به گزارش راهبرد معاصر؛ شاخص پس از روند نزولی اردیبهشت ماه در چند ماه گذشته روند خنثی را به خود گرفته است و شاخص همچنان پایینتر از سقف تاریخی خود قرار دارد. به نظر میرسد، اهالی بازار سرمایه همچنان معتقد هستند که بازار در انتظار یک چاشنی برای شروع حرکت بلند مدت خود است و چیزی که در این بازار مشخص انتظار اهالی بازار سرمایه برای شیوه و نحوه تدوین بودجه سال 1403 است.
از منظر تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار که چند روزی است، خود را به محدوده میانگین 55 روزه خود رسانده و در این محدودهها متوقف شده است. این موضوع تا زمانی که با ارزش معاملاتی بالا همراه نشود، نمیتواند به عنوان شکست اولین مقاومت بر سر راه شاخص کل از آن یاد کرد.
راضیه آرمند، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: به نظر میرسد بازار در تردید است و در وضعیت صبر و انتظار به سر میبرد. این انتظار به فرارسیدن فصل بودجه نویسی دولت مربوط است. لایحه بودجه 1403 در دستور کار دولت است و بازار در انتظار اخبار مربوط به آن است.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: حجم پایین معاملات و وارد نشدن پول حقیقی نشانه ناامیدی معامله گران و انتظارات منفی آنهاست.
در پایان معاملات روز دوشنبه، شاخص کل بورس 2 هزار و 326 واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 55 هزار و 960 واحد رسید. بازدهی این شاخص ۰.۱۱ درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با افزایش 4 هزار و 612 واحد در رقم 705 هزار و 632 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص ۶۶ صدم درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس با رشد 109 واحدی به رقم 25 هزار و 128 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با افزایش هزار و 598 واحد به سطح 126 هزار و 505 واحد رسید.
روز دوشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و 15 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
امروز نماد ونوین (بانک اقتصاد نوین)، خساپا (سایپا) و بوعلی (پتروشیمی بوعلی سینا) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای وتجارت (بانک تجارت)، وبملت (بانک ملت) و زشریف (کشت وصنعت شریف آباد) تعلق داشت.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 242 هزار و 309 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 234 هزار و 319 میلیارد تومان بود که 97 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 10 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 4 هزار و 181 میلیارد تومان رسید.
در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت 366 نماد و تعداد نمادهای منفی 416 نماد بوده است. یعنی 53 درصد نمادها سرخ پوش بودند.
در جریان معاملات روز دوشنبه، 72 نماد صف خرید داشتند و 34 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 21 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 193 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش 41 درصدی به 196 میلیارد تومان رسید.
سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در پایان معاملات به ۲۷.۴ میلیون تومان و سرانه فروش آنها به ۲۳.۸ میلیون تومان رسید./فارس