پارلمان ترکیه بررسی عضویت سوئد در ناتو را به تعویق انداخت-راهبرد معاصر
واکنش نمایندگی ایران به تحریم‌های خزانه داری آمریکا توافقات مالی ایران و روسیه از ماه آینده اجرایی خواهد شد مسکو: قرارداد جدیدی برای همکاری با ایران امضا خواهد شد وزیر جنگ اسرائیل: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای آینده دنیاست اسماعیل هنیه: حمله به خانواده‌ام منجر به تغییر مواضع مقاومت نخواهد شد شرط سازمان ملل برای تداوم کمک‌ به غزه وزیر دفاع آمریکا از تشدید تنش‌ها در مرز لبنان ابراز نگرانی کرد تحریم‌های آمریکا علیه ۵۰ شخص و نهاد به بهانه ارتباط با ایران تأکید وزیر خارجه نپال بر تقویت مناسبات دوجانبه با ایران هشدار کرملین به ارمنستان: با پیوستن به اتحادیه اروپا بازار روسیه را از دست خواهید داد تأکید وزیر خارجه کویت بر توسعه روابط با ایران تاکید باقری بر عزم جدی تهران در توسعه روابط با ریاض جلسه شورای امنیت با محوریت تحولات نوار غزه آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حملات پهپادی و موشکی مقاومت لبنان به شمال اراضی اشغالی

پارلمان ترکیه بررسی عضویت سوئد در ناتو را به تعویق انداخت

کمیسیون امور خارجه پارلمان ترکیه رای‌گیری بر سر عضویت سوئد در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی را به تاخیر انداخت تا انتظار ۱۸ ماهه این کشور برای پیوستن به ناتو، باز هم طولانی‌تر شود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۰ - ۲۶ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 17
کد خبر: ۲۱۳۹۴۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ رئیس کمیسیون امور خارجه پارلمان ترکیه گفت که این کمیسیون بررسی لایحه عضویت سوئد در ناتو را متوقف می‌کند؛ اما شاید تا اواخر ماه میلادی جاری مجدداً آن را در دستور کار خود قرار دهد.

او گفت: قانونگذاران ما برای موافقت با عضویت سوئد باید در این باره متقاعد شوند. ما تمام این مسائل را در جلسه بعدی کمیسیون درباره این موضوع بررسی خواهیم کرد.

اردوغان در ماه میلادی جاری گفت که سعی می‌کند روند تایید عضویت سوئد را تسریع بخشد؛ اما تصریح کرد که تلاش‌های سوئد در مبارزه با فعالیت «گروه‌های مسلح کُرد» در این کشور کافی نیست.

به دنبال حمله روسیه به اوکراین، فنلاند و سوئد درخواست عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را ارائه کردند که به تایید تمامی اعضای آن بستگی دارد. ترکیه، اما شروطی داشت؛ از جمله اینکه این دو کشور منطقه نوردیک از فعالان کُرد و حامیان پ‌ک‌ک حمایت نکرده و افراد مظنون را به ترکیه بازگردانند. با این حال، مذاکرات چندجانبه با پستی بلندی‌های زیادی مواجه شد. در ۳۱ مارس ۲۰۲۳ درخواست فنلاند به تایید تمام اعضای این اتحاد نظامی رسید؛ اما سوئد هنوز منتظر موافقت مجارستان و ترکیه است. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده