رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

تخمین ۵ میلیارد دلاری برای بازسازی غزه

کارشناسان هزینه بازسازی خرابی‌های نوار غزه در نتیجه تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به این منطقه را تا 50 میلیارد دلار برآورد کردند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۵ - ۰۲ آذر ۱۴۰۲ - 2023 November 23
کد خبر: ۲۱۵۰۵۴

به گزارش راهبرد معاصر، با توجه به خسارات هنگفت تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ساختمان‌ها و زیرساخت‌های نوار غزه هزینه بازسازی آن تا ۵۰ میلیارد دلار تخمین زده شده است.

 

در همین حال رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه اعلام کرده است که کشورش برای بازسازی بیمارستان‌ها، مدارس و زیرساخت‌های تخریب شده نوار غزه تلاش خواهد کرد.

 

علاءالدین شنکولر، پژوهشگر اهل ترکیه می‌گوید: هزینه‌های جنگ بالای ۵۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود و ترکیه هم به تنهایی قادر به تقبل بازسازی آنجا نیست، بلکه جامعه بین المللی باید به کمک غزه بیاید.

 

وی افزود: ترکیه احتمالا در بازسازی بیمارستان الصداقه ترکیه در غزه و شمار دیگری از تاسیسات حیاتی مشارکت کند.

 

این پژوهشگر ترکیه‌ای با بیان اینکه جنگ تخریب و کشتار اسرائیل هنوز متوقف نشده است، گفت: برآورد هزینه‌ها و حجم خسارات دشوار است.

 

سمیر صالحه، تحلیلگر دیگر ترکیه‌ای هم با بین اینکه توقف جنگ شرط اصلی و اولیه صحبت از بازسازی است، گفت: ماشین جنگی اسرائیل صدها مدرسه و بیمارستان را تخریب کرده و نیروگاه برق غزه و پنل‌های تولید انرژی خورشیدی را از کار انداخته است. 50 نهاد دولتی غزه هم توسط اسرائیل نابود شد و سه ایستگاه پمپاژ آب و شش ایستگاه تصفیه آب هم از کار افتاد تا مردم غزه در گرسنگی و تشنگی بمانند.

 

به گفته محمود الزغموت، پژوهشگر فلسطینی، اماکن عبادی و مراکز وابسته به نهادهای بین المللی غزه هم از حملات اسرائیل در امان نبودند و در این مدت سه کلیسا و قریب به ۷۰ مسجد در بمباران‌های اسرائیل با خاک یکسان شدند .

 

وی با اشاره به تخریب بیش از ۴۵ هزار واحد مسکونی در شمال نوار غزه گفت: بمباران ۳۵ بیمارستان نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی هزینه ۱.۷ تا ۲ میلیارد دلاری به بار آورده است، گفت: خرابی جزیی یا کامل بیش از ۵۵۰ مدرسه و مرکز آموزشی هم هزینه ۲.۱ میلیارد دلاری را تحمیل کرده است.

 

الزغموت نیز پیش بینی کرد، با وجود اینکه برآورد دقیق میزان خسارات دشوار است اما بارسازی کم‌تر از ۴۰ میلیارد دلار هزینه نخواهد داشت و همه این خسارات ناشی از سکوت و همدستی جامعه بین المللی با رژیم اشغالگر برای نابودی غزه و کشتار مردم آن بوده است.

 

این پژوهشگر فلسطینی گفت: نوار غزه حتی قبل از عملیات طوفان الاقصی در محاصره و فقر به سر می‌برد و اقتصاد این منطقه در نتیجه تحریم‌های رژیم صهیونیستی در همه بخش‌ها با افول مواجه بوده است.

 

وی افزود: تخریب کارگاه‌های کوچک و زمین های کشاورزی مردم غزه در حملات رژیم صهیونیستی نیز خسارت سنگینی را به آنها وارد کرده است.

 

امروز پنجشنبه چهل و هشتمین روز از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی علیه غزه بوده است. این در حالی است که از صبح فردا آتش‌بس موقت در غزه برقرار می‌شود. حماس و کابینه رژیم صهیونیستی در بیانیه‌های جداگانه از توافق برای آتش‌بس چهار روزه خبر دادند. براساس این توافق مقرر شد ۱۵۰ اسیر فلسطینی در زندان‌های اسرائیل در ازای رهایی ۵۰ اسیری که در عملیات طوفان الاقصی به اسارت حماس در آمدند، آزاد شوند. توقف درگیری‌ها و ارسال کمک‌های انساندوستانه از دیگر مفاد این آتش بس است./ فارس

ارسال نظر