به گزارش راهبرد معاصر؛ رژیم صهیونیستی اولین رژیمی است که پای تسلیحات اتمی را به خاورمیانه باز کرد، اقدامی که موجب شده تا شماری از کشورهای منطقه برای ایجاد موازنه و تلاش برای دستیابی به بازدارندگی به سوی دستیابی به سلاح های اتمی گام بر دارند.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه که در طول دو دهه حکمرانی اش بر این کشور، مدام سودای قدرتمندی کشورش را در سر می پرورانده، در جدیدترین اظهاراتش به این مسئله پرداخته و اظهار داشته که اینکه یک کشور هستهای آنکارا را از دستیابی به تسلیحات هستهای منع کند، قابل قبول نیست، وی با این حال نگفت که آیا کشورش درصدد دستیابی به این تسلیحات هست یا خیر.
رئیس جمهوری در جمع اعضای حزب حاکم عدالت و توسعه گفت: برخی از کشورها موشکهایی با کلاهک اتمی دارند آن هم نه یکی یا دو تا. اما آنها به ما میگویند که ما نمیتوانیم چنین تسلیحاتی داشته باشیم. این را من قبول نمیکنم. هیچ کشور توسعه یافتهای در جهان نیست که این سلاحها را نداشته باشد.
اردوغان در این سخنرانی اشاره کرد که رژیم صهیونیستی زرادخانه بزرگی از تسلیحات اتمی دارد، اما هیچکس با این رژیم و تسلیحات اتمی آن مقابله نمیکند.
این در حالی است که ترکیه در سال ۱۹۸۰ میلادی معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی (انپیتی) و در سال ۱۹۹۶ نیز معاهده منع آزمایش هرگونه سلاح اتمی را امضا کرد.
به نوشته این وبگاه، اردوغان در ادامه با انتقاد از دولتهای آمریکا اظهار داشت: «ما از "باراک اوباما" رئیس جمهور وقت آمریکا بمبهای هوشمند درخواست کردیم و به او گفتیم که به این بمبها نیاز داریم، اما آمریکاییها چنین سلاحی به ما ندادند و ما از "دونالد ترامپ" جانشین اوباما چنین درخواستی کردیم، اما هیچ اتفاقی نیفتاد، بنابراین خود شروع به ساخت این سلاح کردیم.»
رئیس جمهور ترکیه در این سخنرانی با اشاره به دریافت اولین سری از سامانه دفاع موشکی «اس-400» ساخت روسیه و تنشهای پیش آمده با آمریکا بر سر آن، از ساخت پهپاد جدید رزمی دیگری از سوی وزارت دفاع این کشور در آینده نزدیک خبر داد.
تحلیلگران خارجی میگویند، اسرائیل مقادیر قابل توجهی تسلیحات اتمی دارد. تل آویو سیاست ابهام را در مورد مسائل هستهای خود در پیش گرفته و از تایید و یا تکذیب توان هستهای خود امتناع میکند.