عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

فرانس‌پرس: غرب از ترس تشدید تنش‌ها تمایلی به سخت‌گیری علیه ایران ندارند

خبرگزاری فرانسه نوشت: ایران، برنامه هسته‌ای خود را گسترش داده و از همکاری با آژانس کاسته اما، قدرت‌های غربی از ترس تشدید تنش‌ها در منطقه، تمایلی به سخت‌گیری ندارند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۱ - ۰۵ آذر ۱۴۰۲ - 2023 November 26
کد خبر: ۲۱۵۵۱۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ فرانس‌پرس در گزارشی نوشت: «غنی‌سازی اورانیوم از سوی جمهوری اسلامی به سطح تسلیحاتی نزدیک شده. همچنین، حذف شماری از بازرسان و امتناع از نصب مجدد تجهیزات نظارتی، چالش‌های تازه‌ای را برای نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران ایجاد می‌کند.

قدرت‌های غربی در هراس از تشدید تنش‌های خاورمیانه، در شرایطی که جمهوری اسلامی برنامه هسته‌ای خود را به‌پیش می‌برد، تمایلی به سخت‌گیری ندارند.

یک دیپلمات ارشد می‌گوید: وضعیت بسیار تیره و تار است، اما واقعیت این است که هیچ علاقه‌ای برای تحریک جمهوری اسلامی به واکنش در شرایط جنگ در خاورمیانه وجود ندارد.

شکست برجام در سال ۲۰۱۸ و به‌دنبال آن، پیشبرد برنامه هسته‌ای توسط جمهوری اسلامی، وضعیت را پیچیده‌تر کرده است.

در بحبوحه تشدید تنش میان اسرائیل و حزب‌الله لبنان، به نظر می‌رسد هدف از رویکرد محتاطانه قدرت‌های غربی، جلوگیری از تشدید تنش‌های منطقه‌ای و سرریز شدن احتمالی درگیری‌ها است.

از زمان حمله حماس در ۷ اکتبر و حمله اسرائیل به غزه، نگرانی‌هایی در مورد یک درگیری منطقه‌ای گسترده‌تر به‌وجود آمده است».

در همین حال "یورونیوز" هم، ضمن طرح این سؤال که چرا قدرت‌های غربی در مقابل تهران منفعل هستند؟ نوشت: "ممنوعیت فعالیت شماری از بازرسان، فعال نبودن دوربین‌های نظارتی در مراکز هسته‌ای و افزایش ذخایر اورانیوم، سه موضوع مهم در پرونده ایران در آژانس است.

با وجود این، قدرت‌های غربی از ترس تشدید تنش‌ها از اقدام عملی در برابر آن خودداری می‌کنند.

یک دیپلمات بلندپایه می‌گوید: غم‌انگیز است، اما واقعیت این است که اکنون هیچ کس نمی‌خواهد ایران را به واکنش در برابر جنگ اسرائیل و حماس وادار کند.

کلسی داونپورت، کارشناس انجمن کنترل تسلیحات گفت: «اکراه شورای حکام آژانس قابل درک است. این موردی است که ژئوپلیتیک بر موضوع منع گسترش تسلیحات غلبه می‌کند.» غرب از گسترش جنگ غزه به اسرائیل و لبنان، نگران است".

اذعان خبرگزاری فرانسه و یورونیوز به هراس قدرت‌های غربی از گسترش جنگ، در حالی است که برخی محافل مرعوب یا مأمور غرب، همواره روایتی خلاف واقعیات ارائه کرده و با لحنی غرب‌هراسانه مدعی شده اند که باید مراقب دام غرب برای کشاندن ایران به میدان جنگ بود.

این محافل در گذشته نیز در حالی مدعی بودند می‌خواهند سایه جنگ را از سر کشور دور کنند که بیشترین تهدید و ناامنی و تخریب و تحریم و ترور، در دوره مدیریت آن‌ها رخ داد و اگر درایت نظام در برخورد قاطع با تهدید‌های فزاینده نبود، امروز به جای گرفتاری دشمنان، باید کشور ما گرفتار جنگ و ناامنی می‌شد.

اما حالا رسانه‌های غربی اذعان می‌کنند که دولت‌های متبوع آنها، نگران باز کردن جبهه‌ای جدید هستند. / فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده