چه عاملی موجب بیشترین مرگ و میر در کشورهای ثروتمند شده است؟

بنا بر یافته های محققان، سرطان گوی سبقت را در میزان مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته از یبماری های قلبی عروقی ربوده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۲ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 05
کد خبر: ۲۱۴۴۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ تغذیه نامناسب، افزایش میزان آلودگی هوا و عدم تحرک را می توان از عوامل اصلی رشد تدریجی سرطان در جهان امروز دانست. در تعریف علمی سَرَطان نامی است که به مجموعه‌ی بیماری‌هایی اطلاق می‌شود که از تکثیر مهارنشده‌ی سلول‌ها پدید می‌آیند. سلول‌های سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلول‌ها جدا می‌افتند. علت دقیق این پدیده همچنان نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا مواردی که موجب اختلال در فعالیت سلول‌ها می‌شوند در هسته سلول اشکال وارد کنند. از جمله‌ی این موارد می‌توان از مواد رادیو اکتیو، مواد شیمیایی و سمی یا تابش بیش از حد اشعه‌هایی مانند نور آفتاب نام برد. 

 

به گزارش رویترز بر اساس یافته‌های دو پژوهش که اخیرا در نشریه پزشکی «لنست» منتشر شد، نشان می دهد که سرطان جای بیماری‌های قلب و عروق را گرفته و اصلی‌ترین علت اصلی مرگ‌ومیر در کشورهای ثروتمند به شمار می‌آید.


بنا بر این پژوهش‌ها، در صورتی که این روند ادامه پیدا کند سرطان طی دهه‌های آینده بزرگ‌ترین قاتل در جهان خواهد شد.


بیماری‌های قلب و قرون همچنان اصلی‌ترین عامل مرگ‌ و میر میانسالان به شمار می‌آید اما در کشورهای ثروتمند این مساله تغییر کرده و سرطان جای بیماری‌های قلبی را گرفته است. در حال حاضر، سرطان دو برابر بیماری‌های قلبی باعث مرگ‌ و میر بزرگسالان در کشورهای ثروتمند می‌شود.


«ژیل داگنه» استاد دانشگاه «لاوال» در ایالت کبک کانادا گفت: تحقیقات ما نشان می‌دهد که سرطان در سال ۲۰۱۷ دومین بیماری مرگبار در دنیا بوده و ۲۶ درصد از مرگ‌ و میر بزرگسالان بر اثر آن بوده است.


وی افزود: درحالی که آمار مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی رو به کاهش است احتمال می‌رود که سرطان طی دهه‌های آینده به عامل اصلی مرگ‌ و میر تبدیل شود.


داروهای کاهش کلسترول و کنترل فشار خون در کشورهای ثروتمند باعث شده تا آمار مرگ بزرگسالان بر اثر بیماری‌های قلبی کاهش پیدا کند. اما آمار مرگ ناشی از بیماری‌های قلب و عروق در کشورهای کم‌درآمد به دلیل کیفیت پایین خدمات بهداشتی همچنان بالاست.


کشورهایی که در این دو پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته‌اند عبارتند از آرژانتین، بنگلادش، برزیل، کانادا، شیلی، چین، کلمبیا، هند، ایران، مالزی، پاکستان، فلسطین، فیلیپین، لهستان، عربستان، آفریقای جنوبی، سوئد، تانزانیا، ترکیه، امارات متحده عربی و زیمبابوه.

ارسال نظر