دبیر انجمن لوازم خانگی: آزادسازی واردات لوازم خانگی عاقلانه نیست-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

دبیر انجمن لوازم خانگی: آزادسازی واردات لوازم خانگی عاقلانه نیست

فعالان صنعت لوازم خانگی معتقدند، بجای آزادسازی وارداتِ کالایِ نهایی، باید روند تامین مواد اولیه مورد نیاز این صنعت را تسهیل کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۲ - ۲۴ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 15
کد خبر: ۲۱۳۶۸۰

به گزارش راهبرد معاصر، طبق آمار گمرک و مرکز آمارِ جمهوری اسلامی ایران، صنعت لوازم خانگی حدود 30 درصد از مواد اولیه مورد نیاز خود را از طریق واردات تامین می کند که برای تامین این مواد بطور متوسط سالانه 1.5 میلیارد دلار نیاز ارزی دارد.

 

در حال حاضر واحدهای تولیدکننده لوازم خانگی در هرمرحله برای تامین ارز مواد اولیه 90 روز معطل می شوند و در نهایت تخصیص ارز هم بطور کامل انجام نشده و تولیدکنندگان بخشی از مواد اولیه مورد نیاز خود را از بازار آزاد تامین می کنند، با این شرایط، وزارت صمت با پشتوانه چه منابع ارزی از واردات کالا‌های نهایی صنعت لوازم خانگی صحبت می‌کند؟

 

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی با تاکید بر اینکه ممنوعیت واردات گام نخست در رونق تولید است گفت: از سال 97 با ممنوعیت واردات لوازم خانگی، رشد و توسعه قابل توجهی در صنعت لوازم خانگ کشور شکل گرفت، واحدهای تولیدی داخلی از این فرصت درراستای ارتقای کیفی و کمی محصولات ، ضابطه مندی خدمات پس از فروش و از همه مهمتر ارتقای فناوری و هوشمندی در محصولات استفاده کردند و صنعت لوازم خانگی با جهش مثبتی به فعالیت ادامه داد؛ بطوریکه در سه الی چهار سال اخیر 15 الی 20 درصد افزایش تولید در گروه های کالایی اصلی مانند یخچال لباسشویی و اجاق گاز داشتیم، علاوه بر این گروههای کالایی جدید نیز مانند اسپلیت، ماشین ظرفشویی و ماکروویو به واحدهای تولیدکننده لوازم خانگی افزوده شد که همه موارد نشان از تاثیرات مثبت ممنوعیت واردات در صنعت لوازم خانگی است.

 

عباس هاشمی ادامه داد: هرچند ممنوعیت واردات همیشگی نخواهد بود اما موضوع مهم اینجاست که آزادسازی واردات باید با چه مکانیسم، در چه زمانی و چگونه اجرایی شود.

 

وی اضافه کرد: هم اکنون تولیدکنندگان ما برای تامین ارز مورد نیاز مواد اولیه لوازم خانگی با مشکل مواجه اند و برای دریافت ارز حدود 80 الی 90 روز منتظر می مانند، محدودیت های منابع ارزی از یک سو و مدت زمان طولانی برای تامین و تخصیص ارز، تولیدکنندگان را با چالش جدی روبرو کرده است، در این شرایط آیا درست است که حجم قابل توجه ارز صرف واردات محصول نهایی شود؟ قطعا هزینه کردن این ارز محدود برای واردات محصول نهایی لوازم خانگی به هیچ عنوان هوشمندانه نیست.

 

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی تاکید کرد: موضوع مهم دیگر تامین ارز مورد نیاز برای واردت لوازم خانگی است، با توجه به تجربیات گذشته، زمانی که ممنوعیت واردات لوازم خانگی اعمال نشده بود، ارز مورد نیاز برای واردات از طریق فروش نفت تامین می شد، اما در شرایط فعلی با توجه به اینکه در تامین ارز مواد اولیه لوازم خانگی مشکل داریم، واردات لوازم خانگی به صلاح نیست.

 

وی با تاکید براینکه هم اکنون صنعت لوازم خانگی کشور در مسیر رشد و توسعه قراردارد و در چنین شرایطی آزادسازی واردات کار عاقلانه ای نیست افزود: فعلا بجای آزادسازی وارداتِ کالایِ نهایی باید روند تامین مواد اولیه مورد نیاز صنعت لوازم خانگی را تسهیل کنیم.

ارسال نظر