موجودی سد‌های تهران/ این سد در استان تهران بیشترین آب را دارد قیمت طلا امروز پنجشنبه ۴ تیر ۱۴۰۵ / طلای ۱۸ عیار به کانال ۱۶ میلیون تومان بازگشت قیمت دلار امروز پنجشنبه ۴ تیر ۱۴۰۵ / دلار به کانال ۱۶۱ هزار تومان بازگشت خبر مهم برای مشمولان کالابرگ/ کدام خانوار‌ها در اولویت افزایش اعتبار هستند؟ پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در ماه‌های آینده/ موج جدید گرانی در راه است؟ تغییر مهم در واریز یارانه نقدی/ این گروه یارانه دریافت نمی‌کنند اعلام محدودیت‌های عملیاتی فرودگاه‌های کشور همزمان با مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب از 13 تا 17 تیر ابزار جدید محاسبه مستمری رونمایی شد / متناسب‌سازی بازنشستگان چقدر است؟ قیمت نفت امروز چهارشنبه ۳ تیر ۱۴۰۵ بارگذاری فیش حقوقی خرداد بازنشستگان اختلال خدمات کارت‌محور بانک‌ها رفع شد قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۳ تیرماه ۱۴۰۵/ دلار در این کانال مهم قیمتی جابه‌جا شد + جدول پیش‌بینی دویچه‌بانک درباره قیمت طلا/ مسیر طلا کجاست؟ آخرین وضعیت اختلال بانکی/ چه زمانی همه خدمات به حالت عادی بازمی‌گردد؟ قیمت‌های عجیب میوه در بازار/ گیلاس، زردآلو، هلو و موز چند؟ رفع اختلال همه بانک‌ها تا پایان امشب

توافق ترکیه و عراق برای دلارزدایی از مبادلات تجاری مشترک

توافق ترکیه و عراق برای دلارزدایی از مبادلات تجاری مشترک بانک مرکزی عراق اعلام کرد که به منظور ایجاد تنوع ارزی در مبادلات تجاری و حفظ ثبات مالی کشورش، دلار را از مبادلات تجاری با ترکیه حذف می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۱ - ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 02
کد خبر: ۲۱۶۴۵۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ بانک مرکزی عراق شامگاه شنبه از نتایج گفت‌وگوهای هیات اقتصادی مشترک این کشور با مقامات ترکیه در سفر به این کشور خبر داد.

دفتر اطلاع رسانی بانک مرکزی عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد:  هیئت مشترک عراقی (دولت، بانک مرکزی، انجمن بانک‌های خصوصی عراق و بخش بانکی با حضور تعدادی از بانک‌های خصوصی) مذاکرات خود را در استانبول تکمیل کرده و دیروز جمعه به بغداد بازگشتند که نتایج این دیدار در ادامه آمده است.

بانک مرکزی عراق گفت که با طرف ترکیه‌ای توافق شده است که  ترتیبات بانکی بین بانک‌های عراقی و همتایان ترکیه‌ای آنها از طریق بانک‌های واسطه انجام شود تا در خصوص مبادلات تجاری به بازرگانان و واردکنندگان عمده اطمینان داده شده  و تسویه این مبادلات به یورو و لیر ترکیه انجام شود.

بر اساس این بیانیه، نتیجه دوم مذاکرات با طرف ترکیه‌ای این است که توافق شده مبادلات تجاری برای تجار و خرده فروشان کوچک (از طریق دینار در برابر یورو یا لیر ترکیه) به نحوی ساماندهی شود  که چرخه یکپارچه فرآیند تجاری را تضمین کند، به نحوی که سپرده به دینار در داخل عراق به یورو یا لیر در ترکیه پرداخت و سپس  کالا از ترکیه به عراق بار زده می‌شود.

در ادامه آمده است: این امر تسویه مبادلات تجاری خارجی هزاران تاجر عراقی را تسهیل می‌کند و آنها را از اقدام برای به کارگیری ابزارهای غیر اصولی باز می‌دارد.

بانک مرکزی عراق تاکید کرد: این امر همچنین در چارچوب تنظیم تجارت و نقل و انتقالات خارجی مطابق با رویه‌ها و استانداردهای صحیح و در چارچوب طرح جامع بانک مرکزی برای گشایش کانال‌ها، خروجی‌ها و ارزهای متعدد با هدف حفظ ثبات مالی انجام می‌شود تا از آن در برابر خطرات حفاظت شود و ثبات کلی قیمت‌ها با پوشش واردات به قیمت رسمی و در نتیجه کنترل نرخ تورم را به همراه داشته باشد.

رئیس بانک مرکزی هم به تازگی تاکید کرده بود که روند کاهش وابستگی به دلار در عراق و اقدام برای استفاده از ارزهای ترکیه، امارات، چین و هند در مبادلات تجاری خارجی، به خوبی پیش می‌رود./فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار