گفت: البته هرچه ما قدم پیش بگذاریم شاید از یک جهاتی حل مسأله کمی سخت‌تر شود اما از آنجایی که گام‌های ما به گونه‌ای است که هر زمانی اراده کنیم و بخواهیم به نقطه اول برگردیم آثار این کار خیلی زمان‌بر نیست، بنابراین همچنان ما بعد از مرحله سوم و گام سوم که برداشتیم باز هم به مذاکرات خودمان ادامه می‌دهیم.

 

رئیس جمهور تاکید کرد: اساس بحث ما امروز با کشورهای اروپایی این است که نفتمان را به صورت نقد یا نسیه بخرند و پیش خرید کنند و پولش در اختیار ما باشد شرایط را تسهیل می‌کند برای اینکه ما بتوانیم گام‌هایی که برای کاهش تعهدات بر می‌داریم آن را ادامه دهیم. تا پایان سال میلادی هنوز به توافق نهایی نرسیدیم اما در عین حال مذاکرات ما همچنان ادامه دارد و اگر این مذاکرات تا روز پنج‌شنبه به نتیجه نهایی نرسیم مرحله سوم را اعلام خواهیم کرد و امیدواریم حالا که روشن شده سیاست غلط آمریکا جواب نمی‌دهد و حالا که روشن شده ملت ایران در برابر اینگونه توطعه‌ها با صبر و مقاومت و ایستادگی خود خواهد ایستاد امیدواریم به مسیر تعهدات و مسیر درست برگردند.

 

* اگر به برجام برگردد یا برنگردد خیلی مهم نیست

رئیس‌جمهور گفت: آخرین نکته‌ای که در این بخش صحبتم عرض می‌کنم، ما بارها گفتیم و باز هم می‌گوییم ممکن است از تعبیرها سوء برداشت شود، ما هیچ تصمیمی برای مذاکره دو جانبه با آمریکا نداریم و نداشتیم، در هیچ مقطعی در این 1.5 سال و سال‌های قبل هیچ زمانی نبوده که پاسخ ما مثبت بدهیم ، پیشنهاد بوده اما ما پاسخ منفی دادیم، بحث مذاکره دوجانبه به صورت خصوصی مطرح نیست. ما قبلاً گفتیم آمریکا در 1+5 با هم در رابطه با مسائل هسته‌ای حرف می‌زدیم، اگر آمریکا تمام تحریم خودش را بردارد، اگر به برجام برگردد یا برنگرددخیلی مهم نیست، اگر آمریکا کل تحریم خود را بردارد باز هم امکان پذیر است در جلسه 1+5 مثل قدیم آمریکا هم حضور پیدا کند اما این مشروط به آن است که کل تحریم را بردارد.

 

وی ادامه داد: وقتی می‌گوییم مذاکره، یعنی وقتی تحریم‌ها برداشته شود و شرایطی که در برجام داشتیم، انجام شود و حرف ما واضح است ، ما در این کشور اصول سیاست‌های ما را رهبر معظم انقلاب تعیین می‌کند، سیاست‌های کلی نظام توسط ایشان ترسیم می‌شود، همه ما مسیر واحدی را طی می‌کنیم و بنابراین آنچه که دشمنان فکر می‌کنند تفرقه و اختلاف وجود دارد در امنیت و مصالح ملی‌ ما وجود ندارد.

 

* بطحایی وزیر خوبی بود و در دولت هیچ مشکلی بین ما با وزرا نبود

رئیس جمهور گفت: یک وزارتخانه ملی وزارت صنایع دستی، فرهنگی و گردشگری است و یک وزارتخانه دیگر دوست داشت در کنار شما باشد و در استعفای خود نوشته بود که می‌خواهم در انتخابات مجلس شرکت کنم و از طریق دفتر ما و اصرار ایشان باعث شد که من استعفای ایشان را بپذیرم ضمن اینکه آقای بطحایی هم وزیر خوبی بود، در دولت هیچ مشکلی بین ما با وزرا نبود و امروز هم آقای حسینی که در این چند ماه زحمت را بر دوش گرفتند و آموزش و پرورش را سرپرستی کردند بسیار راضی هستیم و بیش از آنچه ما فکر می‌کردیم ایشان توانست آموزش و پرورش را اداره کند.

 

وی ادامه داد: در موضوع میراث فرهنگی باید بگویم که نیازی نیست بگویم که میراث فرهنگی چقدر برای هویت ملی ما مهم است و اگر میراث فرهنگی نبود ما زبان تمدن نداشتیم. زبان تمدن و معماری، رسا است، ترجمه هم نمی‌خواهد و همه دنیا هم می‌فهمد. کاری که امروز در استان‌های مختلف ما وجود دارد و کمتر استانی داریم که آثار 700 یا 800 ساله در آن نباشد که پرچمدار هویت ایرانی است برخوردار هستند. بنابراین نگهداری، معرفی به دنیا و عرضه به داخل یک وظیفه ملی ما است. گردشگری به عنوان یک پیشران امروز در اقتصاد و اشتغال ما است.

 

روحانی خاطرنشان کرد: ما امروز 2 کار بزرگ باید انجام دهیم. در بحث اشتغال نباید بگذاریم در شرایط فشار اقتصادی جوان‌های ما بیکار بمانند. نباید بگذاریم آمار بیکاری ما رشد کند، باید در شرایط تحریم هم آن را کاهش دهیم. مسأله دوم در بحث محیط کسب و کار ما باید بتوانیم محیطی را ایجاد کنیم که مردم به خوبی بتوانند در این کشور سرمایه‌گذاری کنند و برای این کار موضوع گردشگری برای ما بسیار مهم است، هم موجب سرمایه‌گذاری در کشور و در بخش‌های مختلف می‌شود و هم می‌تواند موجب اشتغال بسیار خوب در کشور ما باشد.

 

* افتخار می‌کنم دولت در شرایط تحریم توانست آمار بیکاری را کاهش دهد

وی بیان داشت: ما امروز نیاز داریم و من افتخار می‌کنم دولت در شرایط تحریم توانست آمار بیکاری را کاهش دهد و از 12.1 به 10.8 برساند که این به معنای این است همه بخش اجرایی کشور ما، مجلس و سایر مسئولین در این زمینه فعال بودند پس گردشگری برای ما مهم است و خوشبختانه گردشگری رو به توسعه است. خدا را شکر هر سال نسبت به سال قبل  گردشگران بیشتری به کشور ما وارد شدند و برای اقتصاد و صنایع دستی ما بسیار مهم است صنایع دستی هم موجب تحول در اشتغال ما می‌شود و هم معرف فرهنگ ایرانی ما می‌شود.

 

روحانی گفت: آقای مونسان در قبل در همین سمت فعالیت می‌کردند، ایشان با نشاط، پرکار، خوش‌فکر، از بهترین دانشگاه این کشور فارغ‌التحصیل شده و آمادگی دارد که این بار مسئولیت را بر دوش بگیرد و من امیدوارم با رأی شما نمایندگان در این 2 سال باقیمانده همچنان آقای مونسان بتواند در این سمتی که تاکنون بوده البته از این به بعد به عنوان وزیر، این مسئولیت را بر عهده بگیرد.

 

وی تصریح کرد: آموزش و پرورش نیز برای ما وزارتخانه پایه‌ای و اساسی در کشورمان است و هرآنچه برای آینده کشور می‌خواهیم آغازش از آموزش و پرورش است. اگر معنویت، نشاط، پیشرفت اجتماعی، پیشرفت صنعتی، اشتغال، قدرت ملی می‌خواهیم از این آموزش و پرورش آغاز می‌شود. یک سرمایه بسیار بزرگی امروز در اختیار ما است به عنوان امانت مردم 14 میلیون دانش‌آموز در اختیار ما است و بیش از 900 هزار نفر عزیزانی که این بار آموزش و پرورش را بر دوش گرفتند و این کار را انجام می‌دهند.

 

* حاجی میرزایی مزایای ویژه دارد؛ در این شش سال عصبانیت او را ندیدیم

رئیس قوه مجریه گفت: آموزش و پرورش جزء وزارتخانه‌هایی است که یک مقدار پیچ و خم‌های بیشتری دارد و می‌بایست از این پیچ و خم‌ها عبور می‌کردیم. برای آموزش و پرورش 9 نفر را در ذهن داشتیم که در مجموع به جناب آقای حاجی میرزایی رسیدیم. ایشان یک مزایای ویژه خودش را دارد که شاید اگر وزیر دیگری بود این مزایا را نداشت. در خصوص خلق و خو و ادب یک انسان فوق‌العاده‌ای است و در این 6 سال عصبانیت ایشان را تجربه نکردیم. در همه روزهای سخت دولت و دبیری دولت که کار ساده‌ای نیست، تنظیم و آماده کردن برنامه‌ها برای دولت کار ساده‌ای نیست و ایشان این کارها را با نظم، حوصله و دقت انجام داده و ندیدیم که ایشان متنی را به دولت بیاورند که در آن اشتباه باشد و این نشان از حوصله، دقت و پرکاری ایشان  است ضمن اینکه ایشان با سیاست‌ها، مصوبات دولت آشناست. 

 

وی اظهار داشت: آموزش و پرورش بسیار حساس و مهم است و می‌دانم معلمین عزیز همچنان مطالباتی دارند و باید کمک کنیم به آنها و آقای حاجی میرزایی این توان را دارد و تحصیلاتش که علوم اجتماعی است و تجربه کار معلمی و تجربه 20 ساله آموزش و پرورشی را دارند. مطمئنم در دوران ایشان یک تحول بسیار خوبی را در آموزش و پرورش شاهد خواهیم بود که این برای آینده همه ما بسیار مهم خواهد بود. من از نمایندگان می‌خواهم که به این دو وزیر رأی دهند تا با وزرا کابینه دولت را بچرخانیم بخصوص اینکه نزدیک مهرماه و سال تحصیلی جدید است و امیدوارم در این مسیر و شرایط سخت کشور انشاالله موفق باشیم.

 

*  قاضی‌پور: انتخاب دم دستی وزیر آموزش و پرورش چوب حراج به فرهنگیان است

نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در این نشست و در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش،در مخالفت با وی اظهار داشت: ما نسبت به معیشت فرهنگیان کم کاری کرده‌ایم. 

 

وی با بیان اینکه در انتخاب وزیر آموزش و پرورش ارزان‌فروشی کرده‌‌اند، افزود: انتخاب دم دستی برای تصدی وزارت آموزش و پرورش چوب حراج بر فرهنگیان است. 

 

 

نماینده مردم ارومیه در مجلس در ادامه عنوان کرد: آقای حاجی میرزایی! شما 20 سال از وزارت آموزش و پرورش و این حوزه دور بوده‌اید و حادثه پیرانشهر هم بعد از سال‌ها هنوز در ذهن‌ها مانده است و روز قیامت شما چه خواهید کرد البته در زاهدان، سیستان و بلوچستان نیز موارد مشابهی داشتیم. 

 

این نماینده مجلس در ادامه مخالفت خود با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: آقای حاجی میرزایی! شما از بدنه آموزش و پرورش نیستید درواقع انتخاب شما سیاسی است. انتخاب شما به عنوان وزیر یک وزارتخانه تاثیرگذار نگران‌کننده است. 

 

قاضی‌پور با طرح این سوال که آیا در بدنه فرهیخته آموزش و پرورش گزینه مناسبی برای تصدی وزارتخانه وجود نداشت، گفت: آیا فقط برای معرفی این گزینه از دفتر رئیس‌جمهور افراد بودند؛ متاسفانه ماه‌ها طول می‌کشد تا گزینه پیشنهادی آموزش و پرورش از مسائل تخصصی آموزش و پرورش و حوزه‌های مختلف آن پی ببرد. 

 

وی خاطرنشان کرد: دولت با انتخاب حاجی میرزایی یک اشتباه استراتژیک کرده است. آقای حاجی میرزایی! پرافتخارترین کار شما در هیات دولت بوده است. 

 

نماینده مردم ارومیه در مجلس با طرح این سوال از حاجی میرزایی که چرا شفاف‌سازی نکرده‌اید که برای فرهنگیان چه برنامه‌هایی دارید و برای آنها چه خواهید کرد گفت: بارها همه نمایندگان اسناد بالادستی را مطالعه کرده‌اند اما آقای حاجی میرزایی از برنامه‌های علمیاتی  خود حرفی نزده است. 

 

وی یادآور شد: آقای حاجی میرزایی! برای مردم و رهبری چه کارهایی می‌خواهید انجام دهید و برای مطالبات و معیشت فرهنگیان به صورت مشخص چه برنامه‌های عملیاتی دارید. 

 

قاضی‌پور خطاب به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش بیان کرد: شما هیچ ا شاره‌ای به مشکلات و چالش‌های پیش‌روی آموزش و پرورش نکرده‌اید. 

 

وی در خاتمه تصریح کرد: متاسفانه بدون نگرش به آسیب‌های پیش روی حوزه آموزش و پرورش نمی‌توان ساختار کنونی این حوزه را اصلاح کرد. 

 

* نگهبان‌ سلامی: حاجی میرزایی یک مقاله هم در حوزه آموزش و پرورش ندارد

محمود نگهبان سلامی نماینده مردم خاف در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و در مخالفت با وی طی سخنانی اظهار داشت: بنده 20 سال تجربه حضور در آموزش و پرورش و دانشگاه را داشتم. 

 

وی افزود: در تمام دنیا آموزش و پرورش اولویت اصلی و اولیه همه دولت‌ها است اما رئیس جمهور چرا آموزش و پرورش را با اولویت چندم هم نگاه نمی‌کند. 

 

نماینده مردم خاف در مجلس ادامه داد: وزرای دولت تدبیر و امید وعده اجرا و تحقق سند تحول بنیادین را دادند اما متاسفانه محقق نشد. 

 

نگهبان سلامی خاطرنشان کرد:  وقتی آموزش و پرورش اولویت روحانی و هیات دولت نیست چگونه وزیر آموزش و پرورش می‌خواهد مسائل فرهنگیان را برطرف و دغدغه آنها را حل کند. 

 

وی خطاب به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: شما که دو دهه از آموزش و پرورش فاصله داشته‌اید چگونه می‌خواهید مشکلات فرهنگیان را برطرف کنید. 

 

نماینده مردم خاف در مجلس، حاجی میرزایی گزینه پیشنهادی آموزش و پرورش را فردی اخلاق‌مدار و محجوب خواند و گفت: با نگاهی به سوابق ایشان متوجه می‌شویم که نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که چاره‌ای برای دغدغه فرهنگیان وجود داشته باشد. 

 

وی در ادامه اضافه کرد: آقای حاجی میرزایی بیش از 6 سال در دولت بوده است اما برنامه‌ای درست برای فرهنگیان ندارد. 

 

نماینده مردم خاف در مجلس در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: رئیس جمهور از بطن جامعه فرهنگیان این کشور کسی را انتخاب نکرد که با مشکلات فرهنگیان آشنا باشد. 

 

نگهبان سلامی همچنین ابراز تاسف کرد که امروز قشر بازنشستگان و فرهنگیان با مشکلات عدیده، شرمنده خانواده خود هستند. 

 

وی به نابرابری در حوزه آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: دغدغه رهبری برای توسعه حوزه مهارتی جلوه‌ای در برنامه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ندارد. 

 

نماینده مردم خاف در مجلس در بخش پایانی سخنانش با اشاره به اینکه معمولا کسی که عهده‌دار چنین مسئولیتی می‌شود باید در مرحله اول مهارت تخصصی داشته باشد گفت: متاسفانه آقای حاجی میرزایی حتی یک مقاله هم در این حوزه نداشته است لذا در چنین شرایط حساسی آموزش و پرورش نیاز به فردی متخصص و کارآمد دارد. 

 

* آموزش و پرورش مصوبات اخیر مجلس را اجرایی کند

محمدحسین فرهنگی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در این جلسه در موافقت با برنامه‌های پیشنهادی محسن حاجی میرزایی گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش گفت: در رده‌های میانی هر سازمان مدیران باید مهارت‌های ادراکی داشته باشند در حالی که در قاعده هرم مدیریتی سازمان‌های مختلف مدیران باید مهارت‌های فنی داشته باشند.

 

وی افزود: با توجه به شناختی که از ابتدای پیروزی انقلاب از آقای حاجی میرزایی گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت آموزش و پرورش داشته‌ام اعلام می‌کنم که وی دارای مهارت‌های ادراکی بسیار زیادی است که می‌تواند سنگ بنای مهمی را در این وزارتخانه ایجاد کند.

 

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نمایندگان مجلس تاکید زیادی بر اجرای سند بالادستی تحول بنیادین آموزش دارند و همچنین مخالف سند ننگین و استکباری 2030 هستند، البته پیشنهادات زیادی از سوی نمایندگان در این باره وجود دارد که بعد از حضور آقای حاجی میرزایی در آموزش و پرورش تقدیم وی خواهد شد.

 

فرهنگی در پایان گفت: مجلس در سال‌های اخیر مصوبات خوبی درباره وزارت آموزش و پرورش داشته است که امیدوارم آقای حاجی میرزایی این برنامه‌ها را اجرا کند.

 

* دولت لایحه‌ای برای انقلاب مهارتی در آموزش و پرورش به مجلس ارائه کند

محمدرضا منصوری نماینده مردم ساوه در مجلس شورای اسلامی در این جلسه در موافقت با برنامه‌های پیشنهادی محسن حاجی میرزایی گزینه وزارت آموزش و پرورش گفت: سرنوشت مملکت در دست وزارت آموزش و پرورش است.

 

وی افزود: دنیا تغییر کرده و برنامه‌های آقای حاجی میرزایی نشان می‌دهد که می‌تواند جبران‌کننده اشتباهات گذشته در وزارت آموزش و پرورش باشد. وقتی تکنولوژی و فناوری در دنیا تغییر کرده است نباید مدیریت در وزارت آموزش و پرورش سنتی باشد.

 

منصوری خاطرنشان کرد: نظام آموزشی ما مانند 50 سال گذشته اداره می‌شود و متاسفانه فارغ‌التحصیلانی را به کشور معرفی کرده‌ایم که توان کارآفرینی ندارند.

 

نماینده مردم ساوه در مجلس تصریح کرد: تنها راه نجات کشور برای برون‌رفت از مشکلات، اشتغالزایی است و اینکه آقای حاجی میرزایی در برنامه‌های خود برای صدارت در وزارت آموزش و پرورش به گلیم‌بافی و فرشبافی در مدارس اشاره کرده موضوع مطلوبی است.

 

وی تصریح کرد: باید جوان‌هایی که با دریافت دیپلم از آموزش و پرورش فارغ‌التحصیل می‌شوند، همزمان مهارت خوبی هم داشته باشند تا جذب بازار کار شوند.

 

منصوری گفت:‌ وقتی گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش توان خود را بر افزایش مهارت در این وزارتخانه و مدارس به عنوان یکی از برنامه‌های اصلی‌اش قرار داده نکته‌ای مثبت است.

 

نماینده مردم ساوه در مجلس اظهار داشت: بیش از 100 هزار دکتر بیکار در خانه‌ها وجود دارد و باید تلاش کنیم تا مهارت‌ها در مدارس ارتقا پیدا کند تا هیچ کس بیکار نباشد.

 

منصوری گفت: 20 سال قبل تعدادی از جوانان گرد یکدیگر آمدند و موشک نازعات را ساختند ولی چرا ما نمی‌توانیم خودرویی به روز و مدرن بسازیم که البته علت آن به ضعف آموزش و پرورش بازمی‌گردد، هرچند که برنامه‌های آقای حاجی میرزایی و راهکارهای مندرج در آن در این باره می‌تواند مشکل را حل کند اما باید بکوشیم صادرات و تولید کشورمان را ارتقا دهیم.

 

نماینده مردم ساوه در مجلس افزود: وقتی نمی‌توانیم حقوق‌های عقب‌افتاده فرهنگیان را پرداخت کنیم، باید بدانیم که این موضوع در شان جمهوری اسلامی نیست.

 

وی افزود: ما در رشته‌های پزشکی در کشور بسیار موفق بوده‌ایم که البته این امر زمانی محقق شده است که توانسته‌ایم بر نخبگان تاثیر بگذاریم، اما باید آموزش و پرورش تلاش کند نگاه عموم جامعه را تغییر دهد.

 

منصوری خاطرنشان کرد: جوانان و دانش‌آموزان باید در مدارس و بخش‌های مختلف آموزش و پرورش، هنر، خدمات، فرشبافی و انواع مهارت‌ها را فرا گرفته و در این زمینه خود را ارتقا دهند.

 

نماینده مردم ساوه در مجلس اظهار داشت: دولت باید لایحه‌ای را برای انقلاب مهارتی در آموزش و پرورش به مجلس ارائه کند. این در حالی است که مجلس نمی‌تواند به دلیل بار مالی طرحی را به صحن بدهد.

 

منصوری خاطرنشان کرد: وقتی 95 درصد بودجه وزارت آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق فرهنگیان می‌شود، طبیعی است که نمی‌توان انتظار خاصی از وزیر داشت اما باید به سمت کارآفرینی و صادرات‌محوری حرکت کنیم.

 

* حاجی میرزایی به تحولات نظام آموزشی شناخت کافی دارد

حمید بنایی نماینده مردم گناباد در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست در جریان بررسی صلاحیت محسن حاجی میرزایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به عنوان نماینده موافق اظهار  داشت: در چند روز گذشته در کمیسیون‌های مختلف و جلسات مباحثی را درخصوص آقای حاجی میرزایی بررسی کردیم. 

 

وی افزود: گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش برنامه‌های خوبی را در مجموعه اقدامات خود قید کرده است و ای کاش همه نمایندگان برنامه وی را مطالعه می‌کردند.

 

نماینده مردم گناباد در مجلس ادامه داد: آموزش و پرورش در جایگاه والایی در نظام جمهوری اسلامی قرار دارد لذا ما از آقای حاجی میرزایی خواستیم تا این وزارتخانه را جناحی و سیاسی نکند. 

 

وی اضافه کرد: حضور یک میلیون فرهنگی دلیل بر اهمیت حوزه آموزش و پرورش دارد. مگر نگفتیم به مساله فرهنگیان و مشکلات آنها رسیدگی نشده است؟ بنابراین توجه به فرهنگیان از جمله اولویت‌های وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش است. 

 

وی حذف تنوع مدارس را از جمله برنامه‌های وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش خواند و در ادامه گفت: در هیچ کجای دنیا بیست و سه نوع مدرسه وجود ندارد و این نوعی بی‌عدالتی است، بنابراین حذف تنوع مدارس از برنامه‌های حاجی میرزایی است. 

 

این نماینده مجلس دهم شورای اسلامی در ادامه موافقت خود با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: از جمله برنامه‌های وزیر پیشنهادی نظام رتبه‌بندی معلمان و اولویت‌دهی به دانشجویان دانشگاه‌های فرهنگیان است. 

 

وی جدی گرفتن آسیب‌های اجتماعی از سوی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را از دیگر برنامه‌های وی برشمرد و یادآوری کرده که حاجی میرزایی قول داده است که مدارس خارج از کشور را ساماندهی کند چرا که باید شان معلمان خارج از کشور تامین شود. 

 

بنایی با بیان اینکه آقای حاجی میرزایی فردی پاکدست و نجیب است، گفت:  به هیچ وجه  او قدرت‌طلب و جاه‌طلب نیست. 

 

وی شایسته‌سالاری و استفاده از همه ظرفیت‌های آموزش و پرورش را از دیگر نقاط قوت برنامه‌های پیشنهادی وزیر آ‌موزش و پرورش خواند و گفت: این گزینه زبان و روش برنامه‌‌ ریزی کشور و حوزه آموزش و پرورش را به خوبی می‌شناسد. 

 

نماینده مردم گناباد در مجلس با اشاره به اینکه حاجی میرزایی نسبت به تحولات نظام آموزشی شناخت کافی دارد گفت‌: از جمله برنامه‌های وزیر پیشنهادی وزیر آموزش و پرورش می‌توان به بهبود راهبردی مدیریت آموزش و پرورش اشاره کرد. 

 

بنایی در خاتمه بیان کرد: طراحی و پیاده‌سازی، صلاحیت حرفه‌ای در حوزه متبوع خود، کاهش تمرکز و تفویضاختیارات به مدارس و همچنین واگذاری اختیارات کافی به مدارس از جمله برنامه‌های دیگر وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش است که باعث افزایش مشارکت معلمان،‌ والدین و دانش‌آموزان می‌شود. 

 

* ذوالقدر: ظرفیت زنان در پست‌های مدیریتی آموزش و پرورش استفاده شود

سیده فاطمه ذوالقدر عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی هم در نشست علنی امروز خانه ملت در جریان بررسی برنامه‌های وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و در موافقت با وی طی سخنانی اظهار داشت: امروز که رئیس جمهور محسن حاجی میرزایی را به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش معرفی کرده است، باعث امیدواری است. 

 

وی افزود: آقای حاجی میرزایی عضو شورای معلمان بوده که همواره نه قدرت طلب بوده است و نه جاه‌طلب و درپاکدستی او شکی نیست. 

 

 

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: گزینه پیشنهادی آموزش و پرورش در برنامه‌های خود موارد قابل توجهی را ذکر کرده است که از جمله آن می‌توان به ارتقای سلامت و بهداشت و توسعه و ترویج فعالیت‌های بدنی اشاره کرد. 

 

ذوالقدر پیاده‌سازی برنامه‌های فرهنگی و تفریحی برای دانش‌آموزان و همچنین بازمهندسی برنامه‌های درسی را از جمله برنامه‌های پیش روی حاجی میرزایی خواند و گفت: یکی از موارد مطلوب برنامه‌های وی اصلاح نظام پرداخت براساس شایستگی‌ها و همچنین بازآموزی معلمان و استفاده از فناوری‌های نوین است. 

 

وی خاطرنشان کرد: از جمله برنامه‌های حاجی میرزایی ارتباط قوی با محوریت دانشگاهیان فرهنگی و شهید رجایی است. 

 

وی با  بیان اینکه هرچند انتظارات ما برای معرفی وزیر زن در حوزه آموزش و پرورش محقق نشد اما انتظار داریم از ظرفیت زنان در  پست‌های مدیریتی وزارت آموزش و پرورش استفاده شود. 

 

ذوالقدر در پایان گفت: توجه به دختران بازمانده از تحصیل و همچنین تجهیز و توسعه هنرستان‌های حرفه‌‌ای و همچنین خرید خدمات از جمله مواردی است که وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش باید به آن توجه کند. 

 

* جای خالی گام‌های عملیاتی برای فرهنگیان در برنامه‌های حاجی میرزایی

محمد اسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی هم در ادامه این نشست در جریان بررسی صلاحیت محسن حاجی میرزایی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و در مخالفت با وی اظهار داشت: آقای حاجی میرزایی! آیا با اختیارات کامل به وزارتخانه آمده‌اید؟

 

وی افزود: قبل از شما هم وزرای قبلی برنامه‌های مدونی را ارائه کردند، اما چرا این برنامه‌ها عملیاتی نشد و چرا در نقطه شروع پایان یافت.

 

نماینده مردم تبریز در مجلس در ادامه یادآور شد: چرا هیچ کدام از مطالبات فرهنگیان و مشکلات نظام آموزشی و موارد مشابه عملیاتی نشد؟ آیا دولت به حاجی میرزایی اختیار داده است یا خیر؟

 

سعیدی یکی از مشکلاتی که جامعه از آن رنج می‌برد را تمرکز اختیارات در تهران و وزارتخانه‌ها دانست و گفت: چرا این اختیارات را تفویض نمی‌کنند؟

 

وی با تاکید بر اینکه اختیارات دیگری به خود وزرا باید داده شود، گفت: هنگام رای اعتماد همه به وزرا رای اعتماد دادند اما وزرا نتوانستند به درستی نقش خود را ایفا کنند.

 

نماینده مردم تبریز در مجلس با اشاره به اینکه فرهنگیان جزو موثرترین قشر جامعه هستند خاطرنشان کرد: چرا سرانه مدارس ما سال‌هاست که قطع شده است و مشخص نیست گام‌های عملیاتی در حوزه فرهنگیان در برنامه پیشنهادی حاجی میرزایی نیست.

 

سعیدی با بیان این نکته که پشت درهای بسته وزارت آموزش و پرورش برای سیستان و بلوچستان و آذربایجان شرقی گرفته می‌شود، بیان کرد: در صورتی که در خود استان‌ها اگر این تصمیمات اخذ می‌شد، مشکلات نیز سریع برطرف می‌شد.

 

وی با ابراز تاسف از اینکه فارغ‌التحصیلان در حال حاضر گرفتار شده‌اند، این سوال را مطرح کرد که وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش چه برنامه‌ای برای این مسئله دارد.

 

نماینده مردم تبریز در مجلس در خاتمه سخنانش با اشاره به اینکه بازنمایی نظام تامین مالی به چه مفهومی است، بیان کرد: در اصل 30 قانون اساسی بر نظام آموزش رایگان تاکید شده است اما اینکه دوباره به سمت والدین برای تامین بودجه می‌روند درست نیست، بنابراین وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در این مورد باید توضیحات کافی ارائه کند.

 

* کبیری: حاجی میرزایی 18 سال از فضای آموزشی جدا بوده است

سید تقی کبیری نماینده مردم خوی و چای‌پاره در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش طی سخنانی اظهار داشت: وزیر پیشنهادی وزارتخانه آموزش و پرورش بسیار مهم و حساس است.

 

وی افزود: سوابق مدیریتی و اخلاق حاجی میرزایی بر همگان روشن است اما ما بر اساس وظیفه‌ای که داریم و سوگندی که یاد کرده‌ایم، باید نکاتی را درباره مخالفتان با وی بگوییم.

 

نماینده مردم خوی در مجلس اظهار داشت: متاسفانه رئیس جمهور گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش را در دقیقه 90 مطرح کرده است.

 

کبیری خطاب به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: سوابق شما نشان می‌دهد که 18 سال از فضای آموزشی جدا بوده‌اید و همچنین قبل از آن در نهضت سوادآموزی بوده‌اید که در این حوزه هم وضعیت مشخص نیست.

 

 

وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: موضوع حضور حاجی میرزایی در وزارتخانه آموزش و پرورش شرط لازم را دارد اما کافی نیست. برنامه‌های پیشنهادی حاجی میرزایی بسیار کلی  و آرمان‌گرایانه است و درواقع برنامه‌ای است که در برنامه‌های هر وزیری دیده می‌شود.

 

 

وی با انتقاد از اینکه در برنامه‌های وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش کلی‌گویی مطرح شده است گفت: همسان سازی حقوق بازنشستگان در کجای برنامه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دیده می‌شود؟

 

 

وی با انتقاد از اینکه در برنامه‌های وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش کلی‌گویی مطرح شده است گفت: همسان سازی حقوق بازنشستگان در کجای برنامه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دیده می‌شود؟

 

* وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش: اگر آینده را خودمان نسازیم دیگران آن را برای ما می‌سازند

محسن حاجی میرزایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش هم صبح امروز در صحن علنی مجلس گفت: از همه همکاران عزیز فرهنگی در سراسر ایران اسلامی که دارند خود را برای برگزاری یک مهر باشکوه و آغاز سال تحصیلی آماده می کنند سلام عرض می کنم و به همه آنها خداقوت می گویم.

 

وی ادامه داد: ما به آینده نمی رویم ما آینده را می‌سازیم و اگر آینده را خودمان نسازیم دیگران آن را برای ما خواهند ساخت. ما منابع زیر‌زمینی فراوان و تجهیزات گران قیمت، فناوری های نو و سرمایه های اقتصادی داریم که همه این ها بسیار مهم هستند اما انسان ها مهم تر هستند.

 

حاجی میرزایی خاطر نشان کرد:  این انسانها هستند که آینده را می سازند همان کسانی که امروز روی نیمکت مدارس ما دانش آموز هستند. امروزه این باور وجود دارد که بنیادی‌ترین، پایدارترین، موثر‌ترین و حتی ارزان ترین راه برای بهبود جوامع برای ایجاد رفاه در زندگی مردم و دستیابی به هدف های جامعه مسیر آموزش و پرورش است.

 

وزیر پیشهادی آموزش و پرورش تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند اگر ما منابع زمینی فراوانی داشته باشیم اما نیروی انسانی نداشته باشیم فایده ای ندارد. برنامه‌ریز تمدن نوین اسلامی آدم‌ها هستند معلمان هستند و دانش آموزانی هستند که آینده ایران را می سازند. هزینه کردن در آموزش و پرورش هزینه نیست یک سرمایه‌گذاری بی‌نظیر است.

 

وی بیان داشت:  هرچند این سرمایه‌گذاری کم بازده و طولانی‌تر است اما دیرپا‌تر، اسیر‌تر و قابل اعتنا تر اس.  خوشبختانه انقلاب اسلامی چهلمین سال خود را با موفقیت و افتخار پشت سر گذاشت و اکنون گام دوم را آغاز کرده است؛ گامی در جهت پیشرفت و تعالی بیشتر و گامی در جهت میدان دادن به نیروهای جوان و با انگیزه است.

 

حاجی میرزایی تاکید کرد: تحقق مجموعه رهنمودهای مقام معظم رهبری در گام دوم و مجموعه سیاست ها و قانون برنامه، مبنای عمل ما در این دوره مسئولیت خواهد بود. خوشبختانه آموزش و پرورش از یک سند خوب برخوردار است این سند میثاق ملی ما برای ساختن یک انسان مستقل و شرافتمند است.

 

وی ادامه داد: این سند میثاق ما برای ساختن آموزش و پرورش ای است که به درد مردم و رنج های مردم اعتنا می کند و برای توسعه کشور ارمغانی در پیش دارد.

 

حاجی میرزایی خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیان داشت: دوستان عزیز ما در تمام این دهه‌ها که در آموزش و پرورش فعالیت شده است چه کرده ایم؟ چه انسان هایی را تربیت کرده ایم ؟ ساحت‌هایی را متعرض شده ایم. آیا تمام فرزندان ما در تمام ساحت‌های اعتقادی، دینی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و علمی و فناوری هنری زیبا شناختی و زیستی که همه این ها ساحت های متنوع زندگی انسانی است بهره ای از این ها برده اند؟

 

وی تصریح کرد: آیا آموزش و پرورش ما شهروندان ای مستقل و مسئولیت پذیر تربیت می کند؟ پاسخ روشن است؛ اما متاسفانه علی رغم اینکه توانستیم آموزش و پرورش را گسترش دهیم اما آنطور که شایسته فرزندان این مرز و بوم است آنچنان که فرزند شایسته فرهنگ غنی ما زمینه لازم را برای رشد و پرورش آنها فراهم نکرده‌ایم.

 

 

حاجی میرزایی گفت: محتوای برنامه های درسی ما و بسته های یادگیری ما جامعیت لازم را ندارد. کتب درسی ما باید در جهت دستیابی به اهداف غنی‌تر نظام تربیت و آموزش بازنگری و تولید شود. روش‌های آموزشی نباید موجب اضطراب و تشویش خاطر دانش آموزان باشد. تشویش و اضطراب جای هیجان و شوق یادگیری را در دل و ذهن فرزندان ما رخنه کرده است.وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در مورد برنامه‌های خود برای این وزارت‌خانه بیان داشت:  آموزش حافظه محور فربه شده و آموزش و پرورش مهارتی نحیف شده است. آموزش‌های حافظه محور انواع مهارت ها از جمله مهارت های زندگی مستقل، مهارت یادگیری، مهارت حل مسئله و مهارت‌های انسان تراز تمدن اسلامی را به حاشیه برده است.

 

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش تصریح کرد: اضطراب در مدرسه علاقه مندی به تحصیل و امکان بروز خلاقیت را کاهش می دهد درخت تنومند تربیت در چنین فضای مسمومی رشد و نمو می کند ما نیازمند محیطی هستیم آرام برای معلم و دانش آموز در مدرسه.

 

وی اضافه کرد: افزایش شادی و نشاط در مدارس و آموزش مهارت‌های زندگی از برنامه‌های فوری و جدی من خواهد بود. فعالیت های پرورشی و تربیتی برای تحکیم باورهای دینی و استمرار ارزش‌های دینی و اخلاقی تشویق و ترغیب و نهادینه سازی عمل به احکام و مناسک عبادی به خصوص مبادرت در امر نماز و نیایش در صدر برنامه‌ها خواهد بود و از ظرفیت کانون پرورش فکری برای کمک به این مدارس در این زمینه استفاده جدی خواهد شد.

 

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در مورد اهمیت نظام مهارتی گفت: من ظرفیت سازمان فنی و حرفه ای کشور را در کنار آموزش و پرورش قرار خواهم داد تا در تعامل با آموزش و پرورش برای توسعه مهارت‌ها که هدف‌گذاری شده است فعالیت شود و باید نسبت به مجموعه برنامه‌های آموزشی ما افزایش پیدا کند از پیش دبستانی تا پایان دوره متوسطه به صورت تخصصی اقدام کنم.

 

وی بیان داشت: توانایی کسب معاش حلال، توانایی افراد برای اینکه بتوانند اقتصاد ساده‌ای را پایه‌ریزی کنند و زندگی خودشان را شکل دهند و از انزوا و استیصال بیرون بیایند و از فقر و درماندگی نجات پیدا کنند نیازمند توسعه مهارت ها است و این کار جزو اولویت‌های من خواهد بود.

 

حاجی میرزایی تصریح کرد: برنامه منظم و منسجم و جذابی برای تقویت تربیت بدنی و سلامت توسعه برنامه های ورزشی به خصوص برای دختران طراحی کرده‌ایم. توسعه تربیت بدنی در مدارس، تقویت عادات ورزش کردن، نهادینه کردن برنامه های سالم بدنی به نحوی که در تمام عمر افراد بتوانند همچنان به ورزش ادامه دهند از برنامه‌های ما است.

 

وی ادامه داد: این کار سالانه هزاران میلیارد از هزینه های درمانی کشور می‌کاهد هزینه های خانوار را کاهش می دهد و سلامت نسل را تامین می‌کند این کار را در تعامل با وزارت ورزش و وزارت بهداشت و درمان انجام خواهم داد.

 

حاجی میرزایی در مورد عدالت در نظام آموزش و پرورش بیان داشت: در مورد بحث عدالت باید گفت  عدالت آموزشی، برابری فرصت های یادگیری رکن کلیدی کاهش پایدار نابرابریهای اقتصادی و اجتماعی است.

 

وی بیان داشت: همه نابرابری‌هایی که در سطوح قدرت و ثروت شکل می‌گیرد ریشه‌اش در نابرابری هایی است که در فرصت های یادگیری به خصوص فرصت‌های کیفی یادگیری ایجاد می شود دسترسی به فرصت‌های برابر و باکیفیت حق همه شهروندان است و ما باید برای این تلاش کنیم.

 

حاجی میرزایی اظهار داشت: توسعه مدارس دولتی جزو سیاست های اصلی من خواهد بود. افزایش کیفیت مدارس دولتی از سیاست‌های من خواهد بود من مخالفتی با مدارس غیردولتی ندارم و این گونه مدارس هم با نظارت و ارزیابی دولت درست و هدایت شده در مسیر صحیح باید به کار خودشان ادامه دهند و توسعه پیدا کنند اما به عنوان دولت وظیفه دارم که کیفیت مدارس دولتی را ارتقا ببخشم و به مردم قدرت انتخاب دهیم.

 

وی باظهار داشت: حق انتخاب برای آموزش شرط اولیه آزادی بشر و پیش نیاز توسعه است. ما باید با جبر جغرافیایی در آموزش و پرورش مقابله کنیم. برای بسته عدالت آموزشی باید امکان انتخاب دانش آموزان را بالا ببریم. الان دانش آموزان مدارس دولتی در جبر جغرافیایی گرفتار شدند یعنی اینکه یک دانش آموز از یک طرف خیابان نمی تواند به سمت آن طرف خیابان در مدرسه که ترجیح می دهد ثبت نام کند برود چراکه با ضوابط فعلی منطقه بندی ما سازگار نیس.

 

حاجی میرزایی با تاکید بر اینکه در فرهنگ دینی ما حق انتخاب حق والدین است، خاطر نشان کرد: والدین باید امکان انتخاب برای انتخاب مدرسه فرزندانشان را داشته باشند. ای حق از حقوق خانواده است و حتماً باید اصلاح شود و جزو برنامه‌ها و اولویت‌های من است.

 

وی اضافه کرد: بهره‌مندی برای دانش‌آموزان از بودجه دولتی حق طبیعی آنهاست برای رسیدن به این مقصود در درجه اول باید بپذیریم که تک تک دانش آموزان مدارس دولتی حق دارند از این سرانه ای که برایشان در نظر گرفته شده که حدود ۳ میلیون و پانصد هزار تومان است استفاده کنن.

 

حاجی میرزایی اظهار داشت: من با مشارکت تیمی از اقتصاددانان توانمند و جوان مدلی علمی را برای تشکیل و فعال سازی تعاونی های معلمان و مدیریت مدارس طراحی می‌کنم به نحوی که با نوعی رقابت تنظیم شده میان مدارس دولتی که همگی متعهد به آموزش رایگان هستند و درآمد اصلی آنها از همان اعتبارات دولتی است منجر به بهبود کیفیت آموزشی شود. مجموعه مناسبات کنونی در نظام تعلیم و تربیت ما به نوعی شکسته انگیزه و شکسته کیفیت منجر شده است باید برای ارتقاء کیفیت به میدان آمد و کار کرد.

 

وی خاطر نشان کرد: ما باید از ظرفیت مهم استفاده از ابزارهای آموزشی استفاده کنیم؛ فناوری های نوین عرصه های جدیدی را برای ما باز کرده است، آموزش و پرورش باید از فضای مجازی اختصاصی به صورت رایگان و با استفاده از رسانه ها و فناوری های نوین آموزشی با مشارکت برترین معلمان و توسعه دادن امکان و دسترسی برای آموزش رایگان و با کیفیت در همه مناطق کشور فراهم کند.

 

حاجی میرزایی تصریح کرد: امروز به مدد کیفیت های جدید می توانیم دانش آموزان مناطق محروم را از استادان و معلمان برتر و توانمندی های آنان برخوردار کنیم مقابله با بازماندگی از تحصیل هر کودکی که از تحصیل باز می ماند و در معرض این خطر بزرگ قرار دارد که در آینده بیکار دچار فقر و مستعد آسیب های اجتماعی بشود این یکی از دغدغه‌های بزرگ من است که این حوزه میان بخشی که از سویی به اقتصاد آنها و از سوی دیگر به نیازهای آموزشی آنها مرتبط است در ارتباط با وزارت رفاه و تعاون اجتماعی نسبت به تغییر وضعیت این کودکان اقدام می‌کنیم.

 

وی اضافه کرد: معلم کارمند نیست معلم مهمترین رکن تعلیم و تربیت است. معلم جانشین همه نداشتن ها است. در همه فرآیندهای آموزشی ما در محتوای آموزشی فضای آموزشی تجهیزات آموزشی نقص و کاستی وجود داشت این معلم است که می‌تواند همه نقص ها را جبران کند و اگر معلم توانمندی لازم و کافی را نداشت منزلت و اعتلای کامل را کسب کرد و در جامعه از منزلت لازم برخوردار نشد هیچ یک از امکانات دیگر به کار نخواهد آمد.

 

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: بدانیم اندیشه هیچ کشوری از معلمانش فراتر نمی رود سقف اندیشه و منزلت معلمان آن جامعه است من با دولت هماهنگی کردم و از مجلس شورای اسلامی طلب استمداد می کنم که با همکاری دولت و مجلس و مطابق آن چیزی که در زیر نظام های منابع انسانی آمده است لایحه خاصی را مخصوص معلمان تدوین کنیم و جایگاه و رفعت معلمان آن گونه که شایسته است تدوین کنیم.

 

وی خطاب به معلمان کشور گفت: توسعه و کیفیت بخشی و آموزش دوره دبستان به عنوان بنیان اصلی نظام آموزشی به ویژه تقویت و توسعه دوره پیش دبستانی ایجاد پوشش کامل جزو برنامه‌های من خواهد بود در دوره اول و دوم متوسطه که ماموریت آن شناسایی استعدادها و پرورش و هدایت تحصیلی و شغلی دانش آموزان از آن با توسعه برنامه های مهارت آموزی زمینه یادگیری حداقل یک مهارت را که از اهداف سند تحول بنیادین است تسهیل خواهد کرد یکی از اولویت‌های من در اجرا سند تحول توجه به توسعه کیفی و کمی هنرستان‌ها است که بار سنگینی آموزش مهارت‌ها را بر عهده دارد.

 

حاجی میرزایی بیان داشت: یکی از منابع نارضایتی کارکنان و معلمان آموزش و پرورش شیوه انتخاب مدیران این وزارتخانه و ادارات کل استان‌ها است. ستاد وزارتخانه برای اجرای تحول نیاز به جوان گرایی و اعتماد به ظرفیت‌های درون وزارتخانه دارد و مطمئناً سال‌های آتی نسلی از مدیران جوان مسئولیت آموزش و پرورش کشور را برعهده خواهد گرفت.

 

وی اضافه کرد: آموزش و پرورش مملو از زنان توانمندی است که ظرفیت‌های مدیریت و راهبردی آموزشی و اداری را در تمام سطوح دارند. ۵۰ درصد دانش آموزان ما دختران هستند باید نسبت مدیران زن به همین حدود برسد تا بتوانند برنامه‌ریزی‌ ظرافت های تعلیم و تربیت دختران را مادرانه درست کنند و ما این هدف را تعقیب خواهیم کرد.

 

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش بیان داشت: ما با مشکل نادیده گرفته شدن از قبیل عدم احترام کافی به حقوق اقوام و اقلیت های مذهبی و اهل‌سنت روبرو هستیم ما باید به سمتی سوق بدهیم و به سمتی برویم که حفظ ضمن حفظ میراث فرهنگی زبانی و بومی محلی تسلط ایشان را بر زبان فارسی در سخن گفتن و نوشتن به حد مطلوب برسد و جلوی هرگونه نقص آن برای توانمندی شان گرفته شود من ضامن اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی خواهم بود و اقدامات در دست اجرا را هم توسعه خواهم داد و هم تسریع می‌کنم.

 

وی تصریح کرد: همه اهداف بلند آموزش و پرورش نیازمند توجه به واقعیت‌های موجود است باید واقع‌بین باشیم واقع بینی در این شرایط بدین معناست که ابتدا باید مسائل آزار دهنده و روی زمین مانده آموزش و پرورش را تا حد ممکن بهبود ببخشیم تا زمینه برای دور اندیشی و برداشتن گام های بلند برای رسیدن به حیات طیبه فراهم شود و آن توجه به اقتصاد آموزش و پرورش است.

 

حاجی میرزایی در مورد اقتصاد این وزارت‌خانه گفت: اقتصاد آموزش و پرورش بیمار است. آموزش و پرورش از بودجه که دارای ضعف شدید ساختاری‌ است رنج می برد. باید برای اصلاح بودجه آموزش و پرورش اقدام کنیم. بودجه آموزش و پرورش همیشه با یک سوم کسری بسته می‌شود و دلیل این کسر این است که بیش از یک سوم هزینه های پرسنلی از قبیل حق التدریس و خرید خدمات به هزینه هایی دیگرو هزینه های اجتناب ناپذیر تلقی نمی شود.

 

وی اضافه کرد: بودجه آموزش و پرورش باید بر مبنای عملکرد بسته شود و واقع‌بینانه تنظیم شود من با آقای رئیس‌جمهور دیروز صحبت کردم امروز در محضر جناب آقای جهانگیری و سایر اعضای دولت که اینجا هستند عرض می کنم که درست است مطالبات معوق فرهنگیان باید به سرعت سامان داده شود و این کار را در دستور کار داریم و پرداخت پاداش بازنشستگان آغاز شده و استمرار پیدا خواهد کرد اما مشکل را باید ریشه ای حل کرد.

 

حاجی میرزایی خاطر نشان کرد: حل ریشه‌ای مشکل بودجه آموزش و پرورش ما نیازمند این هستیم که از ابتدا بودجه واقع‌بینانه تنظیم شود و من این کار را خواهم کرد. ما باید به حقوق معلمان فکر کنیم این دولت تلاش این بود که هر ساله افزایش حقوق متناسب با تورم باشد و فرهنگیان و معلمان عزیز از این حق برخوردار خواهند شد.

 

وی بیان داشت: باید حقوق معلمان منظم پرداخت شود وقتی که تاخیر در پرداخت حقوق معلم اتفاق می‌افتد از یک سو معیشت او آسیب می بیند و از یک سو اعتبار و منزلت آموزش ما در معرض مخاطره قرار می گیرد و باید برای فکر کرد.

 

حاجی میرزایی تاکید کرد: برای حل مسکن معلمان برنامه ای را در پیش داریم و تلاش خواهیم کرد برای افزایش برخورداری فرهنگیان از مسکن؛ از صندوق ذخیره استفاده خواهیم کرد. تمام ظرفیت های موجود را برای ارتقای کرامت و منزلت معلمان بسیج خواهم کرد.

 

وی اظهار داشت: اقتصاد آموزش و پرورش محدود به اعتبارات دولتی نمی‌شود و بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان در قالب کلاس‌های کمک آموزشی و انتشار کتب کمک آموزشی کلاس های کنکور و کلاس خصوصی و هزینه هایی که خود مردم می‌پردازند هزینه می‌شود. این حجم بزرگ نقدینگی به اهداف آموزش ما خدمت نمی کند. این حجم بزرگ اقتصادی خروجی نظام آموزشی ما که دانش آموزان هستند به جایی که تبدیل به شهروندی مستقل و مشارکت جو و دارای عادات و رفتار مناسب کنند اینها را تست زن بار می آورد.

 

وی در این باره ادامه داد: این روش اضطراب مدام را به آنها تحمیل می‌کند و باید اصلاح شود و کنکور باید اصلاح شود و تاثیر معدل برای ورود به دانشگاه افزایش یابد. سال‌هاست آموزش و پرورش مدیریت دارایی‌هایش به عنوان فروش بلکه به عنوان اهرم قرار دادن دارایی ها برای حل مسائل آموزش و پرورش و توسعه آموزش کیفی استفاده می شود و من اقتصاددانانی را که تحول خواه هستند در آغاز مسئولیت اگر مورد اعتماد دوستان قرار گیرم برای این کار مامور خواهم کرد و به اقتصاد آموزش و پرورش سامانی خواهم داد.

 

حاجی میرزایی تصریح کرد: همه فرمایشاتی که موافقان و مخالفان گفتند غالباً دغدغه های من هست و احترام می گذارم و از همه مخالفان و موافقان تشکر می کنم و تلاش ما این است که این دغدغه های مشترک را به پیش ببریم.

 

*  مونسان: حرکت جهادی را سرلوحه کار خود قرار خواهم داد

علی اصغر مونسان وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی هم در صحن علنی مجلس، ضمن تشکر از تدبیر مجلس برای ارتقای سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه گفت: از تدبیر مجلس برای ارتقا سازمان به وزارتخانه با توجه به مسئولیت وزارتخانه و تنوع مسئولیت تشکر می کنم.همچنین تشکر بعدی از نمایندگان مخالف دارم که با نقطه نظرات شان ما را راهنمایی کردند و با تغییر ساختار و ارتقای ساختار بتوانیم این دغدغه ها را پاسخ دهیم.

 

وی افزود: امروز که با پیشنهاد رئیس جمهور و طی مراحل قانونی در پیشگاه نمایندگان حضور دارم تعامل دولت و مجلس کارگشاست و اگر تقدیر بر این باشد که این کمترین سرباز آرمان های نظام با دست منتخبان مردم به عنوان وزیر دولت دوازدهم شوم، بنا بر فرمایش رهبر انقلاب در دیدار با هیأت دولت در عید غدیر حرکت جهادی و نیت الهی سرلوحه کار خود قرار داده و در تعامل با وکلای مردم در ارتقای اقتصاد و فرهنگ در کشور با توجه به پتانسیل های موجود داشته باشم.

 

وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت  میراث فرهنگی و صنایع دستی  تصریح کرد: تلاش میکنم درباره نقش بنیادین وزارت میراث فرهنگی در  اقتصاد و فرهنگ مواردی که می تواند نقش مهمی در نشاط اجتماعی و اشتغال برای امروز وآینده فرزندان مان ایفا نماید، اظهاراتی بیان کنم.

 

وی ادامه داد: باید بدانیم در آینده ای نه چندان دور نرم افزار و اطلاعات صنایع را خواهند بلعید. شرکت های خدمات دهنده که امروز مالک انبوه دارایی فیزیکی باشند در آینده تبدیل به نرم افزار می شود.

 

مونسان اظهار داشت: هم اکنون یکی از بزرگترین شرکت های سازنده هواپیما در دنیا بزرگترین شرکت هتلداری جهان را داراست، بدون داشتن حتی یک هتل. شرکت های فعال در زمینه الکترونیک با ارائه نرم افزارهای تشخیصی خود با دقت در تشخیص انواع سرطان خواهد آمد یعنی افزایش طول.

 

وی ادامه داد: ماشین های بدون راننده در خدمت حمل و نقل خواهد بود و فرزندان دیگر به دنبال ارائه گواهینامه نخواهد بود.

 

وی بیان کرد: 70 تا 80 درصد شغل ها تا 20 سال آینده دیگر وجود نخواهند داشت. ایده هایی که برای قرن 20 طراحی شده اند در قرن 21 محکوم به شکست خواهند بود. شغل های جدید به وجود می آید و 40 درصد از مشاغل امروز از بین می روند.

 

مونسان تصریح کرد: زمانی در سال 1950 میلادی، بیش از 25 میلیون گردشگر در سطح بین المللی به سفر رفتند اما این رقم در حال حاضر به یک میلیارد و 400 میلیون نفر رسیده و پیش بینی می شود تا صد سال آینده 4.7 میلیارد گردشگر برسد.

 

وی ادامه داد: موضوعاتی مانند هواپیمای بدون سرنشین، قطارهای فوق سریع و ماشین ها متفکر یعنی ماشنین هایی مثل انسان فکر و آگاهانه تصمیم می گیرند برای سفرهای فضایی یک شرکت گردشگری طراحی شده که مردم را به مریخ برسانند یعنی وقت بیشتر اوقات فراغات، آرامش و عبادت، گشت و گذار و تفریح است. همچنین تنها کسب و کار فیزیکی در آینده رشد خواهد داشت صنعت گردشگری است.

 

مونسان اظهار داشت: امروز صحبت از وزارتخانه ای است که هم ابعاد اقتصادی و ابعاد مهم فرهنگی و اجتماعی دارد. در بعد فرهنگی و اجتماعی حفاظت و مرمت از بناهای مهم تاریخی و آداب و سنن یعنی میراث فرهنگی ملموس و ناملموس کشورمان و انتقال آن به آینده از وظایف این وزارتخانه است.

 

وی ادامه داد: حفاظت و توسعه هنرهای سنتی و صنایع دستی کشور و احیای هنرهای در حال زوار به عنوان میراث ناملموس کشور، معرفی فرهنگ ناب ایرانی اسلامی به دنیا از طریق گردشگران خارجی ورودی به کشور و نشان دادن چهره واقعی ملت کشور به دنیا از دیگر ابعاد فرهنگی و اجتماعی وزارتخانه به شمار می رود.

 

وی بیان کرد: شاید بتوان گفت که به صورت 100 درصد گردشگران خارجی که به کشور می آیند پس از بازگشت سفیران کشورمان و جمهوری اسلامی است و با واقعیت کشور اشنا می شوند. این بزرگترین محل ارائه فرهنگ ناب کشور است. همچنین ایجاد فضای امید بخش وبا نشاط در کشور از طریق گردشگری حلال و در جارچوب احکام دین مبین اسلام، توزیع عادلانه ثروت و درآمد از طریق توزیع یکنواخت گردشگری در کشور از دیگر ابعاد فرهنگی و اجتماعی وزارتخانه به شمار می رود.

 

مونسان با اشاره به ابعاد اقتصادی وزارتخانه تصریح کرد: در ابعاد اقتصادی، امروز گردشگری در جایگاه اقتصاد سوم جهان قرار گرفته است که این رتبه به واسطه ویژگی های منحصر به فردش مانند نرخ بالای ایجاد اشتغال، ارزش افزوده بالا، ارز آوری بالا، زود بازده بودن و نرخ پایین سرمایه گذاری به ازای هر شغل است.

 

وی ادامه داد: ما در وجه گردشگری کشور به ازای هر 50 میلیون تا صدمیلیون سرمایه گذاری یک شغل ایجاد می کنیم درحالی که در بخش صنعت بین 500 میلیون تا یک میلیارد  یعنی نیاز به 10 برابر سرمایه گذاری است.بنابراین با توجه به اینکه یکی از مهم ترین موضوعات و مشکلات کشور موضوع اشتغال است این صنعت گردشگری می تواند با اندک سرمایه گذاری، بسیاری از مشکلات ایجاد شغل در کشور را حل کند.

 

مونسان اظهار داشت: توزیع عادلانه درآمد و ثروت از کسب و کارهای بزرگ، ساخت پروژه های بزرگ گردشگری و هتل های پنج ستاره تا کسب و کارهای کوچک و صنایع دستی و بوم گردی ها را در ابعاد اقتصادی وزارتخانه بر می گیرد.

 

وی افزود: نقش محرک اقتصادی که حوزه گردشگری دارد، در ایام عید نوروز با حرکت گردشگری تمام شئون اقتصادی کشور به حرکت در می آید و تحرک جدی در اقتصاد کشور ایجاد می شود.

 

وی بیان کرد: در بخش صنایع دستی علاوه بر ابعاد فرهنگی دارای ابعاد اقتصادی است. کشورمان ایران به واسطه ظرفیت های بی نظیر تاریخی و فرهنگی بناهای متعدد تاریخی، اماکن بی نظیر دینی، وجود بیش از 600 موزه فعال و همچنین ظرفیت های بی نظیر طبیعی و تنوع آب و هوایی جزو 10 کشور پرظرفیت گردشگری جهان دسته بندی شده است. خوشبختانه گردشگری در کشور با رشد خوبی به سمت جلو می باشد، علی رغم مشکلاتی که به واسطه تحریم ها به وجود آمد.

 

مونسان تصریح کرد:برخی از نمایندگان اعلام کردند که تفاوت نرخ ارز موجب رشد گردشگری شده  است، ما نمی گوییم این امر باعث رشد نبوده اما دلیل عمده نبوده بلکه پکیج های سفر به ایران در خارج از کشور به صورت دلاری می فروشیم و الان اتفاقی که افتاده سود آژانس های گردشگری بیشتر شده است. در گذشته پکیج های سفر 1200 دلار تا 2200 دلار می فروختیم و الان هم با همان نرخ فروخته می شود.

 

وی بیان کرد: به واسطه تحریم برای صنعت گردشگری کاهش پرواز مستقیم داشتیم که یکی از اجزای مهم توسعه گردشگری خارجی است.

 

مونسان تصریح کرد: تنش های منطقه ای، حتی کوچکترین تنش روی گردشگری اثر زیادی می گذارد و تلاطمات ارزی گردشگران را سرگردان می کند؛ علی رغم این موضوعات با تدابیر سازمان میراث فرهنگی گذشته انجام شد که می توان به لغو روادید با کشورهای هدف، تعیین کشورهای هدف و تمرکز روی کشورهای منطقه ای و تبلیغات وسیع در فضای مجازی اشاره کرد که این موارد سبب شد تا اثرات مضر تحریم کاهش یابد.

 

مونسان اظهار داشت: در چهارماهه سال گذشته حدود 8 هزار عمانی به کشور سفر داشتند که گردشگران عمانی بخش زیادی از گردشگران سلامت و توریست درمانی ما را تشکیل می دهند. امسال این عدد به نسبت مشابه به 80 هزارنفر پس از لغو روادید انجام شده است.

 

وی افزود: اخیرا با کشور چین لغو روادید کردیم که 150 میلیون گردشگر خروجی دارد و هدفگذاری مان در فاز اول یک میلیون گردشگر چینی و در فاز بعدی به دومیلیون گردشگری چینی در کشور برسانیم.

 

مونسان تصریح کرد: بنا بر آمار بانک مرکزی در سال 97، سهم صنعت گردشگری  از جی دی پی کشور از   11.8 میلیارد دلار بوده که بنظر عدد خوبی است که باید این رقم ارتقا یابد تا به ظرفیت های واقعی کشور نزدیک شود.

 

وی ادامه داد: هدفگذاری این است که این سهم 2.9 درصد جی دی پی را به عدد 4.5 درصد افزایش دهیم که بالغ بر 20 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون بالغ بر 200 هزار میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری در حوزه پروژه های گردشگری است که از میان 405 هتل و 154 هتل چهار و پنج ستاره در این پروژه هاست که تمام تلاش مان این است که 60 تا 70 درصد پروژه ها را تا پایان سال به نتیجه برسانیم. 

 

مونسان تصریح کرد: بیش از 4 هزارو پانصد موافقت اصولی صادر شده که این روند رو به رشد است.

 

وی افزود: 1.8 میلیارد دلار در این دولت جذب سرمایه گذاری شده است، علاوه بر آن مجموعه فعالیت انجام شده در هر سه حوزه در دو سال گذشته موجب ایجاد 300 هزار شغل درکشور شده است.

 

وی یادآور شد:  بهره برداری از  1425 پروژه بوم گردی در دو سال گذشته علاوه بر تأمین زیرساخت ها در حوزه طبیعت گردی، موجب ایجاد اشتغال و  جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر و حتی باعث حرکت معکوس شده است. همچنین این امر رونق اقتصادی در روستاها را به وجود آورده و برای جوانان ایجاد اشتغال کرده است.

 

وی خاطرنشان کرد: ما در غالب بوم گردی اجازه دادیم که هر کسی با اندکی سرمایه و با وام های ارزان قیمت از محل طرح اشتغال روستایی فضای کسب و کار ایجاد کنند. دواقع ما آنها را پشتیبانی کردیم که این یعنی عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه ثروت که یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری و نمایندگان مردم است.

 

مونسان تصریح کرد: صنایع دستی به اقتصاد کشور کمک کرده است؛ صادرات بیش از 289 میلیون دلار از مبادی گمرگی  بوده و برآورد می شود با توجه به  تعداد گردشگران خارجی در کشور حدود 300 میلیون دلار به صورت چمدانی یعنی بیش از 600 میلیون دلار کسب درآمد شود.

 

* نمایندگان با ادامه‌ جلسه علنی صبح امروز موافقت کردند

 پس از گذشت چهار ساعت از بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، رأی‌گیری برای ادامه جلسه برای تعیین تکلیف بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و میراث فرهنگی و صنایع دستی انجام شد که نهایتا نمایندگان با 192 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 244 نماینده حاضر در جلسه با ادامه‌دار شدن جلسه علنی صبح امروز خانه ملت موافقت کردند. 

 

* محمودزاده: تخریب آثار تاریخی در زمان مونسان به دلیل عدم نظارت بیشتر شد

جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با برنامه پیشنهادی علی اصغر مونسان گزینه دولت در زمینه میراث فرهنگی گفت:‌متاسفانه در دوران آقای مونسان در سازمان میراث فرهنگی تخریب آثار تاریخی به دلیل عدم نظارت بیشتر شده است.

 

وی ادامه داد:‌ روند تخریب و آسیب رسانی آثار تاریخ در استان‌های مختلف برای همگان مشهود است. ما هر روز شاهد از بین رفتن آثار باستانی و تاریخی زیادی در کشورمان بوده و ورود گردشگران خارجی به کشورمان هم کاهش پیدا کرده است.

 

نماینده مهاباد در مجلس اظهار کرد: چرا باید منابع مالی و بودجه‌ای ما وابسته به نفت باشد، در حالی که ظرفیت بالایی در حوزه گردشگری و توریسمی داریم؛ این موضوع به ضعف میراث فرهنگی باز می‌گردد.

 

محمودزاده  گفت: ترکیه موارد زیادی از آثار فرهنگی ما به نام خود به ثبت رسانده و حتی 9 میلیون گردشگر خارجی و بیش از سه برابر ایران را برای ارز آوری به آنجا رفته‌اند.

 

وی گفت:‌گردشگران ایرانی که به خارج برای تفریح سفر می‌کنند متاسفانه کمترین اطلاعی از آثار تاریخی، باستانی و گردشگری کشورمان دارند که این موضوع به ضعف میراث فرهنگی باز می‌گردد.

 

نماینده مهاباد در مجلس  گفت: بر اساس گزارش کمیسیون تخصصی مجلس و مرکز پژوهش‌ها بدترین رتبه ایران در زمینه مؤلفه‌های شاخص گردشگری و تفریحی مربوط به پایداری محیطی و عدم اولویت‌بندی در این بخش بوده است.

 

محمودزاده اظهار داشت: یک مدیر به ازای هر 5 کارشناس در سازمان میراث فرهنگی وجود دارد در حالی که اعتبارات بودجه‌ای این سازمان 4 برابر نسبت به قبل شده و اعتبارات تملکی آن دو برابر شده است

 

وی گفت:‌به کار گیری نیروهای قراردادی و تغییر وضعیت استخدامی آنها و استفاده بهینه از نیروهای به کار گرفته شده در سازمان میراث فرهنگی به خوبی انجام نشده است.

 

نماینده مهاباد درمجلس گفت:نبود اعتبار لازم برای ثبت جهانی آثار تاریخی و باستانی منجر به سوءاستفاده دیگران شده است.

 

محمودزاده گفت:‌ عدم تمدید اعتبار مناسب برای بازسازی اماکن تاریخی منجر به نابودی آنها شده و بعضی از این  اماکن به مرغداری ودامداری تبدیل شده و حتی پشت بام برخی از این اماکن تاریخی قیرگونی شده است.

 

وی  گفت:‌ سهل‌انگاری در صدور مجوز برای تاسیس پتروشیمی‌ها و صنایع سنگین در جوار آثار باستانی و تاریخی موجب نابودی این آثار شده که بخشی از ضعف آقای مونسان در مدیریت سازمان میراث فرهنگی است.

 

نماینده مهاباد درمجلس اظهار داشت:‌تخریب آثار ثبت شده در زمان مدیریت مونسان در میراث فرهنگی به دلیل عدم نظارت وی به این سازمان بوده است.

 

محمودزاده گفت: بهره‌مند نشدن از نیروهای مرتبط با حوزه گردشگری و کمبود راهنمایان گردشگری در دوران مدیریت مونسان در این سازمان بوده است. ضمن اینکه متاسفانه بانک اطلاعاتی لازم از ورودی گردشگران خارجی به کشورمان وجود ندارد.

 

وی گفت:‌عدم به کارگیری راهکارهای مناسب برای درآمدزایی در سازمان میراث فرهنگی بسیار ملموس است ضمن اینکه عدم برند سازی در صنایع دستی و عدم بهره‌مندی از هنرمندان و عدم استقرار نمایشگاه‌های ثابت صنایع دستی بخشی از ضعف مونسان و میراث فرهنگی است.

 

نماینده مهاباد درمجلس افزود:‌ ورود صنایع دستی بی‌کیفیت وعدم بکارگیری انجمن‌های تخصصی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری بخشی دیگر از ضعف مونسان است.

 

محمودزاده گفت:‌ هر چند مونسان به دلیل نزدیکی به رئیس‌جمهور به عنوان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و صنایع دستی به مجلس معرفی شده است اما آمارها نشان می‌دهد که مشکلات حوزه میراث فرهنگی در زمان مونسان نه تنها کمتر نشده بلکه بیشتر هم شده است.

 

* خاتمی: 50 درصد انحراف از اسناد بالادستی میراث فرهنگی در زمان مونسان

سیدمرتضی خاتمی نماینده ماهنشان در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه در مخالفت با برنامه پیشنهادی علی اصغر مونسان گزینه دولت برای وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، گفت: مونسان حرکت‌های مهمی بر اساس اسناد بالادستی در میراث فرهنگی انجام نداده است.

 

وی افزود: بر اساس آمار فقط 50 درصد کارها در سازمان میراث فرهنگی بر اساس اسناد بالادستی قرار دارد.

 

خاتمی ادامه داد:در طول دو سال اخیر شاهد نگاهی غیر جامع در حفظ میراث فرهنگی در کشور بوده‌ایم و برخی از این میراث در شرف نابودی است. این در حالی است که تلاش مؤثری برای برگرداندن آثار سرقت شده از کشورمان به ایران نشده است.

 

وی تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی و شخص مونسان در تثبیت نشانگان گردشگری ضعف داشته‌اند این در حالی است که فقدان مدیریت در ستاد سازمان میراث فرهنگی  ضعف دیگر آقای مونسان است.

 

نماینده مردم ماهنشان گفت:‌ عدم طبقه‌بندی و اولویت‌بندی آثار میراث فرهنگی وعدم هدف گذاری بر اساس اهمیت میراث در دوران مونسان و حضور غیرهدفمند و غیرمؤثر وی در جلسات استانی ضعف دیگر آقای مونسان محسوب می‌شود.

 

خاتمی گفت:‌مونسان حرکت‌های مهمی را بر اساس سند بالا دستی انجام نداده است و بر اساس آمار فقط 50 درصد کارهای میراث فرهنگی بر اساس اسناد بالاد ستی بوده است.

 

وی افزود: رویکرد رونق مسافرت داخلی به دلیل گرانی و افزایش نرخ ارز در کشورمان بوده است نه مدیریت آقای مونسان در میراث فرهنگی و نباید رئیس سازمن میراث فرهنگی خود را اسیر این آمار کند.

 

نماینده مردم ماهنشان گفت:‌ مونسان باید بگوید چقدر توانسته نظر هیأت دولت را برای ارتقای افزایش درآمدهای گردشگری جلب کند. 

 

خاتمی افزود: بسیاری از آثار فاخر در لیست اولویت‌دار سازمان میراث فرهنگی ودستور کار مونسان قرار ندارد ضمن اینکه عدم تبلیغات صحیح برای متوسعه گردشگری و حضور توریسم در کشورمان کاملا مشهود است.

 

وی در پایان گفت:‌ باید به سمت توسعه گردشگری و افزایش سهم آن در درآمدهای ناخالص ملی سوق پیدا کنیم و ضمن اینکه این را هم باید گفت برنامه‌های مونسان برای وزارت میراث فرهنگی به هیچ وجه منطبق با اهداف برنامه ششم توسعه واسناد بالادستی نیست.

 

* 116 موافق و 14 مخالف مونسان برای سخنرانی ثبت نام کردند

یوناتن بت‌کلیا نماینده آشوریان در مجلس  شورای اسلامی در این جلسه در موافقت با برنامه پیشنهادی علی اصغر مونسان گزینه دولت برای وزارت میراث فرهنگی گفت: وقتی 116 موافق برای حمایت از برنامه‌های مونسان و 14 مخالف در انتقاد از وی ثبت نام کرده‌اند نشانه نگاه مثبت نمایندگان به مونسان در وزارت میراث فرهنگی است.

 

بت‌کلیا افزود: میراث فرهنگی شامل تمام نشانه‌های زندگی بشری است که ریشه در گذشته‌های دور یک سرزمین دارد.

 

وی  تصریح کرد:‌نقش میراث فرهنگی در توسعه صنعت توریسم بسیار بالاست که می‌تواند زمینه‌های دیگری را فراهم کند.

 

نماینده آشوریان در مجلس خاطرنشان کرد: دولت‌ها باید بتوانند ضمن معرفی فرهنگ و تاریخ خود به جهان زمینه را برای جذب گردشگر و ارزآوری فراهم کنند تا زندگی مردم بهبود پیدا کرده و تبادلات فرهنگی افزایش پیدا کند.

 

بت‌کلیا گفت:‌هر ایرانی مسئول صیانت از هویت آثار تاریخی و باستانی خود است. 

 

وی گفت:‌ وقتی کلیساهای جامعه مسیحی در گذر تاریخی ایران باقی مانده است موجب شده این قوم در سرزمین خود احساس تنهایی نکند.

 

نماینده آشوریان در مجلس گفت:‌ مونسان را سال‌هاست می‌شناسم و او به دور از هر جناح‌بندی است.

 

بت‌کلیا گفت:‌رشد52 و نیم درصدی گردشگران ورودی در سال97 که 8 مییون و 700 هزار نفر هستند بخشی از مدیریت مثبت مونسان در سازمان میراث است.

 

وی  گفت:‌رشد 66 درصدی درآمدهای ارزی ورودی گردشگران در سال 97 که معادل 11 میلیارد و 600 میلیون دلار است. 

 

نماینده آشوریان در مجلس گفت:‌تدوین سند راهبردی سند گردشگری در برنامه ششم توسعه و همچنین جلب مشارکت بین‌المللی برای حمایت از 6 پروژه توسعه گردشگری بخش دیگری از اقدامات مونسان در میراث فرهنگی است.

 

بت‌کلیا گفت:‌لغو روادید گردشگران عمانی و چینی اقدام مؤثری است مونسان انجام داده است. ضمن اینکه سازمان میراث فرهنگی با حمایت یونسکو توانست تبریز 2018 وهمدان 2018 را برگزار کند. 

 

وی در پایان افزود: وقتی 116 نماینده موافق سخنرانی در صحن علنی در حمایت از برنامه‌های مونسان ثبت نام کردند و فقط 14 مخالف این برنامه وجود دارد یعنی اینکه از هم اکنون به مونسان تبریک می‌گویم.

 

* لاهوتی: لغو روادید ورود گردشگران کشورهای بیشتری در دستور کار قرار گیرد

مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود هم در موافقت با برنامه پیشنهادی علی اصغر مونسان گزینه دولت برای وزارت میراث فرهنگی گفت: از اینکه با پیگیری‌های علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی لغو قرارداد گردشگران چینی وعمانی تشکر می‌کنم اما این وزارتخانه باید بکوشد لغو روادید کشورهای دیگر را محقق کند.

 

لاهوتی افزود: یکی از مشکلات مونسان در سازمان میراث به کمبود نیرو بازمی‌گردد ولی این موضوع دست او نیست چرا که قطعا او می‌خواهد نیروهای قراردادی‌اش را تغییر وضعیت دهد.

 

وی گفت:‌فقط 600 میلیارد تومان کل منابع اعتباری که در دست سازمان میراث فرهنگی است این در حالی است که سازمان در سال گذشته این سازمان 600 میلیون دلار صادرات صنایع دستی داشته است. 

 

نماینده لنگرود در مجلس گفت: ایران جزو 10 کشور برتر در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی جهان است این در حالی است که صنعت گردشگری امروز سومین صنعت پرسود دنیا محسوب می‌شود.

 

لاهوتی گفت: مجلس در گام اول توانست سازمان میراث فرهنگی را به وزارتخانه تبدیل کند البته باید در گام بعدی شرح وظایف جدیدی را برای آن بنویسیم.

 

وی  خاطرنشان کرد: از اینکه لغو روادید در باره گردشگران عمانی و چینی اجرایی شده است از آقای مونسان و سازمان میراث تشکر می‌کنم ولی باید تعداد کشورهای لغو روادید را افزایش دهیم تا بتوانیم زمینه ورود گردشگر خارجی را به ایران فراهم کنیم.

 

نماینده لنگرود در مجلس  گفت:‌ سفر ایرانیان به خارج در سال گذشته 31 درصد کاهش داشته است. ضمن اینکه واگذاری بخش‌های مخالف حاکمیتی به بخش‌های خصوصی از دیگر اقداماتی است که مونسان و مدیریت سازمان میراث فرهنگی انجام داده‌اند.

 

لاهوتی گفت:« انتخاب ایران به عنوان محور هماهنگی کشورهای حاشیه خزر بخشی از تدابیر مونسان در سازمان میراث بوده است.

 

وی در پایان افزود: تعهد،تخصص و تجربه مونسان در سازمان میراث فرهنگی بسیار مطلوب است.

 

* سالک: میراث فرهنگی طبق اقتصاد مقاومتی به منبع درآمدی تبدیل شد

حجت‌الاسلام احمد سالک هم در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: عملکرد آقای مونسان در جایگاه ریاست سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در طول دو سال گذشته با یک مدیریت قوی و با طراحی و توجه به مبانی برنامه پنج‌ساله ششم توسعه بوده است. 

 

نماینده مردم اصفهان در مجلس اظهار داشت: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاربرد اقتصادی و فرهنگی دارد که هر دو مقوله اقتصاد و فرهنگ در برنامه‌های آقای مونسان مد نظر قرار گرفته است. 

 

وی افزود: گردشگرانی که به کشور ما می‌آیند با یک ذهنیت خراب وارد کشور می‌شوند که ذهن آنها توسط استکبار جهانی و فضای مجازی نسبت به کشور ما تغییر یافته است و وقتی گردشگران از کشور ما می‌روند سفیران جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی ما در سراسر دنیا هستند و از این طریق ما برنامه‌های انقلابی خود را در سراسر جهان گسترش می‌دهیم. 

 

سالک خاطرنشان کرد: وزارت میراث فرهنگی حافظ میراث کهن فرهنگی کشور ما است و همجنین حافظ انقلاب اسلامی است و در بخش اقتصادی هم درآمد گردشگری در کشور ما چند برابر درآمد فروش نفت خام است. 

 

نماینده مردم اصفهان در مجلس اظهار داشت: از این بابت در حوزه گردشگری 129 هزار و 99 شغل ایجاد شده با حجم و وزن 101 هزار و 258 تن و بالغ بر 613 میلیارد در این حوزه ما ارزآوری داشته‌ایم  و توانسته‌ایم صنایع دستی‌مان را از طریق گردشگری صادر کنیم. 

 

وی افزود: ما جزء 10 کشور اول توریستی جهان هستیم و پنجمین کشور تاریخی جهان بشمار می‌رویم و از ظرفیت‌های گردشگری زیادی برخورداریم. 

 

سالک خاطرنشان کرد: در حوزه ارزیابی و فناوری اطلاعات در بین دستگاه اجرایی کشور بخش میراث فرهنگی از رتبه 54 در سال 96 به رتبه 20 در سه ماهه اول سال 98 رسیده است. 

 

نماینده مردم اصفهان در مجلس  اظهار داشت: بیش از یک میلیون اثر میراثی در کشور وجود دارد و از این تعداد 34 هزار اثر آن در قالب اثر ثبتی به عنوان اثری ملی ثبت شده و 24 مورد آن جزو آثار جهانی ثبت شده است و علاوه بر این 2 هزار از 9958 اثر ملی اعم از آ‌ثار منقول و غیرمنقول طبیعی و ناملموس به ثبت رسیده که جای تقدیر دارد. 

 

وی افزود: میراث فرهنگی براساس مواد اقتصاد مقاومتی به یک منبع درآمدی تبدیل شده که قابل توجه است از سوی دیگر آقای مونسان در طول این مدت حاشیه‌ها را کم کرده و این نکته مهمی است که رانت‌ها را کم کرده است و در مقابل اشتغالزایی را در طول این دو سال افزایش داده که این قابل توجه است. 

 

سالک خاطرنشان کرد: برنامه‌های آقای مونسان 56 درصد با مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی تطبیق داشته است و معاونت نظارت مجلس این نکته را در گزارش خود آورده است. 32 درصد برنامه‌های آقای مونسان همسوی با برنامه‌ها و سیاست‌های ابلاغی دولت ،‌برنامه ششم و اسناد دیگر است. 

 

نماینده مردم اصفهان در مجلس اظهار داشت: بهره‌برداری از 209 پروژه‌ای که برای آن برنامه‌ریزی شده، افتتاح 1425 واحد بوم‌گردی در کشور، صدور 4575 موافقت اصولی با حجم سرمایه‌گذاری حدود صد هزار میلیارد از اقدامات و برنامه‌های آقای مونسان است. 

 

* اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی « آموزش و پرورش» و « میراث فرهنگی» 

در ادامه نشست بررسی صلاحیت علی اصغر مونسان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و صنایع دستی و همچنین محسن حاجی میرزایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، نمایندگان مجلس رای‌گیری برای اعتماد به وزرای پیشنهادی را آغاز کردند.

 

بر این اساس، وکلای ملت با استماع نظرات موافقان و مخالفان، با رای مثبت به علی اصغر مونسان، با 163 رای موافق، 87 رای مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 255 نماینده حاضر در جلسه، وی را به عنوان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انتخاب کردند.

 

نمایندگان مجلس همچنین با استماع نظرات موافقان و مخالفان، با رای مثبت محسن حاجی میرزایی با 200 رای موافق 48 مخالف و 7 ممتنع از مجموع 255 نماینده حاضر در جلسه، وی را به عنوان وزیر آموزش و پرورش انتخاب کردند.

 

* کوچ دسته جمعی از کیش به سازمان میراث فرهنگی/مونسان درباره پیگرد قانونی سه مدیرکلش توضیح دهد

پروانه سلحشوری نماینده تهران در مجلس  شورای اسلامی در مخالفت با برنامه پیشنهادی علی اصغر مونسان گزینه دولت برای وزارت میراث فرهنگی گفت: علی اصغرمونسان باید در باره پیگرد قانونی مدیر کل میراث فرهنگی قزوین، مدیر کل اسبق میراث فرهنگی تهران و مدیر کل سابق میراث فرهنگی هرمزگان که هم اکنون تحت پیگرد قانونی هستند توضیح دهد.

 

سلحشوری افزود:‌ دولت در طول دو سال اخیر مخالف وزارت شدن میراث فرهنگی بوده و به ما پیام می‌داد که شما کار خود را می‌کنید؛ این در حالی است که دولت هیچ گاه بانمایندگان مشورت هم نکرده است.

 

وی تصریح کرد: در تمام مدتی که سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه تبدیل شده است به دنبال تعیین شاخص‌ها و معیارهای وزیر آن بوده‌ایم. 

 

نماینده تهران در مجلس افزود: متاسفانه آمار های ارائه شده و مخدوش و بدون پشتوانه در برنامه‌های مونسان برای وزارت میراث فرهنگی زیاد است؛ در جایی از این برنامه به ساماندهی و مرمت 4 هزار آثار تاریخی اشاره شده است و در جای دیگر این میزان را دو هزار اثر عنوان کردند. همچنین در بخشی از برنامه آقای مونسان از دو هزار و 900 موافقت اصولی صحبت به میان آمده ودر جایی دیگر سه هزار و 900 موافقت اصولی.

 

سلحشوری گفت:‌ در بخشی از برنامه‌های مونسان به موزه‌سازی توسط سازمان میراث فرهنگی اشاره شده است. اما ساخت این موزه‌ها در چه نقطه‌ای بوده و با چه استانداردی؛ به هیچ وجه مشخص نیست.

 

وی گفت: در بخشی از برنامه‌های مونسان به اجرای برخی تدابیر در آینده اشاره می‌شود و در بخشی دیگر از این برنامه به اجرای این برنامه‌ها  درسال 2018 میلادی. آقای مونسان امسال 2019 میلادی است و مشخص  نیست این برنامه‌ها مربوط به آینده است یا اینکه در گذشته اجرا شده است.

 

نماینده تهران در مجلس گفت: برخی مدیران سازمان میراث فرهنگی تحت پیگرد قانونی قرار گرفته‌اند، در حالی که مونسان باید پاسخ دهد که مدیر کل میراث فرهنگی قزوین، مدیرکل اسبق میراث فرهگی تهران و میدیر کل سابق میراث فرهنگی هرمزکخان به چجه دلی تحت پیگردق رار گرفته‌اند.

 

سلحشوری ادامه دارد: شفافیت و ارائه گزاش در سامانه بسیار مطلوب است و این در حالی است که سازمان برنامه بودجه در حالی به 507 سؤال و گزارش پاسخ شفاف داده که در سامانه شفافیت سازمان میراث فرهنگی فقط به 7 گزارش پاسخ داده است.

 

وی گفت: در چند سال مدیریت مونسان در میراث فرهنگی وی هیچ گاه شورای توسعه گردشگری وصنایع دستی را تشکیل نداده است.

 

نماینده تهران در مجلس تصریح کرد: معاونت حقوقی و پارلمانی میراث فرهنگی به دستور مونسان منحل شده و در معاونت سرمایه‌گذاری ادغام شده است.

 

سلحشوری ادامه داد: وقتی ایران به دلیل افزایش نرخ ارز در زمره ارزان ترین کشور برای سفر گردشگران خارجی شناخته شده است و سفرهای خارجی مردم ایران به دلیل گرانی کاهش پیدا کرده است چرا باید این اقدامات را در زمره برنامه‌های مونسان به حساب آوریم. 

 

وی تصریح کرد: آقای مونسان گفته‌اند که مدیرانشان را از کیش نیاورنده‌اند در حالی که جانفشان مدیر کل فعلی میراث فرهنگی استان تهران،شقاقی مدیر کل حقوقی و املاک میراث فرهنگی، ابراهیمی رئیس حوزه ریاست سازمان میراث فرهنگی،‌محب‌خدایی معاون سازمان میراث فرهنگی، عادل مهدی‌نژاد مدیر کل روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، مهدوی مدیر کل سابق میراث فرهنگی تهران همگی از کیش آمده‌آند.

 

نماینده تهران در مجلس گفت:‌ مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی با 28 سال سابقه منحل شده است در حالی که این حوزه نیاز به تربیت نیرو دارد

سلحشوری در پایان تاکید کرد:‌ مونسان باید لیست قرمز و طبقه‌بندی اثار میراثی را انجام می‌داد که تاکنون این کار را محقق نکرده است.

 

* موسوی‌لارگانی: در سال قبل 600 میلیون دلار صادرات صنایع دستی داشته‌ایم

حجت‌الاسلام سیدناصر موسوی‌لارگانی هم در حمایت از وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: از مهمترین نقاط قوت عملکرد آقای مونسان در میراث فرهنگی تحرک قابل ملاحظه در ثبت میراث فرهنگی، تقویت مشارکت بخش خصوصی،استفاده از ظرفیت سایر نهادها و سازمان‌های دولتی و عمومی در مرمت بناهای تاریخی،توسعه زیرساخت‌های گردشگری، سرمایه‌گذاری در احداث هتل و تلاش برای رشد 50 درصدی گردشگری خارجی با توجه به تحریم‌های ظالمانه از جمله هماهنگی برای تسهیل صدور ویزا و لغو روادید برخی کشورهای بازار هدف و استفاده از ظرفیت دیپلماسی فرهنگی است.

 

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نگاه آقای مونسان در توسعه میراث فرهنگی و گردشگری همواره معطوف بر مشارکت بخش خصوصی است که تنها راه توسعه گردشگری کشور است. سابقه نشان داده آقای مونسان از لحاظ سیاسی نیز با جریان‌ها و جناح‌های مختلف همکاری داشته اما هیچ گاه وارد بازی‌های سیاسی نشده است.

 

وی افزود: حضور چند ساله در دولت و نزدیکی آقای مونسان با آقای رئیس‌جمهور می‌تواند در رشد و توسعه آینده امور وزارتخانه گردشگری مؤثر باشد. 

 

موسوی‌لارگانی گفت: سازمان جهانی گردشگری ایران را جزو 10 کشور نخست جهان در زمینه بهره‌مندی پتانسیل گردشگری می‌داند.مطابق آمار مرکزی جمهوری اسلامی ایران حدود 12 میلیارد دلار سهم گردشگران در کشور است که با افزایش 60 درصدی مواجه شده است.

 

نماینده مردم فلاورجان در مجلس اظهار داشت: آقای مونسان در امور گردشگری به برخی محدودیت‌ها و شئونات اسلامی کاملا واقف است و به این شئونات توجه ویژه‌ای داشته است.

 

وی افزود:‌ درسال گذشته 600 میلیون دلار صادرات صنایع دستی ما توسط گردشگران خارجی بوده که نسبت به سال‌های گذشته رشد قابل توجهی داشته است. همچنین بیش از 3هزار و 600 میلیارد تومان صنایع دستی نیز در داخل کشور فروش داشته که علت افزایش فروش و صادرات این است که از سال 96طرح تجاری سازی صنایع دستی به همت آقای مونسان کلید خورده و قرار شده صنایع دستی ارزشمند کشورمان فله‌ای به فروش نرسد و همین امر باعث رشد صادرات شده اس و با ادامه مدیریت آقای مونسان با افزایش چشمگیری مواجه خواهد شد.

 

* قدردانی ۱۵۰ نماینده از موضع رئیس جمهور در رد مذاکره با آمریکا

در ادامه این جلسه احمد امیرآبادی فراهانی بیانیه قدردانی 150 نماینده از مواضع رئیس جمهور برای عدم مذاکره با آمریکا را قرائت کرد.

 

متن بیانیه به شرح زیر است:

مقام معظم رهبری؛ هیچ ایرانی غیرتمند و باشعوری با دولت کنونی آمریکا مذاکره نمی‌کند و مذاکره با آنها سم مهلک است.

جناب آقای رئیس جمهور

با سلام و احترام

بیش از 4 دهه از عمر باعزت و عظمت جمهوری اسلامی ایران با رهنمودهای امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری امید به مذاکره و تابوی وحشتناک کاخ سفید بوده و ادامه خدمت ورزی نظام حاکم بر آمریکا و جهت‌نگری رهبری معظم اجازه سوء استفاده به نظام استکباری را نداده و حوادث پیش آمده در طول عمر این نظام صحیح و منطقی بوده و عدم مذاکره با این شیطان بزرگ را به اثبات رسانده است.

 

مواضع اخیر جنابعالی در رد مذاکره پیش از آن که نوع مطالب منتشر شده قبلی دغدغه جدی دلسوزان نظام اسلامی و باعث به وجود آمدن امید واهی غربی‌ها شد بنابراین از مواضع اخیر شما قدردانی کرده و امید راسخ داریم در این مسیر مهم و سرنوشت‌ساز همچنان در راه امام راحل و رهبری ثابت‌قدم و استوار باشید.

 

* وزیر شدن به عشق مجلس و بازار داغ نامه‌نگاری در حاشیه رای اعتماد به وزرا

جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با دستور کار بررسی صلاحیت گزینه‌های پیشنهادی دولت برای وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حواشی زیادی داشت.

 

در جلسه امروز علاوه بر حسن روحانی رئیس جمهور و اسحاق جهانگیری معاون اول، تعداد زیادی از وزرا حضور داشتند که می‌توان به علوی وزیر اطلاعات، آذری جهرمی وزیر ارتباطات، زنگنه وزیر نفت، صالحی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، شهیدی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید، امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور و اسلامی وزیر راه اشاره کرد. 

 

روحانی در بخشی از اظهارات خود پیش از بررسی صلاحیت دو وزیر پیشنهادی‌اش گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در طول 40 سال اخیر آمریکا هیچ‌گاه در یک موضوع بین‌المللی علیه تهران تنها نمانده بود و در شرایط فعلی فقط این کشور به همراه یک رژیم منحوس و نامشروع و چند «کشورک» همراهشان هستند.

 

رئیس جمهور در بخش دیگری از اظهاراتش، وقتی به دفاع از محسن حاجی‌میرزایی گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش رسید،‌ گفت: وی به عشق نمایندگان مجلس از دولت جدا شد تا به این وزارتخانه برسد. 

 

نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در اظهارات خود درباره وزرای پیشنهادی به تجمع نمایندگان در کنار رئیس جمهور و گعده‌های سرپایی وزرا اشاره کرد و گفت: آقای لاریجانی باید نمایندگان اطراف دولتی‌ها را خالی کنند تا آنها نظرات ما را بشنوند. 

 

لاریجانی در طی تذکر قاضی‌پور به نمایندگان مجلس تذکر داد که بر صندلی‌های خود بنشینند اما اعتراض نماینده ارومیه مبنی بر اینکه نمی‌توان با این تجمع در مقابل رئیس جمهور و وزرا به سخنانش ادامه پیدا کرد و خاطرنشان کرد: نشست علنی امروز مجلس از طریق سیما پخش می‌شود و این برای مجلس بد است.

 

نماینده مردم ارومیه در مجلس زمانی که روحانی صحن علنی پارلمان را ترک می‌کرد، گفت: آقای روحانی که از مجلس در رفت و نمایندگان حداقل باید اجازه دهند که جهانگیری معاون اول رئیس جمهور سخنان روحانی را گوش دهند.

 

تذکرات قاضی‌پور خطاب به نمایندگان مجلس به دلیل تجمعاتشان در مقابل هیأت رئیسه ادامه داشت و خطاب به ملت ایران گفت: مردم عزیز ایران شأن مجلس این هجمه و شلوغی است. وی از اینکه یکی از نماینده‌ها مقابل جهانگیری ایستاده بود گلایه شدیدی کرد.

 

حمید بنایی نماینده گناباد در مجلس در بخشی از اظهاراتش در خصوص وزرای پیشنهادی گفت: ای کاش دولت اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور یا محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه را به عنوان وزیر آموزش و پرورش به مجلس معرفی می‌کرد.

 

این در حالی است که قاضی‌پور هم در بخشی از اظهاراتش خطاب به دولت اعلام کرده بود که آقای روحانی بهتر بود به جای حاجی‌میرزایی، جهانگیری را به عنوان وزیر به قوه مقننه معرفی می‌کرد.

 

حضور پیش از 50 تا 70 نماینده مجلس در مقابل جایگاه هیأت رئیسه و صحبت‌های 2 یا چند نفره این نمایندگان با وزرا و دولتی‌ها موجب بی‌نظمی خاصی حین سخنان مخالفان و موافقان وزرا شده بود که بارها از سوی اعضای هیأت رئیسه تذکرات لازم داده شد.

 

در جلسه امروز می‌توان به خوبی متوجه شد که گعده‌های نمایندگان استان‌های شمالی کشور به چه علتی بوده است، زیرا صحبت‌های اعتراضی آنها در برابر دولتی‌ها و گلایه‌های آنها به دلیل اظهارات روزهای گذشته عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست و توهین وی موجب رنجش این نمایندگان شده و آنها خواستار عذرخواهی رسمی وی شده بودند.

 

علی لاریجانی رئیس مجلس به دلیل حضور نمایندگان مقابل هیأت رئیسه با اعتراض شدید به این افراد خواستار نشستن نمایندگان بر صندلی‌های خود و همچنین حضور دولتی‌ها در جایگاه‌های ویژه‌شان شد هر چند که بعد از اعتراض رئیس جلسه هجمه‌ها در مجلس کمتر شد و عدم تجمع نمایندگان و استمرار رویه خود فقط 5 دقیقه دوام آورد.

 

حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور پرکارترین عضو هیأت دولت در جلسه امروز مجلس بود به طوری که نمایندگان مجلس مرتباً با وی رایزنی کرده و نامه‌هایی را به وی نشان داده و خواستار دستور دولتی‌ها در این نامه‌ها شده بودند. 

 

محسن حاجی‌میرزایی گزینه پیشنهادی دولت برای وزارتخانه آموزش و پرورش در بخشی از اظهارات خود گفت: معلم، کارمند نیست چرا که او جانشین همه نداشتن‌ها در جامعه است ضمن اینکه او می‌تواند همه نقص‌ها را جبران کند.

 

وی در بخش دیگری از اظهاراتش بیان کرد: تربیت دانش‌آموزان باید بر اساس تراز فرهنگی والدین باشد.

 

حاجی‌میرزایی همچنین وعده داد که 50 درصد پست‌های مدیریتی در وزارت آموزش و پرورش باید در دستان بانوان قرار گیرد تا تربیت دختران این کشور مطلوب‌تر شود.

 

وی همچنین در آخرین جمله‌ای که در صحن علنی مجلس بیان کرد، گفت: تا پیش از مهر قطعاً قانون استخدام حق‌التدریسان اجرایی خواهد شد.

امروز بیش از 5 برابر روزهای قبل خبرنگار، اصحاب و فیلمبردار به صحن علنی آمده بودند چرا که سوژه‌های خبری هم پیش از روزهای قبل بود.

 

بازار نامه‌نگاری نمایندگان با وزرا و دولتی‌ها و معاونان پارلمانی وزارتخانه‌ها در صحن علنی امروز بسیار داغ بود و نمایندگان سعی می‌کردند ضمن مجاب کردن مسؤولان دولتی، از آنان امضاهای طلایی بگیرند.

 

 
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار