به گزارش راهبرد معاصر؛ زهره الهیان نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در همایش بین المللی زنان ضد ظلم کربلای معلی که در دانشگاه جامعه الزهراء کربلا و با موضوع زنان و کودکان غزه و فلسطین و با حضور زنان فعال از کشورهای اسلامی برگزار شد با اشاره به آیه ای از قرآن کریم که می گوید: ««إِنَّ اللَّهَ یُدافِعُ عَنِ الَّذِینَ آمَنُوا إِنَّ اللَّهَ لا یُحِبُّ کُلَّ خَوَّانٍ کَفُورٍ أُذِنَ لِلَّذِینَ یُقاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَ إِنَّ اللَّهَ عَلى نَصْرِهِمْ لَقَدِیرٌ؛ خداوند از کسانى که ایمان آوردهاند دفاع مىکند؛ خداوند هیچ خیانتکار ناسپاسى را دوست ندارد. به کسانى که جنگ بر آنان تحمیل گردیده، اجازه جهاد داده شده است؛ چرا که مورد ستم قرار گرفتهاند؛ و به یقین خدا بر یارى آنها تواناست.» با قرائت متنی از شهید سید مرتضی آوینی که می گوید: «حلقومها را میتوان برید اما فریادها را هرگز؛ فریادی که از حلقومهای بریده بر میآید جاودانه میماند» اظهار کرد: جنایتهای وحشیانه و کم نظیر رژیم غاصب صهیونیستی در پی عملیات طوفان الاقصی بیانگر آن است که لرزه به خانه عنکبوت افتاده و همانا که طبق وعده خداوند ، خانه عنکبوت سستترینِ خانههاست.
وی اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی که در امتداد بیش از ۷۰ سال جنایت و ظلم علیه مردم مظلوم فلسطین را یادآور شد و افزود: این جنایات نه تنها بر خلاف کرامت و شأن والای انسانی است، بلکه ناقض مصادیق متعددی از حقوق بشر و به خصوص حقوق گروههای حساس از جمله زنان و کودکان در اسناد بینالمللی است.
الهیان به بخشی از این قوانین و معاهدات بین المللی اشاره و تصریح کرد: به استناد مواد 3، 5 و ۱۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر، تمامی افراد بشر از حق آزادی و امنیت و انتخاب محل زندگی خویش برخوردارند و هر گونه شکنجه و رفتار وحشیانه و غیر انسانی یا اهانت آمیز ممنوع است. همچنین وفق مواد ۴۹،۳۳،۲۷،۱۸،۱۴ کنوانسیون چهارم ژنو، الزام به ایجاد نقاط امن توسط دول متخاصم، ممنوعیت حمله به بیمارستانهای غیرنظامی، لزوم احترام به حقوق و شرافت افراد و ممنوعیت اعمال خشونت آمیز نسبت به ایشان و خاصه زنان، ممنوعیت مجازات افراد بیگناه و غارت و ممنوعیت انتقال اجباری دسته جمعی یا انفرادی که مصداق بارز کوچ اجباری و ناقض ماده ۱۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر شناخته شده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: در اصول ۴،۲و ۶ اعلامیه جهانی حقوق کودک، بر لزوم حمایت خاص از کودکان، مصونیت اجتماعی کودکان و بهرهمندی آنان از تغذیه، مسکن، تفریحات و خدمات صِحّی (درمانی) مناسب و عدم جدایی کودکان از مادرشان تأکید شده است. ضمن اینکه مواد ۳۰،۲۵،۱۷،۷ اعلامیه جهانی حقوق بشر، مواد ۳۴،۳۲،۱۹،۱۵ کنوانسیون چهارم ژنو و اصل ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق کودک نیز قابل اشاره است.
رئیس کمیته حقوق بشر مجلس اضافه کرد: با این حال جنایات رژیم غاصب صهیونیستی به منزله نقض آشکار حقوق بشر به موجب اسناد بینالمللی و زیر پا گذاشتن اصول و کرامات انسانی است.
وی ادامه داد: از نزدیکترین جنایات این رژیم غاصب به لحاظ تاریخی، میتوان به جنایت هولناک بمباران بیمارستان المعمدانی که پناهگاه غیرنظامیان و مجروحان جنگی بوده و منجر به کشتار هزاران انسان بیگناه شده و اغلب آنها را زنان و کودکان تشکیل میدادند و به وضوح مواد ۱۸ و ۳۲ کنوانسیون چهارم ژنو را نقض میکند، اشاره کرد.
الهیان خاطرنشان کرد: بر جهان عرب و کشورهای اسلامی لازم است که جایگاه خود را در نظم جدید اعتبار بخشد. ناکارآمدی سازمانهای بین المللی نشان میدهد در نظم جدید, ارزش سازمانهای منطقهای، محلی و حتی نیروها و سازمانهای مردمی بسیار بیشتر از حد باور است. بهتر است قبل از آنکه دولتها بیش از این کارکرد خود را از دست بدهند به ملتهایشان روی آورند.
به گفته الهیان، آنچه امروز در فلسطین میگذرد، وجدان هر انسان آزادهای را به درد میآورد و از آنجا که به حکم خداوند علیم «إِنَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّىٰ یُغَیِّروا ما بِأَنفُسِهِم» لازم است جوامع اسلامی در خصوص آرمان آزادسازی قدس شریف در مقابل رژیم منحوس صهیونیستی متحد گردند. و همانا وعده الهی حق است: «وَنُریدُ أَن نَمُنَّ عَلَى الَّذینَ استُضعِفوا فِی الأَرضِ وَنَجعَلَهُم أَئِمَّةً وَنَجعَلَهُمُ الوارِثینَ»/ فارس